10’da 10 olsa bile başkan adayı çıkmaz

10’da 10 olsa bile başkan adayı çıkmaz

GTO’da komite seçimlerinde Çiler’e karşı inşaat'tan meclisi zorlayacak olan Ahmet Hakan Hocaoğlu, “10 komitede liste hazırlığı var. 10’u da kazansa, 20 meclis üyesi etse başkan adayı çıkmaz” dedi: Söz söylemek isteyene öncülük yapmaya çalışıyoruz" dedi

GTO seçimlerine dair ismini vermek isteyen bir üye, “Kocaeli Ticaret Odası’nda üç, Körfez Ticaret Odası’nda iki aday var. GTO’da üç dönemdir aday çıkmıyor. Çok mu iyi yönetiliyor? Bir yerde eksiklik yok mu? 18 sene başkanlık yapan Başaran’ı koltuktan kalkmıyor diye eleştiriyorduk. Şimdi, 16 sene oluyor. Gebzelilik bilinci diye çıktık yola. Geldiğimiz noktada Gebze ile ilgili bir şey yok” eleştirisi getirdi.

DEMEK Kİ BİZ OLMASAYDIK

O DUYURULAR DA OLMAYACAKTI!

İnşaat grubundan meclisi zorlayacak Ahmet Hakan Hocaoğlu ise adaylığını, “Belli gruplarda söz söylemek isteyenlere öncülük yapmaya çalışıyoruz. Başka yaptığımız hiçbir şey yok. Kimseyle bireysel sıkıntımız yok” dedi ama eleştirisini de sıraladı: “04 Ekim öncesi Nail Bey reklamlarını veriyor, daha önce olmamıştı. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyoruz. Bu listeler ve komite çalışmaları olmasaydı belki bu görselleri de göremeyecektik. Vatandaşın seçimden haberi de olmayacaktı. Tek isteğimiz duruş sergilemek.”

 

10’da 10 olsa bile

Başkan adayı çıkmaz 

 ahmet-hakan-hocaoglu-1.jpg

 

-         Yarınki seçimlerde, iki listeli komitelerde seçimlerin tamamını diğer liste kazansa dahi başkan adayı çıkmaz mı?

-          

-         Öncelikle gayemiz Çiler’i yıkmak değil. Sektörel bazda sektörüyle alakalı söz söyleyecek olanların içeriye girip konuşması.

Başkan adayı çıkması mümkün değil. Sayısal anlamda 10 liste içeriye girecek olsa dahi, ikişerliden 20 kişi yapar. 94 meclis üyesi olacak takriben. 20 kişinin içeride yönetim ve başkan belirleme mümkün değil. Bazı arkadaşlar da kaybedeceğini bile bile liste yapıyor.

-         Kaybedeceğini bile bile, propaganda için başkan adayı çıkmaz mı?

 

-         Propaganda için başkan adayı çıkmaz. Nail Bey’in karşısında liste yapanların tek dayanağı cesaret. Kimisi listedekilere ulaşamayacağı gerekçesiyle liste çalışması yapmadı. Liste yapanlar zor şartlarda çalışıyor. Sonuçta iktidar her zaman 2-0 önde, üyeye ulaşma anlamında. Arkadaşlarımızın o bilgiye ulaşması o kadar kolay değil. Kişisel koruma kanunları var. İnternette artık eskisi gibi adres, telefonları yok. Böylesi bir zeminde şu an gösterilen çaba, cesarettir.

 

Mehmet Hocaoğlu da

benzin grubundan aday    

 

İki ay kadar önce sosyal medyadan yaptığı iki paylaşımla dikkat çeken, GTO Başkan adaylığında ismi geçen Ahmet Hakan Hocaoğlu, inşaat grubundan meclise aday. Kardeşi Mehmet Hocaoğlu da benzin, akaryakıt grubundan. Nail Çiler’in karşısına başkan adaylığında ikinci bir aday çıkmamasına karşın meclis üyeliği için 10’a yakın komitede, birbirinden bağımsız grupların liste çalışması var. Sürecin tartışılan isimlerinden Ahmet Hakan Hocaoğlu süreci gazetemize değerlendirip sorularımızı yanıtladı:

 

 

-         Yarınki seçimlerde 42 komiteden kaçında iki liste göreceğiz?

 

-         Yaklaşık 10 komitede liste çıkacaktır ama bize bağlı değiller veya liste çıkartacaklar birleşik halde, herhangi bir çatı yapılanmasının, grubun içinde değil.

