Türk Metal masadan kalktı!

Türk Metal masadan kalktı!

Türk Metal Sendikası ve MESS arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde MESS’in teklifi kabul edilmedi, Türk Metal masadan kalktı. Toplu iş sözleşmesi uyuşmazlık tutanağı tutuldu.

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 26 Eylül 2023 günü başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine, bugün (22 Kasım 2023 Çarşamba günü) MESS Genel Merkezinde devam edildi.

SERGİLENEN UZLAŞMAZ TUTUM

Konuyla ilgili olarak Türk Metal Sendikası tarafından yapılan açıklama özetle şöyle:

‘’MESS bugün yapılan oturumda Türk Metal’in kabul edemeyeceği bir teklifte bulunmuştur. MESS öncelikle sözleşmenin üç yıllık olmasını talep etmiş, Sendikamızın ücret artışı teklifine karşılık olarak da, ilk 6 ay için yüzde 35, diğer 6 aylık periyotlar için TÜFE oranında artış önermiştir. Sosyal haklara ise 1. yıl için yüzde 65, 2 ve 3. yıllar için de TÜFE oranı kadar artış teklif edilmiştir. MESS ayrıca, bazı esnek çalışma düzenlemelerinin sözleşmeye dahil edilmesini ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını düzenleyen maddenin sözleşmeden çıkarılmasını da talep etmiştir.

Türk Metal Sendikası, sergilenen bu uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk etmiş, uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlatmıştır.

METAL İŞÇİLERİNE REVA GÖRÜLEN

Ülkemizin bir ekonomik krizden geçtiğinin, artan enflasyon nedeniyle hayatın her geçen gün pahalandığının, başta ücretliler olmak üzere halkımızın geçim sıkıntısı yaşadığının bilincinde olan Sendikamız, böyle bir dönemde metal işçilerine reva görülen bu teklifi ve çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşımı kabul etmemektedir. Sendikamız buna karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur.’’

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.