Türkiye şampiyonunu yenip ikinci kez şampiyon oldu

Türkiye şampiyonunu yenip ikinci kez şampiyon oldu

Bayramoğlu Ada’da Osman Tuğaç’ın organizatörlüğü, Sahil Mahallesi İdare A.Ş ana finansörlüğündeki tavla turnuvasında Mesut Caştur, ara turlarda Türkiye şampiyonu Mehmet Gözükara’yı finalde Erkan Ekti’yi yenerek ikinci şampiyonluğunu edindi

ada-tavla-1.jpg

Ada Plaj Kafe’deki turnuvada birbirinden deneyimli 49 tavlacı mücadele etti.

Bayramoğlu Ada’da Ada sakinlerinden Osman Tuğaç’ın bireysel çabalarıyla gerçekleşen, finansörlüğünü Metin İnan başkanlığındaki Bayramoğlu Sahil Mahallesi İdare ve Bakım İşleri AŞ ile katılımcıların üstlendiği tavla turnuvalarından bir yenisi 17 Eylül Pazar günü tekrarlandı. Ada Plaj Kafe’de gerçekleşen, şampiyon ve ikincinin tavla ile ödüllendirildiği turnuvada tüm katılımcılara çay ikramında bulunuldu.

ŞAMPİYON VE İKİNCİNİN ÖDÜLÜ ŞAMPİYONLARDAN

Ada sakinlerinin yanı sıra Gebze, Darıca, Çayırova ve İzmit ile İstanbul’un ilçelerinden 49 tavlacının katılımıyla gerçekleşen turnuvada şampiyonluğu Gebze’nin sevilen esnaflarından Mesut Caştur namağlup unvanı ile ve ikinci kez edindi. Her katılımcının iki fırsatı olan turnuvada Mesut Caştur ilk turlardan birinde alanında iki turnuva şampiyonluğu unvanına sahip Mehmet Gözükara ile de eşleşti. Caştur, Gözükara’yı da alt etmeyi bildi.

ada-tavla-3-001.jpg

Mesut Caştur (soldaki) finali Gebze’de de sürekli karşılaştığı arkadaşı ve rakibi, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bir süre önce emekliye ayrılan Erkan Ekti ile oynadı. Finale kadar bir mağlubiyet ile gelen Ekti rakibi karşısında 3-0 öne geçti ancak Caştur’un oyundaki ustalığına şansı da eşlik edince, sahadan 5-3 galip ayrılıp afili tavlanın sahibi oldu. Ekti de turnuvanın ikincisi olarak günün anısına verilen tavla ve ikincilik unvanı ile turnuvadan ayrıldı. Caştur ve Ekti’ye ödüllerini turnuvanın organizatörü olan ve beş defa şampiyonluk edinen Osman Tuğaç ile birlikte turnuvanın kıdemlilerinden, iki defa şampiyonluk unvanı edinen Kenan Kabaş verdi.

AİLECEK AĞIRLAYIP OYNADILAR

Turnuvanın organizatörü konuklarını nazik eşi Berna Tuğaç ve çiftin yakışıklı oğulları Alperen ve güzel kızları Göksu ile birlikte hem ağırladı. Tuğaç çifti ile oğulları turnuvada mücadele de ederken Berna Tuğaç bu yıl turnuvanın tek kadın oyuncusu oldu. Osman Tuğaç turnuvayı hem muhitleri Bayramoğlu Ada’ya daha geniş kesimlere tanıtmak hem de tavla üzerinden yeni arkadaş ve dostlukların sağlanmasını temin için düzenlediklerini belirtti. Turnuvada mücadele eden tüm tavlacılara teşekkür eden Tuğaç geleneği önümüzdeki yıllarda da tekrarlayacaklarını sözlerine ekledi.

ada-tavla-2-001.jpg

Turnuvada ikinci şampiyonluğu edinen Mesut Caştur (sol baştaki) ile ikinci Erkan Ekti’ye (sağ baştaki) ödüllerini organizatör Osman Tuğaç ve eski şampiyonlardan Kenan Kabaş verdi.

