10 bin polis memuru alınacak

10 bin polis memuru alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yeni polis alımı yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 10 bin 24 kadro ihdası gerçekleştirildi. Bu kapsamda EGM'ye 10 bin kişilik polis memuru kadrosu açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatına 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı ve 1.000 polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına 9000 polis memuru alınacak.

POLİS ALIMI BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

10 bin polis memuru alımı hakkında kararın yayımlanması sonrası gözler ilana çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde ilanın yayımlanması bekleniyor. Bu kapsamda başvuru tarihleri de netlik kazanacak.

POLİS ALIMLARI NASIL YAPILIYOR?

KPSS'den yeterli puanı alan polis memuru adayları, sözlü ve fiziksel olmak üzere iki ayrı aşamadan geçiyor. Bu aşamaları başarı ile geçen adaylar, 6 ay sürecek olan POMEM eğitimlerine başlıyor. Bu eğitimleri de başarıyla tamamlayan adayların atamaları yapılıyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.