 

-         Bir ara başkan adaylığında isminiz geçti, şimdi ne konumdasınız?

 

-         Bilindiği üzere ilk başta Özcan Dal çıkıp aday olduğunu söyledi. Sonra GTO yönetiminden Ercan Altınkaya’nın çıkışı oldu. Sonra bizim arkadaşların çıkışı oldu, biz o gün çıktığımız nokta neyse şu an aynı yerdeyiz.

 

-         Başkanlığa veya meslek grubunuzdan meclise aday mısınız?

 

-         İnşaat grubundan, meclis üyeliğine adayım.

 

-         Nail Çiler hariç başkan adayı yok ama meslek komitelerinden, meclise adaylar var. Amaç nedir?

 

-          Gebze Ticaret Odası’nda sektörel bazda, kendi sektörüyle ilgili söz söylemek isteyen varsa aday olup seçilsin ve meclise girsin. İnsanlar değişsin.

10-12 sene orada hizmet etmenin anlamı yok. Farklı insanlar olsun. Gerekirse muhalefet de olsun. İçeride hep Nail Çiler’i alkışlayan kişiler olmasın. Sektörüyle alakalı soru sorup cevap alsın. Destek versin. Bazı arkadaşlar bu cesareti gösteriyor. ‘Sektörümde söyleyecek sözlerim var. Yapıyorum listemi, gireceğim içeri’ diyor.

 

-         Oda’ya dair, size gelen şikâyet, sitemler nedir?

 

-İnsanların odaya dair sitemi, ‘GTO bize ne yapıyor?. Aidat toplamaktan başka ne iş yapıyor?’ şeklinde. Bunu kırmak lazım. Kültür merkezi yapmakla, aşevi otobüsü almakla olmuyor. Senin seçmenine ulaşman lazım. ‘Oda bize sadece aidat için ulaşıyor’ algısı yıkılmalı.

 

-         Komite sayısının yükseltilmesi konuşulan bir konu?

 

-          Oda’nın komite sayısı 25’ten 42’ye çıkartıldı. Halihazırda, her komitenin başkanı var. Komite başkanlarının, komite sayısının yükseltilmesinden bilgisi yok. İçeride bir iş yaparken bunu komiteden, meclis üyelerinden, yönetimden gizlemenin anlamı var mı? Şeffaf olunmalı. Olabilir, sektörel bazda komite sayısı artabilir. Sıkıntı yok.

 

-         Bildiğiniz kadarıyla; hangi komitelerde karşı liste çıkar?

 

-         Farklı gruplarda farklı çalışmalar var. İnşaatta ben, benzinde kardeşim Mehmet Hocaoğlu çalışma sürdürüyor. Gıdada, sosyal hizmetlerde yapan var. Biz Nail Çiler’in karşısında olduğumuz için, sanki tüm bunlar bir ekip olarak çalışıyormuş gibi gözüküyor.

 

-          Öte yandan; vatandaşa şu şekilde gidiyorlar: ‘Karşımızda liste yok. Ver evrakını. GTO’da 4 Ekim’de seçimler var. Oy kullanacaksın.’

Halbuki karşılarında liste var. İnsanlardan bunu saklamayacaksın. Gerçi biz de sosyal medyayı kullanarak, ‘Adayız’ demedik.

Nail Çiler bugüne kadar neden seçim öncesi yoktu, vatandaşları dolaşmadı. Niye seçimde geziyor? Şimdi küçük sanayiye, garaja gitmiş. Darıca’da geziyor. Bunlar daha önce olması gereken şeylerdi.

Karşısında liste yokken, bizle çalışan arkadaşları yıldırma politikasındalar. İşiyle tehdit etmeler. Biz bunları hiçbir yerde yazmadık, çizmedik, söylemedik de.

-         ‘İşiyle tehdit’ biraz iddialı değil mi?

 

-         Kendi komitesinde grup yapan arkadaşların çoğunu çekiyorlar. ‘Niye karşımda liste yapıyorsun. Ne eksiğimi gördün?’ deniyor. Sonra tehdit edildiklerini de duyuyoruz. Tabi bunu belgeli ortaya koyamam. Karşı tarafta, ‘Getir belgeyi’ demez.

 

-         Özcan Dal sizce niye çekildi. Kamuya iş yapıyor, tehdit edilmiş midir?

