YRP’ de Doğan Aydal krizi! İstifası mı istendi?

YRP’ de Doğan Aydal krizi! İstifası mı istendi?

Yeniden Refah Partisi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak gösterilen Genel Başkan Vekili Doğan Aydal , Halk TV'de katıldığı programda söylediği sözler ile krize neden oldu. Aydal'ın söyledikleri nedeniyle istifasının istendiği ileri sürüldü.

Kısa bir süre önce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan Doğan Aydal, önceki akşam Halk TV’de yayınlanan bir programda söylediği “AK Parti bize yalan söyledi. Biz AKP'yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar” şeklindeki sözleri krize neden oldu.

GAVUR BİRİ DEĞİL

Aydal'ın katıldığı programda, “Ben Sayın İmamoğlu'nu savunma noktasında değilim. Ama Allah aşkına karşı tarafın söylediği kadar da gavur biri değil. Bu adamı biz Eyüpsultan'da gördük, Kuran okurken gördük. İnsan bazn sıkıntıda kalıp ağzından kaçmış bir cümle ile yargılanmamalıdır. Ellerini kollarını bağlamışsınız birinin 'hadi dövüş' diyorsunuz. Ona rağmen bir takım hizmetler yaptı. Kanal'a karşı. Bu dahi beka sorunumuzdur bizim” dedi.

BAĞLAYACILIĞI YOKTUR

Programda Aydal'ın yaptığı açıklamalar sonrası, söylediği sözler yerel ve yaygın basın kuruluşlarında geniş yer bularak krize neden oldu. Öte yandan YRP'nin sözcüsü Suat Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isim vermeden Doğan Aydal’ın konuşmalarını göndermede bulunarak “31 Mart 2024 Yerel seçim ittifaklarına yönelik kişisel görüşlerin Yeniden Refah Partisi açısından bağlayıcılığı yoktur.Yeniden Refah Partimizin yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşü ve duruşu önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öncesinde yapılan açıklamalar kişisel görüş bildiriminden ibarettir. Yetkili kurullarımızın ortak kararı ve bizzat Genel Başkanımızın ifadeleri dışındaki kişisel görüşlerin ve ifadelerin partimiz açısından bağlayıcılığı yoktur.” ifadelerini kullandı.

İSTİFASI MI İSTENDİ

Bu gelişmeler sonrasında Aydal'ın istifasının istendiği de ortaya atılan iddialar arasında yer aldı. Öte yandan Aydal'ın Cumartesi(Yarın) günü saat 10:00'da İzmit Halkevi mevkiinde bulunan 11863 Ocakbaşı Retaurant'ta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile basın toplantısı gerçekleştireceği ve Kocaeli ile ilgili projelerini açıklaması bekleniyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.