1000 dönüm alana üç devasa proje

1000 dönüm alana üç devasa proje

Gebze Bağımsız Belediye Başkan adayı Serap Çakır seçim başlangıcını verdiği mitingde 1000 dönüme denk gelen toplam 1 milyon metrakarelik üç ayrı alanda Gebze Galeri, fuar alanı ve spor kompleksi vaat etti

serap-cakir-2-001.jpgserap-cakir-3.jpgserap-cakir-4.jpgserap-cakir-8.jpg

Gebze Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Serap Çakır’ın seçim başlangıcını vurduğu mitinge katılımcı sayısı ve niteliklerinin yanı sıra projeler de damgasını vurdu. 10 gün içinde hazırlandığı söylenen projelerden üçü mitingde açıklandı. Gebze Galeri, fuar alanı ve spor kompleksi projeleri toplamda 1000 dönüme denk gelen 1 milyon metrekarelik bir alana yayıldı. Projelerin detayları şöyle:

Gebze Galeri

Gebze’nin Kirazpınar Mahallesi’ndeki Hazine arazileri değerlendirilerek tasarlandırılan proje 480 bin metrekare alana yayılacak ve projeye dair belediyenin hiçbir yatırım gideri olmayacak. 2.8 milyar TL’ye mal olacak projenin belediyeye her yıl 25 milyon TL tutarında para kazandıracağı belirtildi. Proje kapsamında güneş panelleri ile güneşten elektrik enerjisi edinilecek. Ayrıca yağmur suyu kanallarıyla bu enerji de elektrik enerjisine çevrilecek. Depolanan enerji projenin yanı sıra farklı alanlarda da kullanılacak.

Gebze Fuar Alanı

Yeri tam olarak belirtilmeyen bu projede Gebze Teknik Üniversitesi civarı arazilerin değerlendirileceği öngörülüyor. 420 bin metrekarelik bir alana yayılacak fuar projesi kapsamında Uluslararası Ticaret Merkezi, meslek lisesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim göreceği beş yıldızlı bir otel de yer alıyor.

Gebze Spor Kompleksi

100 bin metrekarelik alana yayılan proje kapsamında uluslararası standartlara uygun futbol sahası yer alacak. Sporun tüm dallarının yapılmasına olanak tanıyacak tesisler Gebze’nin bütün amatör spor kulüplerinin kullanabileceği bir şekilde tasarlanacak.

Kent Meydanı değil 15 Temmuz

Milli İrade Kent Meydanı

Gerek iş hayatında gerekse Gebzespor yöneticiliği esnasındaki titizliğiyle bilinen Serap Çakır mitingin afişlerinde yerin Gebze Kent Meydanı olarak yazılmasına tepkiyi biraz da ekip anlamında özeleştiriyle aktarıp, “Burası 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı” deyince kitleden büyük bir alkış aldı. Sözlerine adaylık sürecine değinerek başlayan Çakır özetle şunları kaydetti:

Kamuoyunun isteğine kayıtsız kalmadım

“Normal bir vatandaş siyaset, bugüne kadar düşünmediğim bir şeydi. Hizmet yapmak için siyasette yer almak şart değil. Gebze Belediye Başkanlığına aday olacağıma dair ilk söylenti ve haberlerin ardından adaylığım konusunda çok fazla kamuoyu baskısı oluştu. Bu isteğe kayıtsız kalmayarak bağımsız aday olarak başvurmam gerektiğini kanaat edindim ve önceki cuma günü resmi başvurumu yaptım.

Mülkiyet ve tapu sorununa çözüm vaat etti

Gebze’nin çözülmeyi bekleyen sorunları var. Gebze’de doğan, büyüyen ve yaşamaya devam eden bir kişi olarak en az sizler kadar Gebze’nin sorunlarını biliyorum. Hürriyet, Yavuzselim, Kirazpınar gibi bazı mahallelerde var olan mülkiyet ve tapu sorununa belediye başkanı seçildiğimde çözüm üreteceğimi vaat ediyorum.

Cuma pazarı geri dönecek ama…

Trafik sorunu, sosyal ve kültürel alan yetersizliği, yeşil alanların bitme noktasına gelişi, spor tesislerinin yetersizliğinin yanı sıra semt pazarı sorunu da var. Cuma pazarının buradan kaldırılması önemli sorundur. Belediye başkanlığına seçildiğimde işlek caddeler üzerinde değil ara sokakların kullanılması kaydıyla bu soruna da çözüm üreteceğiz.

Türkiye’nin en seçkin ilçesi olacağız

Gebze’de bayan olmak zor. Bu meydana dair bile olumsuzluklar var. Gebze’yi bayanların rahatlıkla yaşayacağı bir kent haline getireceğiz. Saydıklarım sorunların sadece bir kısmı.  Daha yaşanılır bir Gebze için çözüm yollarımız hazır. Saha çalışmalarımızda sizlerle yakından görüşerek çözüm yollarımızı birlikte konuşacağız. Mahalle mahalle gezerek sorunlarınızı birde sizlerden dinleyeceğiz. Gebze’yi el birliğiyle Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en seçkin ilçesi haline getireceğiz.

