Vali Yavuz'dan 2024 Değerlendirmesi

Vali Yavuz'dan 2024 Değerlendirmesi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, haftalık olarak gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısında, 2024 'ün ilk ayında yapılan denetim, uygulama ve operasyonlarla ilgili rakamları açıklayarak, geniş bir değerlendirmede bulundu.

Haftalık olarak gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısına başkanlık yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ocak ayından bu yana Kocaeli genelinde gerçekleştirilen denetim, operasyon ve uygulamalara ait rakamları paylaştı. Yavuz, yapmış oldukları açıklamaların sonunda, trafik kazalarının en aza indirilmesi için kurallara uymalarını istedi. Ayrıca, Kocaeli'nin huzur ve güvenliği için çalışan tüm görevliler ile Kocaelilere teşekkür etti.

HUZURLU KOCAELİ
Toplantıda önemli bilgiler veren Vali Yavuz, “Değerli Arkadaşlarım, hepinizin bildiği gibi valiliğimiz koordinasyonunda emniyet ve jandarma birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz, mülki idare amirlerimiz, şehrimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için gayretle çalışıyoruz. Bu çalışmalar esnasında en büyük hedefimiz huzurlu Kocaeli oluşturmak. Vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak ve vatandaşlarımızın bireysel hak ve özgürlüklerini sonuna kadar kullanmalarını temin etmek. Bunları gerçekleştirirken, hukuk devleti ilkesinden, temel insan hak ve özgürlüklerinden taviz vermeden görevimizi icra etmek istiyoruz. Bu kapsamda 2024 yılı Ocak-Şubat aylarına ilişkin güvenlik birimlerimizin yapmış olduğu faaliyetleri sizlerle paylaşmak istiyorum”

2 AYDA 29 TERÖR OPERASYONU
Terör örgütlerine yönelik operasyonlarla ilgili konuşan Yavuz, “Değerli arkadaşlarım, devletimize ve milletimize tasavvur eden Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine kasteden terör örgütleri ile amansız mücadelemiz gerek yurt içinde gerek sınır boylarında ve topraklarımız hemen ötesinde devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli'nde de 2 ay içerisinde 29 terör operasyonu gerçekleştirilmiş, 77 gözaltı yapılmış, 14'ü tutuklanmış, 9'u adli kontrol ile serbest kalmıştır. Yakın coğrafyamızdaki iç savaş ve terör eylemleri nedeniyle de düzensiz göçle de karşı karşıyayız. Hepinizin bildiği gibi bu konuda da devletimiz gerek sınır boylarında bin 104 km duvar örerek sınır güvenliğini artırmıştır. Diğer taraftan yasa dışı yollarla ya da yasal yollar ile ülkemize girip düzensiz göç haline dönmüş, düzensiz göçmenler ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. 2 ay içerisinde 862 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Bir başka hususta çocuk ve gençlerimizin geleceğini karartan, onların akıl melekelerini ve sağlıklarını elinden alan zehir tacirlerine yönelik yapmış olduğumuz operasyonlardır. Bu konuda 2 ay içerisinde yapmış olduğumuz planlı operasyonlar dışında da anlık şok uygulamalarımız da devam ediyor. Bu kapsamda bin 333 operasyon gerçekleştirildi. Bin 665 kişi gözaltına alındı. 133 kişi tutuklandı. 47'si ise adli kontrol ile serbest kaldı. Bu operasyonlarda 42 kilo eroin, 4 bin 759 kilo esrar, 6 bin 832 gram skunk, 800 sentetik ecza, 3 bin 304 gram metamfetamin, 11 bin 718 gram Bonzai, 3 bin 511 ecstasy hap ele geçirildi. Bu konuda mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir”