 

-         Özcan Dal, ‘Yapacağım edeceğim’ dedi ama resmi bir açıklama yapmadı. Baktı ki; bir ay öncesinden seçim kararı alınmış. Bu herkesten gizlenmiş. Baskın seçim yapılmak isteniyordu. Gruplar artmış. Bize verilen listelerde iletişim bilgisi yok. Şirket ismi ve vergi dairesi numarası yazıyor. Ama onlardaki listelerde adres, telefon, şirket yetkilisi, her şey var. Bunlarla seçime girerken insanlar şu listeleri aldığında çoğusu çekildi. Bu kadar kısa sürede bu insanların adres telefonlarını bulup iletişime geçeceğim.

 

-         Meclise aday olduğunuz inşaat grubunda kaç üye var

 

-         Benim inşaat grubumda 913 kişi var. Bir ayda bunların tamamına gidip kendini anlatman, çayını içmen, yapacaklarını anlatman mümkün değil. Süre yetmez. Çalışacak zamanımız yok. Genelde GTO seçimleri 3 ila 6 ay önceden başlardı. Tarihini bilirdik. Ona göre çalışırdık. Ve Nail Bey’in zamanında, Başaran’ın zamanında da böyle oldu. 25 senelik Başaran devrilirken, 6 ay çalıştı insanlar ve eşit şartlarda yarıştılar. Taraflarda aynı liste vardı.

Çiler’in ilk döneminde aday vardı. Geçen dönem iki grupta, inşaat ve palette liste çıktı. Başka başkan adayı çıkmadı. Toplam 16 bin üyeli GTO’da geçen dönem Nail Çiler, 3 bin 900 oyla başkan seçildi.

-         Komite sayısı artmasaydı durum değişik olur muydu?

 

-         Listeler 42’ye çıkmasa belki aday sayısı iki, üç olacaktı. İnsanlar güvenemedi. Kimin nerede olduğu belli değil. Size dijital bilgi vermiyor. Listeleri teker teker bilgisayara geçmelisiniz. Mersis’ten şirket yetkililerinin adreslerini bulmalısınız.

  ahmet-hakan-hocaoglu-3.jpg

Ahmet Hakan Hocaoğlu, hiçbir iletişim bilgisi olmayan listelerle seçmen konumundaki oda üyesine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

 

ahmet-hakan-hocaoglu-6.jpg

 

Mehmet Hocaoğlu, benzin işletmeleri grubundan meclis üyeliğini zorlayacak. Sözü kardeşine bırakan Mehmet Hocaoğlu, kardeşiyle söylemlerinin aynı olduğunu kaydetti.

 

**

KİMSEYE DÜŞMAN DEĞİLİZ…

 

Tek söylediğimiz: Oy

verirseniz değişecek

 

 

-         Süreçte hayli yıpratıldınız…

 

-         Şu süreçte bizi en çok yaralayan şudur: Gebze Ticaret Odası geçmişten bugüne belli bir kaliteye sahipti. Bir ağırlığı olurdu.

04 Ekim’de seçimimiz var. Geçen hafta pazartesi günü (12 Eylül 2022) aidat borcu olanların seçime katılamayacağı duyuruldu. Oda üyesiyim. Oy kullanmak istiyorum. Borcumdan haberim yok. GTO bana böyle bir bilgilendirme yapmamış. İnsanlar bilgilendirilse, borçlarını ödeyip oylarını kullansa kim kazanacak, GTO. Nail Bey bunu insanlardan sakladı, gizledi. Baskın seçim. Hatta doğruluğunu bilmiyoruz ama kendisine oy verecek üyelerin bireysel olarak aidat ödemeleri yapılmış. Oy vermeyecek olanlara bilgi bile verilmemiş.

Dernek ve siyasi partilerde olduğu gibi, üyeler tam seçimden önce aidat borcu ödeyip oy kullanamıyor GTO’da. Geçti, aidat borcu ödeme için son gün 12 Eylül’dü ama 12 Eylül’ün son ödeme günü olduğunu kimse bilmiyor. O gün 17.00’ye kadar ödeyen, oy kullanabilecek.

