100’ü aşkın asırlık zeytin  ağacı TIR Parkı’na gömüldü

100’ü aşkın asırlık zeytin ağacı TIR Parkı’na gömüldü

Dilovası’nda yine ve yeni bir çevre katliamı, TIR Parkı’ndan sebep yaşandı. Her biri 100 yıllık olduğu öne sürüler 100’ü aşkın zeytin ağacı hafriyat toprağı üzerine gömüldü

Kocaeli’nin ve ülkemizin çevre sorunları ile öne çıkan ilçesi Dilovası yine ve yeni bir çevre katliamına TIR Parkı’ndan sebep sahne oldu.

2-783.jpg

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yine “Müjde” sloganı ile duyurduğu icraatında her biri 100 yıllık olduğu öne sürülen 100’ü aşkın zeytin ağacı hafriyat toprağına gömüldü.

CHP VE SAADET’TEN TEPKİ 

1-321.jpg

İhbar üzerine CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli ile Dilovası Belediyesi Saadet Partisi meclis üyeleri Salih Adıgüzel, Turan Tekgül, Nizamettin Sözen ve İnci Aydemir bölgeye giderek hem çekim yaptı. Hem de tepkisini ortaya koyup doğa ve çevre dostlarına çağrıda bulundu.

RANTIN DÖNDÜĞÜ YERDE

erkan-bilikli-001.jpg

BÜYÜK KATLİAM VAR

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli bir şikayet üzerine meclis üyeleriyle birlikte TIR Parkı alanına geldiklerini belirtip, “100’lerce zeytin alanı katledilmiş ve dolgu alanı yapmışlar. Bütün zeytin ağaçları gömülmüş. Tepesine elimiz yetişiyor.  6-7 ay önce TIR Parkı’na açtıklarına dair, müjdelemişlerdi. Fakat şu anda TIR Parkı üzerine çok ciddi rant dönüyor ve çok ciddi bir katliam var.  Büyük bir yolsuzluk var. Dolguyu kimin yaptığına dair ne isim, ne bilgi veriyorlar” dedi.

DEVLET YETKİLİLERİNİ

GÖREVE DAVET EDİYORUZ

100 yılda yetişen zeytin ağaçlarının 100’lercesinin katledildiğini belirtip takdiri Dilovası Halkı’na bıraktığını söyleyen Bilikli şöyle devam etti: “Bütün devlet yetkililerini göreve davet ediyoruz.  Açgözlüler doğayı işte böyle katlediyorlar.  En az 5 metre dolgu yapılmış. Bu alan komple zeytin ağacıydı.  Ağaca elim yetişiyor. Yazıklar olsun. Rant uğruna zeytin ağaçlarını işte böyle yok etmişler.”

BÖYLE VİCDANSIZLIK OLMAZ

İlgili alana dolgu yapılmasının yasak olduğunu öne süren Başkan Bilikli, “Parkı diye bir şey ortada yok. Belediye Başkanı, ‘Müjde’ diye duyuruyor. Kime yediriyorsunuz bunları, yazıklar olsun. Böyle mi, ‘Yükselen şehir’ Dilovası olacak. Ağaçların hepsi dolgu alanında, gömülmüş. Böyle bir adaletsizlik, vicdansızlık olmaz. Birileri üç beş kuruş kazanacak diye böyle bir çevre katliamı yapılıyor. Bunlarda merhamet, vicdan yok. Yazıklar olsun.

BELEDİYENİN PARASINI ÇALIP ÇIRPTILAR

Belediyenin 200 milyon lira borcu var. Bu borç nasıl yapıldı? Belediyenin parasını hep çaldılar çırptılar. Oraya buraya, kendi yandaşlarına verdiler. Yetmiyor, işte böyle dolguyla yandaşlarına yediriyorlar. Yetmiyor, zeytin ağaçlarını katlediyorlar.

KATLİAMA “DUR” DENİLMELİ

3-465.jpg

Tüm kamouyona; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na duyurulur. Tüm yetkili kurumları burada göreve davet ediyoruz. Katliama bir an önce dur demelerini ve bu vicdansızlığı yapanlara gerekli cezaları kesmelerini bekliyoruz.