Şeffaf ve eşitlikçi bir yönetim

Yaptığımız her işin hesabını verebilecek bir yönetim anlayışı ile eşitlikçi muamele ile işlerimizi yürüteceğiz. Belediyede işinizi gördürmek için aracıya ihtiyaç duymayacaksınız. İşlemleriniz güler yüzlü bir belediye ekibi tarafından seri bir şekilde yapılacak. Ekonomi, teknoloji, sanayisi, coğrafyası  Gebze’yi ayrıcalıklı kılıyor. Bizde tüm kurumlarla iyi ve uyumlu bir profil sergileyerek başarılı çalışmalara imza atacağız.

 

Gebze ile rekabet edecek kent yok

 

Araştırma verilerine göre New York, Pekin, Moskova, Oslo, Viyana, Zürih gibi şehirler Dünya’ca tanınan, yaşam kalitesi en yüksek ve ülkelerini dünya ekonomisinde önlere çıkaran güce sahip şehirlerdir. Fakat bu şehirlerden çok azı ülke ekonomisine, Gebze bölgesinin yaptığı gibi 13 değerinde katkı sunmaktadır. Bu veri bile Gebze’nin Türkiye için hayati önemini vurgulamaya ve dünya çapında ekonomisi en güçlü birkaç şehir arasında sayılmasını anlamamıza yetiyor. Böylesine güçlü bir ekonomiye sahip bir ilçede ne yapılabilir diye düşünmek bile gereksiz olur. Ne istersek yapılır. Sonuç olarak ekonomi, politik güç, yaşam kalitesi, yüksek ve küresel rekabet gücü incelendiğinde Gebze ile rekabet edebilecek şehir sayısı Dünya’da bile çok azdır.

 

Daha yaşanılır bir Gebze sizin elinizde

 

Bizler Gebze paydaşları olarak, ‘Üreten ve ürettiğiyle büyüyen bir Türkiye’ hedefine ulaşabilmek için Gebze’yi, ‘Üretim şehri modeli’ üzerinde geliştirmek için çaba göstererek hem Gebze’ye hem de ülke ekonomisine en büyük katkıyı sunacağız. Daha yaşanılır bir Gebze için olması gereken tek şey seçimi kazanmak. Gebzemizi herkesin mutlu, huzurlu olduğu, zorunlu yaşanılan bir yer değil, severek yaşanılıp tercih edilen bir yer konumuna getireceğiz. Modern ve daha yaşanılır bir Gebze sizin elinizde. Sizin seçimleriniz sizin kaderinizi belirliyor. Doğru tercih mutluluk getirir. Bunları ayrıntılarıyla uzun uzun hep birlikte konuşacağız.”

 

İlker Çakır’ın seçim hesabı

 

Serap Çakır konuşmasının ardından kitleyi eşi İlker Çakır, çiftin oğulları İlkay ve Berkay Çakır ile birlikte selamladı. Sunuculuğunu Çiler Boylu ve İrfan Yormaz’ın üstlendiği mitingin sonunda Gebzespor’un efsanevi başkanlarından İlker Çakır da kısa bir söz alarak meydanda bulunan herkesin dörder kişiyi iknası halinde Serap Çakır’ın seçimi kazanacağını söyledi. Miting İzmit merkezli yerel televizyon kanalları Kocaeli TV ve TV 41 tarafından da canlı yayınlandı.

 

Seçim şarkısı sıklıkla çalındı

 

Miting esnasında Serap Çakır için bestelenen seçim şarkısı da sıklıkla çalındı. O şarkı şöyle:

 

Gariplerin mazlumların yetimlerin öksüzlerin / Bir ana şefkatiyle sarılacak yaraları /

 

Mustafa Kemal’in kızı kula kulluk etmez özü / Gülecek Gebze’nin yüzü geliyor Serap Çakır

 

Hak hukuk adaletten alın teri emekten / Kültürden gelenekten geliyor Serap Çakır /

 

Bağımsız Gebze’nin sesi umudun güçlü nefesi / Kucaklayacak herkesi geliyor Serap Çakır.”

 

Şimdi onlar düşünsün

 

Miting boyunca ağırlıklı olarak “Serap Çakır gelecek Gebze gelişecek/güzelleşecek” sloganları atılırken başta iktidar olmak üzere diğer partilerin adaylarına gönderme de, “Şimdi onlar düşünsün” mesajları üzerinden yapıldı.

 

Meydanda görsel şov

 

Mitinge katılanlara Türk Bayrağı ile birlikte Serap Çakır’ın fotoğrafının bulunup isminin yazdığı bayraklar ve yine isminin yazılı olduğu atkı verildi. Yine mikrofondan uyarılarla görsellikler yapılırken ortaya renkli görüntüler çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.