Tiyatrocu meclis üyeleri başınıza kadın örecek

Tiyatrocu meclis üyeleri başınıza kadın örecek

Çayırova Kent Konseyi Kadın Meclisi tiyatro kurdu. Meclis Başkanı Nesrin Yılmaz ve başkan yardımcısı Nurgül Erdoğdu’nun da olarak yer aldığı ekip bu sefer de pandemiye takılmazsa, “Başına kadın örmek” adlı oyunu 8 Mart’ta Necmettin Erbakan’da sahneleyecek

Gebze Bölgesi’ndeki Gebze dâhil dört ilçede “pandemi öncesi” 2014-2019 dönemini  “Var” ile “Yok” arası bir şekilde geçiren kent konseylerinin Gebze, Darıca ve Dilovası’ndaki bildik, atıl halleri sürüyor. Bu üç ilçemizde de belediye başkanları, adaylık döneminde ortak ve klasik vaatleri olan “kenti ortak akıl”la yönetmede önemli bir aktör olacak kent konseylerini, geride kalan iki yıllık görev sürelerinde henüz “keşfetmedi.”

PANDEMİ BAHANESİNE

SIĞINMADAN İŞ YAPTILAR

 

konseeeey.jpg 

                      Yunus Ergüz                                                                               Bünyamin Çiftçi

Bu dönem bir tek Çayırova’da Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin Yunus Ergüz başkanlığındaki kent konseyi ile bir araya geldiği, konseyi işlevsel hale getireceğine dair girişim ve söylemleri biliniyor. Ancak Çiftçi’nin o hamlesi bu sefer pandemi sürecine takıldı ama pandemiye rağmen bir şeyler yapılabileceğine dair etkili, müthiş bir hamle de Çayırova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden geldi.

15 ARALIK’TAKİ İLK

GÖSTERİM ERTELENMİŞTİ

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-1.jpg

Nesrin Yılmaz başkanlığındaki kadın meclisi bünyesinde kurulan, meclis başkanı Nesrin Yılmaz ile meclis yönetici ve üyelerinin de yer aldığı tamamı kadınlardan oluşan tiyatro topluluğu, “Başına kadın örmek” adlı oyunu 15 Aralık 2020’de Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahneleyecekti. Pandemiye takıldı. Topluluk yine aynı engele takılmaması halinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, 08 Mart Pazartesi günü oyunu sahneleyecek.

YİNE ERTELENEBİLİR

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-41.jpg

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde iki seans sahnelenmesi planlanan oyunun 8 Mart’ta sahnelenip sahneleyemeyeceği ilimizde 01 Mart’ta açıklanması beklenen yeni pandemi kurallarına bağlı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yapacağı öngörülen açıklamada bir takım esnemeler gelip salon etkinliklerinin önü açılırsa, oyun 8 Mart’ta sahnelenecek. Aksi halde ilk gösterimi yine ertelenecek.

KENAN TUZCU’YA KONUK OLDULAR

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-4.jpg

-Soldan sağa - Nesrin Yılmaz, Kenan Tuzcu, Derya Ünal, Günay Emir 

Çayırova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Yılmaz, meclis yürütme kurulundan Derya Ünal ve Günay Emir önceki hafta içi Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür Müdürü Kenan Tuzcu’ya konuk oldu. Konuklarını makamında ağırlayan Tuzcu çalışmalarını Çayırova Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sürdüren topluluğun ihtiyaç ve beklentilerini dinledi.

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-53.jpg

 Belediye bünyesinde de kadın ve gençlerden oluşan iki ayrı tiyatro topluluğu kurduklarını kaydeden Tuzcu bu dönem Çayırova’da tiyatro alanında içinde Çayırovalılar’ın yer aldığı, üretkenlik içeren her tür çalışmayı belediye olarak imkânlar ölçeğinde destekleyeceklerini söyledi.

KEMAL ŞAMDANLI NEZARETİNDE

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-18.jpg

Topluluk oyuna hazırlıklarını tiyatrocu Kemal Şamdanlı nezaretinde sürdürüyor. Tiyatro eğitmeni, oyuncu ve yönetmen Kemal Şamdanlı, Gebze’de kurulan ve faaliyetlerini halen İstanbul’da komşu ilçemiz Tuzla’da sürdüren Marmara Açık Tiyatro’nun da kurucusu. Bugüne kadar pek çok oyununu Gebze’de de sahneleyen topluluk, Gebzeli tiyatroseverler tarafından da beğeniyle takip ediliyor.