EN ACI ÖRNEK

Dilovalılar. Takdir sizindir. Katliama sessiz kalmayalım. Böyle bir doğa, çevre katliamı Dilovası’nın bugün bu hale gelmesinin en acı örneğidir. Bütün Dilovası’nı işte böyle katlettiler. Hiçbir şeye değer vermediler. Dilovası’nda insana mı değer verdiler ki, bu ağaçlara değer versinler. Gerekli yerleri aradık. Bakalım, nasıl bir müdahale olacak. Kaç yamyamın adı çıkacak. İnşallah hepsini hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

AYDEMİR, MENGÜÇ İLE 

GÖRÜŞMESİNİ İFŞA ETTİ

kerem-aydemir-002.jpg

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir soruna dair Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gökmen Mengüç’ü telefonla aradı. Aydemir, Mengüç ile yaptığı telefon görüşmesini cep telefonunun megafon bölümünü açarak, kendisiyle sadece telefonda ve sadece kendisine konuştuğunu zanneden Mengüç’ün söylediklerini de yayınlayarak, sosyal medyadan da ifşa etti.

MENGÜÇ, “İLGİLENECEĞİM” DEDİ

 

Aydemir, Mengüç’e “TIR Parkı yapılacak yer vatandaşın arsası çıkmış, durdurma kararı alınmıştı. Şimdi de döküm yapılıyor ve arkadaşlar Büyükşehir’in yönlendirdiğini söylüyor” dedi. Mengüç’ün ise Aydemir’e konuyla ilgileneceğini söylediği duyuldu. Aydemir ayrıca şunları kaydetti:

16 PARSEL SAHİBİ VAR

Uyarılarımıza rağmen, burası yeşil alan tarlaydı. Sanayileşme sonrası daraldı. 16 parsel sahibi var burada. İkisiyle bireysel olarak görüşmekteyim. Birinin 6 bin 100, birinin 7 bin metrekare yeri var.

BİR AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ ALMIŞ

Büyükşehir’den izinli olduğunu söylüyorlar ama belge gösteremiyorlar. Duyumlarınıza göre AKP’den Kocaeli’de herhangi bir ilçede meclis üyeliği yapmış olan veya hala yapan biri almış. AKP’li olmak ağaç kesmek anlamına gelmiyor. Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediye başkanlığımıza, ranta göz yuman Hamza Şayir’e, Orman Müdürlüğü’ne çağrıda bulunuyor ve kınıyorum.”

Dilovası Belediye Meclisi Saadet Partili meclis üyeleri ise şu tepkileri gösterdi:

ŞU ZEYTİNİN HESABI SORULMALI

salih-adiguzel-001.jpg

Salih Adıgüzel: Dilovası ve tüm Türkiye kamuoyuna buradan duyurmak istiyorum. Gerçekten burada bir çevre katliamı var. Şu zeytinin hesabının sorulması lazım. Çevreye duyarlı tüm halkımızı bu konuya duyarlı olmaya davet ediyoruz.  Gerçekten çok ciddi bir çevre ve zeytin katliamı var. Burada bir rantlar dönüyor. Buna sessiz kalmamamız lazım.

100 YILDA YETİŞİYOR

turan-tekgul-004.jpg

Turan Tekgül: 15-20 gün öncede buraya gelmiştim. Buranın önceki yerinin görüntüleri de mevcut. Bir zeytin ağacı 100 yılda yetişiyor ve en az 100 ağaç topraklar altında. Bir şeyler yaparken bir şeyi de katletmemek lazım. TIR Parkı yapılsın ama park yapılırken bu zeytin ağaçlarını da katletmek çevreye çok zararlı olur. Bütün ağaçlar yaralı ve toprak altında. Biz bu çevre katliamının bir an önce durdurulmasını istiyoruz.

AĞAÇLAR KATLEDİLSİN DİYE ÖNERGE VERMEDİK

nizametttin-sozen.jpg

Nizamettin Sözen: Biz TIR Parkı’na karşı değiliz. Hatta mahalle aralarındaki TIR parklarının sona ermesi, ilçemizde TIR Parkı yapılması için önergemiz de var. Ama önergemiz bu ağaçların katledilmesi için değildir. Yazık günah değil mi? İnsanın ağlayası geliyor. TIR Parkı yapılacak diye zeytin ağaçlarının bu şekilde katli; yazıktır günahtır.

BAŞKANIMIZ YANLIŞTAN DÖNMELİ

inci-aydemir-001.jpg

İnci Aydemir: Burada yaşı bizden büyük zeytin ağaçları var. Bu katliama bir son verelim. Tüm çevrecileri, duyarlı tüm Türkiye’yi davet ediyoruz. Belediye başkanımızın da bir an önce bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.