11. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi gerçekleştirildi

11. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi gerçekleştirildi

Üniversite-Sanayi iş birliklerini artırmak amacı ile 11. İlaç Kimyası Kongresi düzenlendi. Düzenlenen 11. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresine araştırmacılar, bilim insanları, kamu- özel sektör uzman ve temsilcileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmalarını Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Kongre Başkanı GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altundaş gerçekleştirdi. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar kongrenin çalış töreninde yaptığı konuşmada öncelikli olarak Türkiye ilaç sektöründen sayısal veriler paylaştı. Mantar, konuşmasında daha sonra şunlara değindi: “Bu yıl 11.'si düzenlenen İlaç Kimyası Kongresi, 1. kongreden itibaren akademi, sektör ve başta Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu olmak üzere kamu otoritesini bir araya getiren bir kongredir. Son yıllarda kongre katılımlarının yarıya yakınının sektör alanlarından gerçekleşmesi, sektör ve akademi arasında bilgi ve deneyim paylaşımına yüksek düzeyde imkân tanımaktadır.

“SOSYAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEKTE”

Bu bağlamda İlaç Kimyası Kongresi, iş birlikli projeler geliştirilmesi için bir platform niteliğindedir. Ayrıca kongrede özellikle genç araştırmacılar, alanın en iyilerini dinleme ve onlarla tanışma imkânı elde etmektedir. Bir topluluk önünde sunum yapma, iş birlikleri için karşılıklı konuşma ve tartışma gibi etkinliklerle sosyal becerilerini geliştirmektedir. Henüz gelişme aşamasında veya devam etmekte olan araştırmaları hakkında akran görüşlerini ve değerlendirmelerini alarak daha yüksek düzeyde makale, ürün vb. çıktılar oluşturma imkânı elde etmektedir. Bildiri özetlerini kongre kitabında yayımlayarak belli bir sayıda araştırmacı kitlesine çalışmalarını duyurmaktadır ve böylelikle gelecekteki araştırmaları için yeni fikirlerle tanışma fırsatı kazanırken, farklı dillerden ve kültürlerden gelen insanlarla tanışarak dünyayı daha geniş bir bakış açısıyla okuma ve değerlendirme imkânı bulmaktadır.

BİLİMSEL KATKI SUNDU

Hem ülke hem de dünya çapında üç yüzün üzerinde bilim insanını bir araya getiren bu kongreye Gebze Teknik Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Bilimsel programda davetli konuşmalar, sözlü sunumlar, kısa sözlü sunumlar, poster sunumları ve workshop çalışmaları yer aldı. Poster Değerlendirme Jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu başarılı posterler ödüllendirildi. Kongreye katılan GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Ceyhan Gören, “Doğal Ürünlerin Biyolojik Aktiviteleri ve Onların İnovatif Ürünlerde Kullanım Potansiyelleri” başlıklı sunumu ve yine GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü, Enstitü Müdürü ve Öğretim Üyesi Elif Damla Arısan, “Kişiselleştirilmiş Tıbbın Yeni Nesil Terapilerdeki Rolünün İrdelenmesi” başlıklı sunumu ile bilimsel katkı sundu.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.