1 Mayıs Maltepe mitingi tarihsel olacak

1 Mayıs Maltepe mitingi tarihsel olacak

BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin iftarında gündemi bu yıl ki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları oldu. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Maltepe’de düzenlenecek mitingin tarihsel bir miting olacağını söyledi

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube’nin geleneksel hale gelen iftar yemeği genel merkez ve şube yöneticileri ile mevcut ve eski temsilci ve yöneticileri bir adaya getirdi. BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve yönetiminin ev sahipliğindeki, Cammekan Restauran’ta gerçekleşen iftar programına DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar, Genel Mali Sekreter Ali Gündüz, Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül, Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifçi, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ile birlikte BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler, eski yöneticiler ve iş yeri temsilcileri katıldı.

TAKSİM YASAĞI SÜRDÜ

DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, bu yıl ki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına yönelik yaptığı değerlendirmede bu dönem zorunluluktan kaynaklı olarak Maltepe’de karar alındığını, Taksim’in yine verilmediği kaydetti. Özellikle son dönemde yaşanan bütün olumsuzlukları protesto eden, kitlesel bir kutlama için çalışmaları başlattıklarını kaydeden Serdaroğlu şöyle devam etti:

TARİHSEL OLACAK

“Her ne kadar arife günü olsa da günümüzde yaşanan sıkıntıların dile getirilmesi, protesto mahiyetinde önemli bir miting gerçekleştirileceğini düşünüyorum. Çünkü hayat pahalılığı, emeklilerin yaşadığı sorunlar, EYT’lilerin sorunları, asgari ücretin açlık sınırının altında olması genel anlamda çalışma hayatının temel sorunları, örgütlenme özgürlüğünün olmayışı, ekonomik sıkıntıların baskı üzerinden sindirilmeye çalışılması, bugünkü mitingleri daha da önemli kılıyor. Bu yılki 1 Mayıs bence tarihsel bir 1 Mayıs olacak. Önümüzdeki dönemki seçim bugünkü siyasi iktidarın artık ömrünün de sonu olacak diye düşünüyoruz. Sonra da Taksim’de daha güçlü 1 Mayıslar yapacağız.”

BIRAKTIĞINIZ GİBİYİZ

İftar yemeğinin ardından bayramlaşma gerçekleşirken Başkan Serdaroğlu burada yaptığı konuşmada eski temsilcilik dönemlerine atıfta bulunup, “Sizlerin bıraktığı gibiyiz. Üstüne bir şeyler koyarak daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bayrağı devrettiğiniz bugünkü temsilci arkadaşlarımızla üzerine düşen sorumluluğu, görev bilincini yapmaya çalışıyor. Bu sendikada temsilcilik, yöneticilik yapmak kolay değil. Arkadaşlarımız elinden gelenin en iyisini yaparak bu sendikanın tuğlasının üzerine bir tuğla koymaya çalışıyor. Bugün de sendikamız iyi yolda. Sağlıklı bir şekilde sendikamızı hem mücadele alanlarında hem Türkiye gündeminde, hem büyüme olarak, hem olabildiğince DİSK’in içinde etkisini büyüterek sizin bıraktığınız o bayrağı en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz” dedi.

MİTİNGE DAVET

Bu yıl ki 1 Mayıs kutlamalarının önemine de değinen Serdaroğlu, “Ekonomik ve siyasal sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Bu anlamda yapılacak her toplumsal hareket bir takım yerlere mesaj olarak gidecektir. Yaşadığımız sıkıntıların görsel anlamda ortaya konulması hem de sözel olarak dile getirilmesi açısından bu mitingler önemli. Tüm arkadaşlarımızı Maltepe’deki mitinge bekliyoruz” diye konuştu.

 

bayramlasma.jpg

 

eskiler-001.jpg

 

birarada-035.jpg

 

konuklar-004.jpg

 

mehmet-okan.jpg

 

masada-003.jpg

 

sungur.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.