1 haftada 722 gözaltı, 29 tutuklama!

1 haftada 722 gözaltı, 29 tutuklama!

Kocaeli'nde, vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak adına son 1 haftada il genelinde düzenlenen operasyon, denetim ve uygulamalara ait rakamlar açıklandı.

Kocaeli'nde emniyet ve jandarma birimleri tarafından son bir haftada gerçekleştirilen denetim, uygulama ve operasyonlara ait rakamlar, Kocaeli Valiliğinde gerçekleştirilen Asayiş Koordinasyon toplantısı sonrasında, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafından sosyal medya hesabında paylaşıldı. Yapılan paylaşımda 21 Kasım ile 28 Kasım 2022 tarihleri arasında il genelinde yapılan denetim ve kontrollerde toplamda 722 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden 648'i serbest kalırken 29'nun tutuklandığı öğrenildi.

 

444 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Vali Yavuz'un yapmış olduğu paylaşımda, belirtilen tarihler arasında yapılan GBP kontrollerinde 546 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden 497'sinin serbest kaldığı ve 15'nin tutuklandığı ifade edildi. Ayrıca yapılan denetim ve kontrollerde 8 bin 46 aracın kontrol edildiği, 444'nün trafikten men edildiği ve 120 sürücünün de çeşitli kural ihlalleri nedeniyle ehliyetlerine el konulduğu belirtildi. Yapılan silah kontrollerinde ise 18 tabanca, 10 kurusıkı tabanca, 5 tüfek, 8 kesici ve delici alet ele geçirildiği, ayrıca düzensiz göç ile mücadele kapsamında aynı tarihler arasın 100 düzensiz göçmenin yakalandığı, ayrıca işlemleri tamamlanan 126 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği öğrenildi.

 

UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 14 TUTUKLAMA

Terörle mücadele kapsamında son 1 haftada düzenlenen 9 operasyonda, 16 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 1 kişinin tutuklandığı öğrenilirken, kaçakçılık ile mücadele kapsamında ise düzenlenen 13 operasyonda, gözaltına alınan 18 kişinin işlemleri sonrasın tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise düzenlenen 114 operasyonda gözaltına alınan 160 şüpheliden 146'sı adli kontrol ile serbest kalırken, 14'ü tutuklandı.

 

ELEGEÇİRİLENLER

Ayrıca uyuşturucuyla mücadele konusuna gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde, 12 kilo 187 gram Esrar, 223 gram Metamfetamin, 62 gram Bonzai, 6 Ecstasy, 14 sentetik ecza, 14 gram Skunk ve 3 fram Afyon sakızı ele geçirildiği öğrenildi.

 

asayis-1.jpg

 

Haber: Abbas ÇAKAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.