1 haftada 36 kişi tutuklandı

1 haftada 36 kişi tutuklandı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımlarda 28Şubat ile 06 Mart tarihleri arasında Kocaeli genelinde yapılan kontrol ve denetimlere ait rakamları açıkladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, haftalık olarak gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı sonrası, sosyal medya hesabından son bir haftada Kocaeli’nde yapılan operasyon, uygulama ve denetimlere ait rakamalar paylaştı. Yavuz’un paylaşımında,

Terörle mücadele kapsamında 8 operasyon düzenlendiği, bu operasyonlarda 4 kişinin gözaltına alındığı, yapılan işlemleri sonrası şüphelilerin serbest kaldığı ifade edildi. Vali Yavuz'un sosyal medya hesabında hazırlanan grafikler ile yaptığı paylaşımında, kaçakçılıkla mücadele kapsamında 8 operasyon düzenlendiği, bu operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığı ve işlemleri sonrası 10 kişinin normal ve adli kontrol kararı ile serbest kaldığı belirtildi.

 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE 14 TUTUKLAMA

Yavuz'un uyuşturucu ile mücadele kapsamında açıkladığı rakamlarda ise son bir haftada düzenlenen 69 operasyonda, 108 kişinin gözaltına alındığı bu kişilerden 14’nün tutuklandığı, diğer şüphelilerin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayıca bu operasyonlarda 57 gram Bonzai, 352 gram Esrar, 215 gram Metamfetamin, 126 kilo Eroin,  2 sentetik hap, 359 gram Kokain, 7 gram Skunk, 95 uyuşturucu hap ve 4 hassas terazi ele geçirildiği belirtildi. 

 

539 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Öte yandan güvenlik güçleri tarafından yapılan GBT kontrollerinde ise 446 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden 420’sinin işlemleri sonrası serbest kaldığı, 22'sinin ise tutuklandığı açıklandı. Yapılan denetimlerde 10 bin 488 aracın kontrol edildiği ve bu kontrollerde 531 aracın trafikten men edildiği, 100 sürücünün ise çeşitli nedenlerle sürücü belgelerine el konulduğu öğrenildi. Silah kontrolü kapsamında ise 26 tabanca,5 kurusıkı, 6 av tüfeği ve 4 kesici delici alet ele geçirildiği açıklandı.

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.