 

-         Abinize de sormak isterim…

 

-         Abimle aynı şeyleri söylüyoruz. Biz yanlış anlaşılmaya yol vermek istemiyoruz. Farklı farklı şeyler duyuyoruz. Kimseye düşman değiliz. Farklı konuşmalar geliyor. Biz kimseyi kötüleyerek seçim kazanma derdinde değiliz. Sonuçta Nail Çiler üç dönemdir Gebzemiz’e hizmet etti. Şimdi diyoruz ki, yine hizmete devam edecek. Karşısında başka aday yok. Ama içerideki insanların isimleri değişsin. Hep aynı kişiler olmasın. Sektöre katkı sağlayacak insanlar olsun. Çünkü Gebze’nin en büyük STK’sı GTO. Ticaret odası, komiteler gerçek anlamda ciddi çalışsa çoğu derneğe gerçek anlamda ihtiyaç yok. Tek gayemiz odanın adı üzerinde, ticarete yönelik işlerin yapılmasıdır.

 

-         Bir ara e-ticaret hamlesi yapıldı?

 

-         Gebze portalı yapılıp, Gebze’de üretilen burada satılabilir. Böyle projelerle gelmek lazım. Bu imkan var mı var. Çalışma oldu. Birkaç tane atılan var. Devamı gelmedi. Sürekliliği sağlanamadı.

Üç dönem başkanlık yapan Nail Çiler şimdi sandığa tek liste gidiyor. Belki bazıları hizmetlerden memnun değil. Bunu sandıkta ifade edemeyecek, liste yok. Liste koyanlar düşmanmış gibi addediliyor, kimseye düşmanlığımız yok. Biz gayet saf temiz duygularla kendi komitelerimizle çalışmalarımızı yapıyoruz. Üyelerimizin kimisinin yanına gidiyor, kimine telefonla ulaşıyoruz. Gönüllerine girmeye çalışıyoruz: ‘Yapan arkadaşlar uzun süredir yapıyor. Biz göreve talibiz. Oy verirseniz değişim olacak, vermezseniz olmayacak.’ Tek söylediğimiz bu.

-         Sosyal medyadan iki paylaşımınız, sert tepkiye ve hakarete varan yaklaşımlara etken oldu?

 

-         Söz söyleyemeyen insanlar hakaret etmeye çalıştı. Onlara cevap vermedim. Sapla saman orada çok karıştı. Biz kimseye siyasi kimliğimizle gitmiyoruz.

İnsanlar, söyleyecek sözü olmadığında hakarete başlıyor. Nail Çiler’e çok sevebilirsiniz. Yaptığı işlerden beslenebilirsiniz. Ama karşı taraf bir şeyler söylüyorsa, o sözlere dair yorum yapılmalı. Siyasi kimlik karıştırılmamalı.

ÇİLER’İN YANINDA OLANLAR

MACARİSTAN GEZİSİ’NE KATILANLAR

Ben diyorum ki; Macaristan gezisi yanlış değil. Meclis üyelerini götürebilirsin. Ama 64 meclis üyesi var. Kaymakamlar, belediye başkanları davet edilebilir. Katılımcı sayısı 100’e çıktığında; şu anda gidin bakın. Nail Çiler’in yanında olanlar Macaristan gezisine katılanlar.

BEN KENDİ PARAMLA GİTTİM

Ben daha önceden odada meclis üyesi olmadığım için kendi paramla fuara gittim. O zaman böyleydi. Yönetim ve meclisin dışındaki arkadaşlar için söylüyorum bunu. O zaman ben yönetimde de, mecliste de değildim. Parasıyla gittim. Bu dönem ne oldu da değişti ve seçime bir iki ay kala neden bu gezi düzenlendi.

 

 

Oda’nın önceliği okul

aşevi değil ticaret olmalı

 

-         Geçen dönem Nail Bey’in vaatleri vardı, ne kadarı gerçekleşti? Şu anki vaad, Gebze’yi Büyükşehir statülü il yapmak. GTO’nun tek başına bunu yapması mümkün değil, belli bir ekiple bu iş yapılacak. Ticaret odasının öncülük yapmasıyla mı olacak? Onun haricinde Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası ile alakalı, faydalı başka bir söylem duymadım. Seçime gidiyoruz. Vaatlerin olmalı. ‘Ticaret odası olarak şunları bunları yanlış yapıyorduk. Bundan sonra doğrusunu yapacağız, diye bir söylem duymadım.

