Ucuz Ölümler Sokağı!

Ucuz Ölümler Sokağı!

Gebze’nin Mustafapaşa Mahallesi’ndeki 735 sokak iddiaya göre üçüncü defa ölümlü, çok defa yaralamalı kazaya sahne oldu. Halkın, “Dergah” dediği sokağın başındaki Mustafapaşa Derneği önüne tümsek konarken yol ortasına tümsek, ısrarla konmuyor. Halil Yeni kitap yazsa; Stephen King romanını yazıp filme çevirse adı “Ucuz Ölümler Sokağı” olabilirdi…

Haber Analiz

Ters yönde seyir halinde olan servis minibüsü ile motosiklet çarpıştı. Kaza sonrasında motosiklet sürücüsü yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre Mustafapaşa Mahallesi; 735 sokak üzerinde ters yönde seyir halinde olan Veysel Ü. idaresindeki 41 P 3144 plakalı Volkswagen marka servis minibüsü, Şehit Yılmaz Argon Caddesi üzerinde seyir halinde olan ve bir yemek şirketinde kurye olarak çalışan Berat T. yönetimindeki 34 DRY 230 plakalı motosiklet ile çarpıştı. (Temmuz 2021 / Basından)

mustafapasa-32.jpg

2021 yılının temmuz ayında basına bu haberle konu olan Mustafapaşa Mahallesi 735 Sokak, 11 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerindeki kazada bu sefer ölümlü trafik kazasına sahne oldu. Seri ihmaller, 13-14 yaşlarındaki Cemil Kalyoncu’yu aramızdan kopardı aldı…

SÖYLENENE GÖRE ÜÇÜNCÜ ÖLÜMLÜ KAZA

Anlatılanlara göre bu aynı sokakta üçüncü ölümlü kaza, maddi hasarlı ve yaralamalı olanlarının haddi hesabı bilinmiyor. Arama motorlarında, anılan sokakta ölümlü trafik kazası haberine rastlamadık ancak..

Gazetemiz polis adliye haberleri için ihtisas muhabiri istihdam etmemekte, okurlarına bu tür haberleri abone olduğu ajanslardan satın aldığı hizmetle duyurmaktadır. Kazanın ihbarını polis telsizi dinleyerek değil, halktan aldık. Ajans muhabirleri de bir şekilde ıskalayınca yerelimizde ilk yazan biz olduk. Haber ajansları, gazetemiz haberini kaynak olarak değerlendirdi. Bize halk ihbarı gelmese, biz de ıskalayacaktık. Yani her ölümlü kaza, haber olarak halka ulaşamıyor. Bu da sokakta geçmişte de benzer ölümlü kazalar olduğu iddiasını neredeyse doğruluyor.

mustafapasa-50.jpg

Gazetemiz köşe yazarı ve kitap yazarı Halil Yeni, “Zamansız Ölümler Ülkesi” adlı politik içerikli kitabında Ankara başta olmak üzere faşizan katliamlarda ya da polis şiddetinde hayatını kaybedenleri yazdı.

mustafapasa-52.jpg

Amerikalı yazar, senarist ve yapımcı Stephen Edwin King, korku, doğaüstü kurgu, gerilim, polisiye, bilimkurgu ve fantezi türlerinde eserler üretti. “Öldüren sis”, “Cinnet”, “Sadist”, “Mahşer” dahil kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı.

Sokağa birbirinden farklı coğrafyada, farklı tarzlarda yazan Halil Yeni ve Stephen Edwin King’i getirip, “İncele ve kitabını yaz” deseniz ikisinin de kitap/roman başlığı muhtemelen “Ucuz ölümler sokağı” olabilirdi.

mustafapasa-18.jpg

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve tüm ekibinin galiba 7/24 toplantıda; mahallenin muhtarı Ayhan Baş’ın ayak bacak ağrısının Cemil Kalyoncu’nun anne babasının yürek acısından daha ağır bastığı vakitlerde sokaktaydık. Kaza görünümlü “Cinayetin” ilk tanığı H.B ile birlikte

mustafapasa-1.jpg

video kayıtları izleyerek tanığı Nesrin – Aytekin Fazlıoğlu çifti, İbrahim Coşkun ve gerek Kocaeli Büyükşehir gerek

mustafapasa-25.jpg

Gebze Belediyeleri’ne başvuruda bulunan ancak henüz yanıt alamayan Hamit Köksal ile görüştük.

mustafapasa-22.jpg

Kaza sonrası Gebze Belediyesi’nden bir başkan yardımcısı ile bazı ilgililer ile görüşmüşler. Resmiyet veya kesinlik içermemekle birlikte hız kesme tümseğinin yapılması istenen yerlerin yanında yaya yoğunluğunu artıracak okul ve cami gibi yapılar olmadığından sebep, oraya kasis yapılmazmış. Sokağın, servis güzergahından çıkartılması mümkünsüz imiş, servisçiler kızarmış.

mustafapasa-19.jpg

Civar sakini mahallelinin bir diğer talebi cadde üzerinde hatalı sollama, karşı şeridin ihlali, sokağı daraltan görüş açısını daraltan park hallerine karşı da önlem alınması. Ancak üstelik ölümlü kazaya rağmen İlçe Emniyet’in ilgili birimi ve zabıtası ile önlem alınmadığına, gözlemlerimizle tanık olduk.

mustafapasa-9.jpg

Mahallelinin diğer söylemleri şöyle: “Sokağın girişinde dergâh (Mustafapaşa Sosyal ve Yardımlaşma Derneği) var. Yakınında cami, okul yok. Dergaha gidip gelen çocuklarda çocuğumuzdur ama sokağın diğer çocukları da çocuğumuzdur.

mustafapasa-31-kopya.jpg

Çifte standartlı hizmet anlayışını kabullenemiyoruz. Oraya tümsek konulmasın demiyoruz, bizim dediğimiz yere de kurulsun.

mustafapasa-16.jpg

Sokağın üç yol ağzı olan yerine (734 ve 728 Sokaklar ile kesiştiği mevkii; görüş açısını genişletmek için ayna konulmasını talep ettik. “Olur” dendi.

mustafapasa-21.jpg

Esnaf olarak zincir marketlerin, AVM’lerin kamyonlarının; rastgele otomobilerin park etmemesi için bariyerler oluşturduk. Park halinde sokak çok daha fazla daralıyor ve kaza riski artıyor.

Mücadelemiz, sokağımıza hız kesici tümsekler sokak üzerinde yer bulana kadar sürecek.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.