Yatırım devi halka arz oluyor!

Yatırım devi halka arz oluyor!

Borsa yatırımcılarının her hafta merakla beklediği halk arzlarda yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin yatırım devi olarak bilinen firma, halka arz oluyor.

Borsa İstanbul’da yeni bir şirket daha halka arz olmak için başvurusunu yaptı. Türkiye'nin yatırım devi olarak bilinen Marbaş Menkul Değerler A.Ş. halka arz olmak için Sermaye Piyasa Kurulu’na başvuruda bulunarak sıraya girdi.

Büyük küçük binlerce yatırımcının merakla beklediği halka ar furyasında yeni bir şirket daha ekleniyor. Türkiye'nin yatırım devleri arasında olan Gedik Yatırım iştiraki olan Marbaş Menkul Değerler A.Ş. halka arz olmak için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvurusunu gerçekleştirdi.

Şirket halka arzda 20.000.000 TL değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edecek. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 33,33 olarak belirlendi.

HALKA ARZ KODU NE OLACAK?

Şirketin BIST kodu #MRBAS olarak belirlenirken, halka arz fiyatı henüz resmi olarak belirlenmedi.

Gedik Yatırım konsorsiyum liderliğinde yürütülecek halka arzda T1-T2 bakiye kullanılabilecek Borsa İstanbul "Yıldız Pazar"da işlem görecek olan şirketin önümüzdeki yılın ilk yarısında talep toplaması bekleniyor.

MARBAŞ MENKUL DEĞERLER TALEP TOPLAMA TARİHLERİ NE ZAMAN?

Borsa İstanbul halka arz olacak şirketin talep toplama tarihleri SPK’nın onay vermesinin ardından belli olacak.

MARBAŞ MENKUL DEĞERLER KAÇ LOT VERİR? HANGİ BANKALARDA OLACAK?

Marbaş Menkul Değerler’in halka arzda hangi bankalardan talep toplayacağı ve tahmini kaç lot vereceği ve onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.