GTO binasını yenileme sözü verdi. Tadilatı, içi yapıldı. Şu an yeterli değil. Daha faal kullanılabilecek, 10 bin kişilik konferans salonu olan bina yapılmalı. Okul, kültür merkezi yapmak odanın işi değil. Yapacak olan hayırseveri bulacak. OSB’den arsa almakta değil. O arsanın alınıp beş sene bekletilmesi, hala çivi çakılmaması, iş adamlarının bir adaya getirilip konsorsiyum sağlanıp o okulun yapılması, bu vaadi 4 sene önce vermişti. Hala, ‘yapacağız’ diyor. O iş adamları bir araya gelemedi. Oda bütçesinden yapılmamalı, iş adamları bir araya gelmeli.

Güzeller OSB’de ara eleman sıkıntısının çözümü için Güzeller OSB’de bir okul yapıldı. Diğer OSB’lerde oda öncülüğünde niye yapılmıyor?

Sektörel bazda hizmetler yapılmalı.

Esnaf ile OSB ticari anlamda buluşturulmalı. OSB alışverişi de İstanbul’dan yapıyor. Belli kesimin faydası var.

1 milyona gidiyoruz. Center’daki hariç sinema yok. İşletmeler de yaptırım yapmıyor.

Ticaret odasında da öncelik ticaret olmalı. Ticaretle alakalı işlemler yapmalı. 2022’de aşevi alıp, ‘Hizmet ettim’ demek değil. Aşevini gerekirse  belediyeler yapabilir.

**

 

SEVGİ ÇİLER’İN VE GÖRTAN’IN MÜDÜRÜNÜN MECLİS ÜYELİĞİ…

 

Kanuni hiç sıkıntı

yok ama etik değil

 

-         Nail Çiler’in eşinin ve Görtan’ın müdürünün meclis üyeliklerini sorguladınız. Niçin?

 

-         Kanunu hiç sıkıntı yok. Geçen dönem Çiler tek adaydı. Karşısında liste çalışması yoktu. Sadece palet ve inşaat gruplarından liste çıktı. Çiler o grupta da kazandı. Kimi meclis üyesi yazarsa o meclis üyesi oldu.

Düşünüyorum. Ben başkan olacağım zaman; Nail Bey’in hanımı annemiz. Severim, saygı duyarım. Ama etik değil. Bunu söyledim. Hakaret yok. Ekmeğini de yemişiz. Ama şirket müdürünü meclis üyesi yapmazsın. Zaten odada iki şirketinle temsil ediliyorsun. Otomotiv komitesinde de bırak başka bir insan temsil etsin. Bunu yazdık, hakaret üzenine hakaret…

 

AHMET HAKAN HOCAOĞLU İLE SATIR ARASI…

 

ahmet-hakan-hocaoglu-2.jpg

 

 

KİMSEYE DÜŞMANLIĞIMIZ YOK..

Üç dönem başkanlık yapan Nail Çiler şimdi sandığa tek liste gidiyor. Belki bazıları hizmetlerden memnun değil. Bunu sandıkta ifade edemeyecek, liste yok. Liste koyanlar düşmanmış gibi addediliyor, kimseye düşmanlığımız yok. Biz gayet saf temiz duygularla kendi komitelerimizle çalışmalarımızı yapıyoruz. Üyelerimizin kimisinin yanına gidiyor, kimine telefonla ulaşıyoruz. Gönüllerine girmeye çalışıyoruz: ‘Yapan arkadaşlar uzun süredir yapıyor. Biz göreve talibiz. Oy verirseniz değişim olacak, vermezseniz olmayacak.’ Tek söylediğimiz bu.

 

Özcan Dal’ın neden çekildiğine dair detayları konuşmadık. Adaylığa yönelenlerin türlü tehditlere maruz kaldığına dair söylemim, şahsi düşüncemdir.

ALTINKAYA VE ARKADAŞLARI

BİR DURUŞ SERGİLEMEK İSTEDİ

Ercan Altınkaya ve arkadaşlarında bakılması gereken, adaylık çıkışından çok kısa süre sonra geri çekilmeleri değil. Ercan Altınkaya yönetim kurulu üyesi, yanındaki arkadaşlar meclis üyesiydi. Zaten şu an odanın işleyişinde görev alan arkadaşlar. Nail Bey’in karşısına çıkmayıp birlikte hareket etseydiler şu an belki yönetimde tekrar olacak insanlardı. Gaye, yönetime girmek değil. Benim de, illa meclis üyesi olma çabam yok. Bir duruşu sergilemek istiyoruz. O arkadaşlarda bir duruş sergilemek istiyordu. ‘Ticaret odasında bazı şeyler yanlış gidiyor’ demek için karşısına çıkıp liste çalışması yaptılar.

