10.URSI Türkiye Bilimsel Toplantısı’na GTÜ ev sahipliğinde yaptı

10.URSI Türkiye Bilimsel Toplantısı’na GTÜ ev sahipliğinde yaptı

URSI Türkiye UIusal Komitesi tarafından 2002 yılından bu yana iki yılda bir gerçekleşen bilimsel toplantı ve genel kurulun onuncusu, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

URSI Türkiye UIusal Komitesi tarafından 2002 yılından bu yana iki yılda bir gerçekleşen bilimsel toplantı ve genel kurulun onuncusu, Kovid-19 Pandemisi nedeniyle bir sene geç ve çevrimiçi-canlı olarak, 7-9 Eylül 2021 tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde düzenlendi. 10.URSI Türkiye Bilimsel Toplantısı ve Genel Kurulu açılış konuşmalarını sırasıyla GTÜ Rektörü Prof.Dr. M. Hasan Aslan, URSI Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özlem Özgün, Onursal Başkan Prof. Dr. Ayhan Altıntaş ve GTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Alkumru’nun gerçekleştirdi.

KONUŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİLER

Toplantıda; Stellar Solutions Inc.’den Natalia Saidoğlu, "Electromagnetic Frontiers in Modern Space Industry", 8 Eylül’de Kaliforniya Üniversitesi’nden (University of California at Irvine) Filippo Capolino, "Exceptional Points of Degeneracy and Their Applications in Arrays, Oscillators and Sensors" ve Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden (King Abdullah University of Science and Technology) Hakan Bağcı "Multi-Physics Simulation of Plasmonic Photoconductive Devices and Antennas",  URSI başkanlığı bu ay sona eren Tokyo Teknoloji Üniversitesi (Tokyo Institute of Technology) emekli profesörü Makoto Ando "Millimeter Wave Passive Waveguide Arrays for Planetary Exploration and Communication Beyond 5G" başlıklı davetli konuşmalarını gerçekleştirdiler.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARINA DA SAHNE OLDU

Aynı zamanda URSI Türkiye Onursal Başkanları Prof. Dr. Hamit Serbest ve Prof. Dr. Ayhan Altıntaş’ın konukları olduğu “URSI’nin 100. Yılında URSI ve Türkiye” konulu panel URSI Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Prof.Dr. Özlem Özgün ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Aydın Çivi moderatörlüğünde geniş bir katılım ile gerçekleşti. Genel kurul toplantısı ve kapanış töreninin de gerçekleştiği öğrenci bildiri yarışmalarının sonuçları açıklandı. Ülkemizde Prof.Dr. Levent Sevgi’nin yönettiği Leopold Felsen Vakfı’nın verdiği öğrenci bildiri yarışmasının birincilik ve ikincilik ödüllerine hak kazananlar sırasıyla, GTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden, “Fiziksel Optik İntegralinin Yüksek Mertebeden Üçgenler için Zaman Uzayında Hesaplanması” başlıklı çalışmanın sunumunu gerçekleştiren Aslıhan Aktepe ve “Zaman Domeninde SWG Bazlarından Saçılan Alanların Analitik Hesabı” başlıklı çalışmanın sunumunu gerçekleştiren Mahmut Akkuş oldu.

ÇALIŞMALARINI SUNUMLA ANLATTILAR

Bu yarışmanın üçüncülük ödülüne beraber hak kazanan öğrenciler ise “Koordinat Transformasyon Tabanlı Nümerik bir Model ile Pürüzlü Yüzey Altında Gömülü Cisimlerin Elektromanyetik Görüntülenmesi” başlıklı çalışmanın sunumunu gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Berk Bural ve “Hibrit Kontrast Kaynak Evirme Yöntemi” başlıklı çalışmanın sunumunu gerçekleştiren üniversitemiz Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Serhat Dinleyen oldu. Türkiye IEEE AP/MTT/EMC/ED Toplulukları Anten Tasarımına Yönelik Öğrenci Bildiri Yarışması Ödülüne ise “Doğalgaz Boru Hatlarında kullanılacak Boru İçi Denetleme Robotu İçin Kablosuz Haberleşme Amaçlı Anten Tasarımı” başlıklı çalışmanın sunumunu gerçekleştiren Yeditepe Üniversitesi Öğrencisi Şevval Peken hak kazandı.

90 BİLDİRİ SUNULDU

Seçilmiş bildirilerin genişletilmiş hallerinin SCI-Expanded indeksli “ELEKTRİK - Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Sciences” dergisinde de yer alması planlanan, yerel başkanlığını GTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Dikmen’in gerçekleştirdiği URSI Türkiye 10. Bilimsel Toplantısı’nın GTÜ bilişim altyapısı ile MSTeams sistemi üzerinden başarıyla gerçekleştiği üç günde, 51’i üniversite ve 11’i üniversite dışı Ar-Ge kuruluşu olan 62 kurumdan toplam 204 adet yazarın emeklerinin geçtiği 90 bildiri sunuldu.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.