12 Eylül’de yurttaş sevmediğini ihbar etti!

12 Eylül’de yurttaş sevmediğini ihbar etti!

“Bu halkın yanlışlığı. Bu halk yanlış halk, eğitimsiz halk. Eğitim olmayınca olmuyor, olmuyor, olmuyor. Kast ettiğim, diploma eğitimi değil.

merdiven.jpg

 

Darbe günü sabahı görev yerine gittiğinde şube müdürünün yerinde olmadığını, Kültür Bakanlığı’na verildiğini öğrendiğini belirten Erkal Vardar, “Ama şu var. Bu halk çok garip. Neden garip. Şöyle ki..Ben seni seviyorum ya da sevmiyorum. Şayet sevmiyorsam ispiyon ediyorum. Senin başını yakıyorum” diye anlatmaya devam ederken araya girdik.

HERKES BİRBİRİNİN İHBARCISI

Erkal’a; “1960, 1980, 28 Şubat ve 15 Temmuz hatta Ergenekon’un ortak noktası halk ihbarı. Öyle ki her kesimden halk kimi darbede ihbarcı, kimi darbede ihbar mağduru olmuş. Nedir bu ihbar kültürü!” sorusunu yönelttik. Vardar şöyle devam etti:

EĞİTİMSİZ OLMUYOR…

“Bu halkın yanlışlığı. Bu halk yanlış halk, eğitimsiz halk. Eğitim olmayınca olmuyor, olmuyor, olmuyor. Kast ettiğim, diploma eğitimi değil. Çocuk doğar, anne eğitimi alır. Okulda, eğitim alır. Sokakta oynar, sokak eğitimi alır. Sokaktaki arkadaşların iyiyse iyi eğitim alırsın. Okulda öğretmenin iyiyse, iyi öğrenirsin. Annen kültürlüyse sana kültür verir. Anneni dinlersin. Bizde öyle bir şey yok.

PARA İNSANLARI BOZDU

Örneğin; Tavşancıl’ı başka bakımdan da inceleyin. Tavşancıl nedir, nedir bu insanlar diyerekten. Para bol, mahsul bol. İki tane motor kalkıyor. Her gün 40 veya 50 ton kiraz toplanıyor. İstanbul’da yok. Bunun getirisi var. Parayla birlikte bazı insanların tavır ve davranışlarında ne yazık ki bazı bozulmalar oldu.

 

Fakir insan çok muhtaçtır ama bir eğitim almışsa, aileden bir eğitimi varsa, biraz onurlanmışsa o bir şey yapamaz. O bunları yapmaz. Yürür gider. Halka bir faydası olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.