Söz söyleyemeyen insanlar hakaret etmeye çalıştı. Onlara cevap vermedim.

Sapla saman orada çok karıştı. Biz kimseye siyasi kimliğimizle gitmiyoruz.

İnsanlar, söyleyecek sözü olmadığında hakarete başlıyor. Nail Çiler’e çok sevebilirsiniz. Yaptığı işlerden beslenebilirsiniz. Ama karşı taraf bir şeyler söylüyorsa, o sözlere dair yorum yapılmalı. Siyasi kimlik karıştırılmamalı.

Ben diyorum ki; Macaristan gezisi yanlış değil. Meclis üyelerini götürebilirsin. Ama 64 meclis üyesi var. Kaymakamlar, belediye başkanları davet edilebilir. Katılımcı sayısı 100’e çıktığında; şu anda gidin bakın. Nail Çiler’in yanında olanlar Macaristan gezisine katılanlar.

Odanın sayfasına girince, ‘İlk 500’de şu kadar firmamız var’ diyoruz. O insanlardan üç beşini götürebiliriz. Macaristan ile ticaret yapan arkadaşları dahil edebiliriz. Gerekirse parası oda tarafından verilebilir. Ama seçim çalışması için yurtdışı gezisine farklı insanlar götürülmüş.

 

MECLİS ÜYESİ DEĞİLDİM.

FUARA KENDİ PARAMLA GİTTİM

Ben daha önceden odada meclis üyesi olmadığım için kendi paramla fuara gittim. O zaman böyleydi. Yönetim ve meclisin dışındaki arkadaşlar için söylüyorum bunu. O zaman ben yönetimde de, mecliste de değildim. Parasıyla gittim. Bu dönem ne oldu da değişti ve seçime bir iki ay kala neden bu gezi düzenlendi.

 

Geçen dönem Nail Bey’in vaatleri vardı, ne kadarı gerçekleşti? Şu anki vaad, Gebze’yi Büyükşehir statülü il yapmak. GTO’nun tek başına bunu yapması mümkün değil, belli bir ekiple bu iş yapılacak. Ticaret odasının öncülük yapmasıyla mı olacak? Onun haricinde Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası ile alakalı, faydalı başka bir söylem duymadım. Seçime gidiyoruz. Vaatlerin olmalı. ‘Ticaret odası olarak şunları bunları yanlış yapıyorduk. Bundan sonra doğrusunu yapacağız, diye bir söylem duymadım.

GTO BİNASI YENİLENECEKTİ!

Bu dönemin başında; GTO binasını yenileme sözü verdi. Tadilatı, içi yapıldı. Şu an yeterli değil. Daha faal kullanılabilecek, 10 bin kişilik konferans salonu olan bina yapılmalı. Okul, kültür merkezi yapmak odanın işi değil. Yapacak olan hayırseveri bulacak. OSB’den arsa almakta değil. O arsanın alınıp beş sene bekletilmesi, hala çivi çakılmaması, iş adamlarının bir adaya getirilip konsorsiyum sağlanıp o okulun yapılması, bu vaadi 4 sene önce vermişti. Hala, ‘yapacağız’ diyor. O iş adamları bir araya gelemedi. Oda bütçesinden yapılmamalı, iş adamları bir araya gelmeli.

Güzeller OSB’de ara eleman sıkıntısının çözümü için bir okul yapıldı. Diğer OSB’lerde oda öncülüğünde niye yapılmıyor?

Esnaf ile OSB’deki sanayici, ticari anlamda buluşturulmalı. Sadece Gebzeli vatandaşlar değil sanayiciler de alışverişi de İstanbul’dan yapıyor.

Gebze Bölgesi’deki dört ilçede 1 milyon nüfusa doğru gidiyoruz. Gebze Center’dakiler hariç sinema yok. İşletmeler de yaptırım yapmıyor. Darıca sahili 16 kilometre. Sahilde, elediyenin sosyal tesislerinde fiyatlar uygun. İnsanlar gidiyor. Demek ki o tüketiciyi Gebze’de Darıca’da tutmak için önemli olan imkânı sağlamak. Sahilde tesisi görmese, İstanbul’un ilçelerine gider. Mado’da çay içmekle Sancaktepe’de çay içmek aynı ama fiyatlar farklı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.