10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali

10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, bu yıl yine 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 18-24 Nisan tarihleri...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, bu yıl yine 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 18-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Dünya çocukları; festival kapsamında 21-23 Nisan tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde 3 gün sürecek ‘’Spor ve Çocuk Oyunları’’ temalı fuarda eğlenceye ve maceraya doyacak. 41 ülkeden gelen çocuklarla evlerinde misafir olacakları Kocaelili yaşıtları, dünya kardeşliğinin temelini atacak.

Dünya çocukları her yıl olduğu gibi yine Kocaeli’de belirlenen okullardaki yaşıtlarının evlerinde kalacak. Kocaelili aileler, dünya çocuklarına annelik, babalık yapacak. Onlara dolmadan keşkeğe, mancarlı pideden kebaba kadar Türk yemeklerini ve kültürümüzü öğretecekler. 

GELENEKSEL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Misafir çocuklarımız, 17-18 Nisan tarihlerinde ülkemize gelmeye başlayacak ve belirlenen okullarda evlerinde kalacakları ailelere teslim edilecek. 19 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te Geleneksel Festival Korteji düzenlenecek. Ülkelerine özgü yöresel kıyafetlerle Saat Kulesi’nden korteje başlayan çocuklar, Yürüyüş Yolu’nu takip ederek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasına gelecek. Burada dünya çocuklarını Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu karşılayacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.