**

Baro başkanı kızıyla katıldı

Turnuvada Kocaeli Barosu Gebze Temsilciliği Başkanı Avukat Şerafettin Kaya sevimli kızı dört yaşındaki Melek ile birlikte gelip mücadele etti. Ayrıca CHP Gebze İlçe Başkan Yardımcısı ve Marmara Sivaslı İş İnsanları Derneği Başkanı Erol Ateş, merkezini bir süre önce Muğla’nın Bodrum ilçesinden Gebze’ye taşıyan Ağaç Eğitim Vakfı Genel Sekreteri ve Gebze Kandıralılar Derneği eski Başkanı Sedat Durmuş, CHP İl eski yöneticilerinden tekstilci iş insanı Bülent Akbulut, Gebze Ticaret Odası eski meclis üyesi Gültekin Okatan, Tokat Tarım Meslek Lisesi mezunlarından emekli bürokrat Eyüp Akça, akademik liglerde de mücadele eden İzmitli inşaat müteahhidi Aydın Kaboğlu, Gebze’nin sevilen esnaflarından Ahmet Balık, Gebze’nin efsanevi spor kulüplerinden Tayfunspor’un eski yöneticilerinden Hakkı Güler de mücadele etti.

ada-tavla-12-001.jpg

Şerafettin Kaya ve kızı Melek.

ada-tavla-8-001.jpg

Şerafettin Kaya turnuvanın ikinci turunda efsanevi Tokat Tarım Meslek Lisesi’nin 1977 mezunlarından Eyüp Akça (sağdaki) ile eşleşti.

ada-tavla-4-001.jpg

CHP İl eski yöneticilerinden Bülent Akbulut (sağdaki) turnuvanın eski şampiyonlarından Kenan Kabaş ile de mücadele etti.

ada-tavla-5-001.jpg

Efsanevi Tayfunspor’da iz bırakan eski yöneticilerden Hakkı Güler (sağdaki) şampiyonluk hedefini bir sonraki turnuvaya öteledi.

ada-tavla-6-001.jpg

Tavlada akademi liglerinin usta oyuncusu Aydın Kaboğlu (soldaki), Bayramoğlu Ada’daki turnuvanın da kıdemli müdavimleri arasında yer edindi.

ada-tavla-9-001.jpg

Gebze Kandıralılar Derneği turnuvasında da mücadele eden Gültekin Okatan (soldaki) ve Ahmet Balık, Ada’daki turnuvada birbirlerine rakip oldu.

ada-tavla-10-001.jpg

Turnuvada Gebze’nin renkli simaları da mücadele ederken tur aralarında sohbet ederek turnuvayı değerlendirdi.

**

Nesilleri buluşturan turnuva

ada-tavla-51.jpg

10 yılı aşkın süren turnuva, nesilleri de çatısında buluşturdu. Turnuvada Berna – Osman Tuğaç çifti ile oğulları Alperen Tuğaç’ın yanı sıra Okan Korkmaz ve oğlu Yasin Korkmaz, Gökmen Ötük ile oğlu Cem Ötük, Bartu Şanlıbayrak ve oğlu Ayberk Şanlıbayrak ile akrabaları Tayyar Şanlıbayrak da kimi turlarda birbirleriyle eşleşerek mücadele etti. Turnuvanın ana finansörü Bayramoğlu Sahil Mahallesi İdare ve Bakım İşleri AŞ İdare Müdürü Mehmet Güner’in de yer aldığı turnuvaya katılan 49 tavlacı -alfabetik sırayla- şöyle:

ada-tavla-52.jpg

Ahmet Balık, Akın Tan, Aktan Uslu, Alkan Erateş, Alperen Tuğaç, Arif Taş, Ayberk Şanlıbayrak, Aydın Kaboğlu, Aydın Yaşar, Bartu Şanlıbayrak, Berna Tuğaç, Bülent Akbulut, Cem Ötük, Demir Başeğmezler, Efe Erkut, Eray Suiçmez, Erkan Ekti, Erol Ateş, Eyüp Akça, Gökmen Ötük, Gültekin Okatan, Güray Kamaşoğlu, Hakan Karadağ, Hakkı Güler, Halil Geliş, Harun Tüfekçi, Hasan Beceren, İskender Elbasan, İsmet Akalın, Kenan Kabaş, Kerem İşler, Mehmet Afşin, Mehmet Gözükara, Mehmet Güner, Mesut Caştur, Mesut Maksutoğlu, Okan Korkmaz, Osman Birinci, Osman Tuğaç, Özgür Cihangir, Sedat Durmuş, Şerafettin Kaya, Tahsin Dönmez, Tayyar Şanlıbayrak, Tayfer Bodur, Tuncay Erdinç, Yasin Korkmaz, Yılmaz Alevdağ, Yunus Dane.

ada-tavla-11-001.jpg

Okan Korkmaz’ın oğlu Yasin Korkmaz turnuvanın iddialı ustalarından Tahsin Dönmez ile de mücadele ederek turları zorladı.

ada-tavla-53.jpgada-tavla-54.jpgada-tavla-50.jpgada-tavla-55.jpgada-tavla-56.jpgada-tavla-57.jpgada-tavla-58.jpgada-tavla-59.jpgada-tavla-60.jpgada-tavla-61.jpgada-tavla-62.jpgada-tavla-63.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum