“12 Eylül’ün yapamadığı yapmak istiyor”

“12 Eylül’ün yapamadığı yapmak istiyor”

 Halkın Kurtuluş Partisi Gebze ilçe örgütü Kıdem Tazminatının kaldırılması ile ilgili olarak dün bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi....

 

Halkın Kurtuluş Partisi Gebze ilçe örgütü Kıdem Tazminatının kaldırılması ile ilgili olarak dün bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında 12 Eylül Faşizmi bile ortadan kaldıramadığı bu hakkı, Para babalarının Tayyipgillerin kaldırmak istediği ifade edildi.

Parti önünde bir araya gelen partililer buradan Eskiçarşı Tarihi Çeşme önüne kadar yürüyüş yaptı. Grup adına basın açıklamasını Halkın Kurtuluş Partisi Gebze İlçe Başkanı Selami Erdoğdu yaptı.  Kamuoyunun tepkisinden çekinen Tayyipgillerin bu yasa tasarısı ile ilgili söyledikleri her geçen gün değişse de bakın bu çabaları ve çalışmaları sonuç verirse özünde İşçi Sınıfımızın kaybının çok olacağını ifade eden Erdoğdu, “İşten atılanlara tazminat ödenmesine ilişkin hüküm ortadan kalkıyor. Bundan sonra Para babaları gönlünce, hiç çekinmeden, düşünmeden, çok rahat, kaşının üstünde gözün var diyerek bir işçiyi işten çıkarabilecek. İşçimizin güvencesi demek olan Kıdem Tazminatı, Tayyipgillerin bu çalışması ve çabası yaşama geçerse Para babalarının güvencesine dönüştürülmüş oluyor” dedi.

YILLARCA VERİLEN MÜCADELENİN ÜRÜNÜ

 

İşçinin güvencesi, yıllarca akıttığı alın terinin karşılığı ve emeklilik sonrası az da olsa rahat yaşamanın garantisi demek olan Kıdem Tazminatına göz dikilmesi; yerli yabancı Para babalarının, IMF’nin, Dünya Bankasının, alın teri düşmanı Tayyipgiller’in ortaklaşa saldırısı olduğunu belirten Erdoğdu, “Kıdem Tazminatı da yıllarca verilen mücadelenin ürünüdür. Kıdem Tazminatlarımıza yönelik bu amansız saldırıyı da İşçi Sınıfımız ve halkımız boşa çıkartacaktır. Yıllarca verilen mücadelelerle, insanlığın kurtuluşu uğrunda ödenen bedellerle, direnişlerle, grevlerle, işgallerle mayalandı. İşçi Sınıfımız ve Emekçi Halklarımız. Son Büyük Gezi İsyanımız bu mayanın tuttuğunun göstergesidir. Bu Direniş ile Halklarımızı Ortaçağın karanlık dehlizlerine hapsetmek isteyen Ortaçağcı Tayyipgillere karşı gücünü göstermiş ve insan düşmanı Tayyipgillerin cephesini dağıtmıştır” dedi. Grup yaptığı açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.