1 iş yerine ceza, 6 karantina ihlali

1 iş yerine ceza, 6 karantina ihlali

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli’de son bir haftada yapılan denetim ve kontrollere ait rakamlar açıklandı. Açıklanan karantina ihlali ve idari cezalarda önceki haftalara oranla büyük bir düşüş olduğu görüldü.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında,  Kocaeli’de gerçekleştirilen denetim ve kontrollere ile verilen hizmetler ait rakamalar açıklandı. Kocaeli Valiliği y tarafından yapılan yazılı açıklamada,  özellikle önceki haftalarda 20’nin altına düşmeyen zorunlu karantina ihlali yapan kişi sayısında büyük düşüş olduğu gözlemlendi.

 

5 BİN 729 KŞİNİN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ

Yapılan açıklamada 07 ile 12 Aralık 2021 tarihleri arasında, Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 5 bin 729 kişinin talebinin karşılandığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 9 bin 898 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği belirtildi. Ayrıca 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan iletişim hatları üzerinden,  yapılan 63 talebin yerine getirildiği öğrenildi 

 

6 KİŞİ KARANTİNA İHLALİ YAPTI

Güvenlik güçleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde, 49 bin 325 aracın kontrol edildiği ve 63 bin 880 kişiye kimlik kontrolü yapıldığı, bu kontrollerde zorunlu karantina yasağını ihlal ettiği tespit edilen 5 kişiye idari ve 1 kişiye de adli işlem uygulandığı öğrenildi.

Ayrıca COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin 12 iş yerinin 8 bin 852 kez denetlendiği ve 1 iş yerine idari işlem yapıldığı ifade edildi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.