1 TL’ye nikâh salonu önerisi komisyonda

1 TL’ye nikâh salonu önerisi komisyonda

Darıca Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısında CHP Grubu’nun nikah salonlarının halka 1 TL’den tahsisine ilişkin önergesi komisyona havale edildi.

Darıca Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısı Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda bir önceki meclis toplantısının tutanak özetlerinin oylanması ile devam edildi. 
KOÇAK’A 5 ALTIN 
Kasım ayında Romanya’da gerçekleşen 41’nci Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda dünya şampiyonluğu edinen Darıcalı Milli sporcu Oğuzhan Koçak’ın belediye tarafından beş Cumhuriyet altına ile ödüllendirilmesine yönelik AKP Grubu’nun ek önergesi oy birliğiyle kabul edildi. 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ 
CHP Grubu ise İzmit’te olduğu gibi Darıca’da da belediyeye ait nikâh salonlarının vatandaşlara 1 TL’den tahsisi için önerge verdi. Önce gündeme alınması oylanan önerge, toplantının sonunda görüşüldü. Başkan Muzaffer Bıyık dar gelirli vatandaşları kolladıklarını ve gözetlediklerini belirtirken önerge Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
ATATÜRK VE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR 
Meclis divanı katip üyesi AKP’li Derya Akbaba, 5 Aralık’a denk gelen meclis toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada Türk kadınına seçme seçilme hakkı tanıyan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e ve kendilerinin mecliste yer almasını sağlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
ENGELLİ HASSASİYETİ 
CHP’li belediye meclis üyesi Selim Özcan da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne atıfta bulunarak engellilere yönelik hayatı kolaylaştırıcı çalışmaların yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık beş yıllık seçim vaadiyle geldiklerini, 8 aylık süreçte hepsini yerine getirmenin mümkün olmadığını ancak tüm vaatlerini tek tek hayata geçireceklerini dile getirdi.
RUTİN GÜNDEM 
Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden gelen görev ve çalışma yönetmelikleri Hukuk Dilekçe Komisyonu’na havale edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen asansör muayene ücretleri ile Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün çalışma yönetmelikleri oy birliği ile karara bağlandı. Belediye başkan yardımcılarının da belediye başkanının maaşının 2/3’ünü almaları oy birliğiyle kararlaştırıldı. Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi AKP’li Hülya Kodek, komisyonun çalışmalarına dair meclisi bilgilendirdi. 
Darıca Belediyesi’nde 2020 yılının ilk meclisinin 02 Ocak 2020 Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştirilmesinin karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi. chp-007.jpgakp-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.