ER GEÇ SEYİRCİYLE BULUŞACAK

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-34.jpg

Usta tiyatrocu pandemi sürecine karşın topluluğun büyük bir özveriyle gerek tiyatro eğitimi gerekse oyuna dair provaları başarıyla geride bıraktığını belirtip, “Ekibime güveniyorum. Oyunu her an sahneleyebilecek halde, hazırlıklıyız. Pandemi ertelemeleri biraz moral düşüklüğüne sebep olsa da bu oyun er veya geç önce Çayırovalı, ardından diğer ilçe ve illerden tiyatroseverler ile buluşacak” dedi.

EK GELİR DE KAZANDIRACAK

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-15.jpg

Topluluğun yine pandemi süreci engeline takılmaması halinde 8 Mart’ta Çayırova Belediyesi’nin halka açık etkinliğinde gönüllü olarak sahne alacağını kaydeden Şamdanlı amaçlarının ise başta belediyeler ev sahipliğinde olmak üzere diğer il ve ilçelerde sahnelendiğinde oyuncularına ek gelir sağlayacak bir hale getirmek olduğunu dile getirdi.

KADINA DAİR, DERLEME

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-16.jpg

Şamdanlı bir saat süreli, tek perdelik, trajikomik oyunun metninin belli bir yazarı olmadığını; kadına yönelik şiddet, sosyal hayatta kadının yeri, taciz, askerlik gibi konuların ele alındığı derleme bir metin üzerinden oyunun metnini tasarlayıp sahnelediklerini söyledi.

BİZDEN BİR EKİP

 

tufan-iskur.jpg

Yönetmenliğini Kemal Şamdanlı’nın üstlendiği oyunda ses ve ışık teknisyenlikleri Tufan İşkur’a ait. Marmara Açık Tiyatro ekibinden Sibel Demir Akmusluk, Sena Aydın ve Aysu Sağlam yer alıyor.

sibel-akdemir-musluk.jpg

Ekipten eğitimci Akmusluk, Gebze’de Özel Pelikan Ortaokulu müdürü.

BAŞKAN VE YARDIMCISI DA OYNUYOR

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-56.jpg

Topluluğun Çayırovalı oyuncuları ise Çayırova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Nurgül Erdoğdu ile birlikte meclis üyelerinden Günay Emir, Derya Avanus Ünal ve Melek Canıbeyaz Ayas ile Ece Yıldırım, Sudenur Aslıhan, Nurgül Erdoğdu.

 

NESRİN YILMAZ

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-55---kopya.jpg

1974 yılında Edirne, Merkez İlçe’ye bağlı Akardere Köyü’nde dünyaya geldi. Üniversite mezunu. Yüksek lisansını işletme üzerine yaptı.

2010 yılından beri Çayırova, Akse Mahallesi’nde oturan Nesrin Yılmaz emekli eğitimci. Milli Eğitim’e bağlı olarak zaman zaman atama, zaman zaman ücretli olarak öğretmenlik yapıyor.

Uzun yıllar Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi – OÇEM aile birliği başkanlığı yaptı. Halen Gebze İlçe Milli Eğitim bünyesindeki Rehberlik Araştırma MerkeziRAM aile birliği başkanı.

Bir müddet Özel Bilge Koleji’nin işletmeciliğini yapan, halen özel sektörde çalışan Mahmut Yılmaz’ın eşi. Çift, 23 yaşındaki otizmli Sena Yılmaz’ın anne babası.

NURGÜL ERDOĞDU

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-29.jpg

Çayırova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Nurgül Erdoğdu, 39 yaşında. Evli, biri engelli iki çocuk annesi. İlkokul mezunu. Nesrin Yılmaz’ın daveti üzerine gerek meclise gerek tiyatroya dâhil oldu: “Çocukluğumdan bu yana oynamaya dair hevesim vardı. İleride çocuklar içinde oyunlar oynamak istiyorum. Konseyde inşallah güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz. Kadınlar, evden çıksın istiyoruz.”

 

GÜNAY EMİR

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-30.jpg

48 yaşındaki, evli ve iki çocuk annesi, bir torun sahibi Günay Emir, Giresun eşrafından. Ortaokul mezunu, açık lise öğrencisi. Evinde mantı, börek türü gıdalar ve el işleri üretip harçlığını çıkartıyor. Oyunda sunucu, asker içerikli oyunda da nine olacak. Giresun, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun ilkokul olduğu ve öğrenciliğini yaptığı 1980’li yıllarda, okul korosunda şarkı söyledi. Aktif siyasetçi. Seyhan Kutbay Dönmez başkanlığındaki AKP Çayırova Kadın Kolları’nda yönetim kurulu üyesi.

“Tiyatroya çok hevesim vardı. Nesrin Yılmaz davet edince hemen atıldım. Böyle etkinliklerde yer almak istiyorum. Bizim kesim biraz dar görüşlü ama ben bu tür etkinliklerde, faaliyetlerde bulunmayı çok seviyorum.”

MELEK CANIBEYAZ AYAS

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-20.jpg

52 yaşındaki iki çocuk annesi Melek Canıbeyaz Ayas aslen Rize eşrafından. Gelinlik tasarımcısı ancak mesleğine pandemiden ötürü bir süreliğine ara verdi. Çayırova Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın üyesi. Gerek mecliste gerek tiyatroda gönüllü olarak yer aldı. Oyun içinde iki farklı rolde; tacize uğrayan bir kadını ve askeri canlandıracak.

Eğlenceli bir ortamda rolü gereği bazen erkek olduklarını da kaydeden Ayas, “Güzel fikirlerimiz var. Konseyle de birlikte güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz” dedi. Aktif siyasette de yer alan Ayas halen Fadime İlhan başkanlığındaki CHP Çayırova Kadın Kolları yönetiminde.

DERYA AVANUS ÜNAL

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-21.jpg

Fatih Caddesi’nin sevilen esnaflarından Derya Avanus Ünal, geçimini kuaförlükten sağlıyor. Lise mezunu, emlak ve emlak yönetimi üzerine açık üniversite öğrencisi. Melek Canıbeyaz Ayas ile aynı yıl doğsa da yaşı 51! Aslen Sinop eşrafından, evli ve iki çocuk annesi Ünal tiyatroculukta ilk deneyimini yaşıyor.

Oyunda; Fatih Sultan Mehmed’in annesi Hüma Hatun’u ve erkek rolünde Sapıklar Federasyonu Başkanı’nı canlandıracak. Üyesi olduğu CHP Çayırova’da bir dönem aktif siyaset de yaptı. Veysel Suludere’nin başkanlığı döneminde ikinci adamlığı, ilçe sekreterliğini üstlendi.

 

ECE YILDIRIM

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-24.jpg

18 yaşında. Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi mezunu. Üniversiteye, sinema televizyon bölümü için hazırlanıyor. Oyunda Fatih Sultan Mehmed’i ve bir askeri canlandıracak. Ekibe, ekipten Nurgül Erdoğdu’nun davetiyle dâhil oldu. 5 aylık eğitim sürecini geride bıraktı, ilk oyunculuk deneyimini yaşayacak.

SUDENUR ASLIHAN

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-25.jpg

Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde son sınıf öğrencisi. 17 yaşında. Üniversitede uluslararası ilişkiler okumak istiyor. Topluluğa Nesrin Yılmaz sayesinde dâhil oldum : “Annemle konuşması olmuş. Benim videomu izletmişler. Nesrin abla bir gün sabahın köründe arayıp beni tiyatroya aldığını söyledi. 4 aydır buradayım. Okulda en son ana sınıfında, “Yanık tava” adlı bir skeçte oynadım. Burada sapık ve Hazerfen rollerinde sahne alacağım.”

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-6.jpg

17 yaşındaki Sudenur Arslan ve 18 yaşındaki Ece Yıldırım topluluğun en genç üyeleri.

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-11.jpg

Ekibin ablaları Derya Avanus Ünal ve Melek Canıbeyaz Ayas neşe ve dinamiklikleri ile gençlere ayak uydurmakta hiç zorlanmıyor.

 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-32.jpg

Usta tiyatrocu Kemal Şamranlı ekibin her an için oyun sahnelemeye hazır olduğunu söyledi. 

cayiirova-kent-konseyi-tiyatro-37.jpgcayiirova-kent-konseyi-tiyatro-43.jpgcayiirova-kent-konseyi-tiyatro-44.jpgcayiirova-kent-konseyi-tiyatro-47.jpgcayiirova-kent-konseyi-tiyatro-36.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.