Yiğit Akü, Otomotiv Sektörünü Elektriklendirecek Halka Arz Planını Duyurdu: 75 Milyon Pay Piyasaya Sunulacak!"

Yiğit Akü, Otomotiv Sektörünü Elektriklendirecek Halka Arz Planını Duyurdu: 75 Milyon Pay Piyasaya Sunulacak!"

Türkiye otomotiv sektörünün öncü akü üreticilerinden Yiğit Akü, finans dünyasında heyecan yaratan bir adım atıyor. Şirketin Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) sunulan taslak izahnamesiyle birlikte halka arz yolculuğu başladı. Yiğit Akü'nün, otomotivden enerjiye geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş. çatısı altında gerçekleştireceği bu stratejik hamle, piyasalarda büyük bir ilgiyle karşılandı.

Halka arz, toplamda 75 milyon adet payın piyasaya sürülmesini öngörüyor. Bu süreçte, şirketin 50 milyon adet payı sermaye artırımı amacıyla, kalan 25 milyon adet pay ise mevcut ortakların satışı yoluyla yatırımcılara sunulacak. Halka arz işlemleri, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından yönetilecek. Şirketin halka arzdan elde edeceği gelirin önemli bir kısmının, yenilikçi lityum batarya fabrikası yatırımlarına yönlendirilmesi planlanıyor.

Yiğit Akü'nün piyasalardaki yerini almasının ardından, şirketin hisselerinin %24.96'sı halka açık olacak. Halka arz sürecinde, şirket paylarının fiyat istikrarını sağlamak amacıyla 30 gün boyunca özel bir mekanizma devreye alınacak.

Halka arzın detayları ve katılım için banka ve aracı kurum bilgileri, onaylı izahname ile birlikte kamuoyu ile paylaşılacak. Şirket, halka arz gelirlerini, %40 oranında lityum batarya fabrikası geliştirmelerine, %30'unu işletme sermayesi finansmanına, %20'sini üretim tesisi yatırımlarına ve kalan %10'unu ise borç ödemelerine ayırmayı hedefliyor.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.