SUÇ ÖRGÜTLERİNE 18 OPERASYON
Açıklamalarında organize suç örgütlerine yönelik operasyon ve çalışmalardan da bahseden Yavuz, “Bir diğer hususta, üzerinde hassasiyetle çalıştığımız organize suç örgütleridir. Özellikle vatandaşlarımıza eziyet ve işkence yapan, mal ve mülklerine el koyan suç şebekelerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir ve devam edecektir. Bu kapsamda 18 operasyon gerçekleştirilmiş, 108 kişi gözaltına alınmış ve 20'si tutuklanırken, 46'sı adli kontrol ile serbest kalmıştır. Bu operasyonlarda özellikle 34 tabanca, 4 bin 945 fişek, 36 şarjör ele geçirilmiştir. Bir diğer başlık ise kaçakçılıktır. Bu konuda da 75 operasyonda 115 kişi gözaltına alınmıştır. Bunlardan 7'si tutuklandı. 10 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı. Yerel, bölgesel ve ulusal olmak üzere 2 ayrı suç örgütü de bu kapsamda çökertilmiştir. Bu operasyonlarda da 10 tabanca, çeşitli ebatlarda mermi ve tarihi eserler de ele geçirilmiştir.Bir başka üzerinde durduğumuz konu da aranan şahıslardır. Mahkemeler tarafından karar verilen ve hükümlü hale gelen aranan şahıslar ile ifadesi alınmak üzere aranan şahıslar üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yine 869 kişiyi yakaladık. İfade almaya yönelik olarak da bin 164 kişi olmak üzere 2 bin 255 kişiyi yakalamış bulunuyoruz. Değerli Kocaelili kardeşlerim, bu yürüttüğümüz çalışmalarda özellikle sizlerin desteği fevkalade önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, elbette çok güçlü bir istihbarat ağına ve çok iyi yetişmiş bir güvenlik personeline sahibiz. Ancak, toplumsal güvenlik algısının daha üst seviyeye çıkarılması vatandaşlarımızın anlık ihbarına ve bilgisine de ihtiyaç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dünyada hangi teknoloji hangi imkan varsa çok şükür ülkemizde var. Sevgili Kocaelili kardeşlerimizin bize bugüne kadar bize göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum. İhbarlardan ve anlık bildirimlerden çok istifade ettiğimizi bir kez daha söylemek istiyorum”

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ
Diğer bir mücadele alanımız siber suçlardır. Özellikle dijital alandaki gelişmeler, sosyal medya mecralarında paylaşılan çeşitli görseller, düşünceler ve fikirler, özellikle toplumumuzu, milletimizi bölüp, parçalamaya kin ve nefret oluşturmaya ve kurmaca haberler ile toplumun huzuruna kasteden bilinçli, örgütlü ya da bireysel paylaşımlara yönelik siber birimlerimiz yoğun çalışma yapıyor. Bu kapsamda da bugüne kadar bin 237 çalışma gerçekleşmiştir. Yine 78 terör iltisaklı çalışmada ilgililer hakkında işlem yapılmıştır. Değerli arkadaşlarım, can ve mal kayıplarına, üzüntülere ve kedere sebep olan trafik kazalarına ilişkin tedbirlerimize devam ediyoruz. Bu konuda özellikle vatandaşlarımızın daha bilinçli olmalarına, trafik kurallarına uymalarına ihtiyaç bulunuyor. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, alkol alarak, uyuşturucu etkisinde trafiğe çıkan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz. Bakmayacağız. Özellikle vatandaşlarımızın kendi canlarının ötesinde başka canlara zarar verecek davranışlardan uzak kalmalarını özellikle rica ediyoruz. Kocaeli, hepinizin bildiği gibi geçiş noktasıdır. Kuzey Marmara, TEM Otoyolu, D-100, diğer taraftan D-130, Osman Gazi Köprüsü gibi neredeyse İstanbul'a bütün geçiş yollarının üzerinde bulunmaktadır.

KURALLARA UYMALARINI BEKLİYORUZ
Tatillerde neredeyse 2 buçuk, 3 milyon aracın geçiş yaptığı, her gün yoğun trafik akışının yer aldığı, uluslararası geçiş alanında bulunuyor. Bu kapsamda özellikle trafik ekiplerimizi artırıyor, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde evlerine ve işlerine ulaşmalarına çalışıyoruz. Ancak trafik denetim ve uygulamaları ile trafik kazalarını sıfırlamanın mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Kurallara uymalarını bekliyoruz. Bu yolla hem vebale girmemiş olurlar, hem de sevdiklerini üzmemiş olurlar. Hedefimiz, trafik güvenliğini sağlamak ve bu konuda denetimlere devam etmektir. Bir kez daha bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde büyük emeği bulunan emniyet müdürümüze ve kıymetli teşkilatına, il jandarma komutanımıza, güvenlik birimlerimizin her birine, istihbarat birimlerimize, kaymakamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, 4 yıldır bu şehrin valisi olarak her daim devletin yanında bulunan Kocaeli'nin Türkiye'nin huzuru için çalışan, gayret gösteren ve Türkiye'nin dünya ile yarışan yüzü olarak ortaya çıkmasına sebep olan, bu konuda büyük emekleri olan tüm Kocaelili kardeşlerime, iş dünyamıza, emekçi kardeşlerimize, her kademedeki insanımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Kocaeli'nin huzurunu, Türkiye'nin huzurundan ayırmıyoruz. Dolayısıyla daha huzurlu bir Kocaeli'de buluşacağımıza gönülden inanıyorum”

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.