Tipioğlu, “Terör kokusu var”

Tipioğlu, “Terör kokusu var”

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışma sırasında düzenlenen ve 1 kişinin ağır yaralandığı saldırı sonrası pek çok televizyon kanalına açıklamalarda bulunan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu , “ Bu hadisede de bir terör kokusu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışma sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, Yeniay'ın bir dernekte bulunduğu sırada, aynı sokağın başında yapıldı. Uzun namlulu silah ve tabancanın kullanıldığı saldırıda bir kadın ağır yaralandı. Gündem olan saldırı ile ilgili yapılan pek çok televizyon programına katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu , olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MAŞALAR VAR

Olayla ilgili yayın yapan bir televizyon programına katılan Veysel Tipioğlu,”Bu menfur saldırıda yaralanan kardeşimize, evladımıza acil şifalar diliyorum. Aziz başkanımıza ,ülkemize ve İstanbul'a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabii olay yapılışı itibarıyla, ister bir terör saldırısı olsun. İster bir asayişe münhasır bir saldırı olsun. Amacına baktığımız zaman, amacının çok önemli olduğunu görüyoruz. Bu saldırının amacı toplumsal huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bir eylem olarak değerlendirmek pekala mümkündür. Biraz geriye gittiğimizde, özellikle Türkiye'nin küresel meselelerde sesi çıkmaya başladıktan sonra, küresel meselelerde rol almaya başladıktan sonra, küresel güçlerin her zaman ülkemizi dizayn etmek ve terbiye etmek için kullandıkları aparatlar var. Maşalar var. Bunlar nedir? Türkiye'deki bütün terör örgütleridir”

BU ÜLKEYE ZARAR VERMEK

Terör örgütlerinin hiç bir ideolojisi ve amacı bulunmadığını küresel güçlerin maşaları olduğunu ifade eden Tipioğlu, “ Onların tek amacı bu ülkeye, bu millete ve bu bayrağa zarar vermektir. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Böyle geriye gittiğinizde, Ankara'da emniyet genel müdürlüğümüze ve içişleri bakanlığımıza yapılan bir saldırı vardı. Orada da saldırganlar, polisimizin çok üstün bir müdahalesi ile amacına ulaşmadan etkisiz hale getirildiler. Yine kiliseye yapılan bir saldırı vardı. Onun haricinde DHKPC taraftarları tarafından Çağlayan adliyemize yönelik saldırı var. Şimdi de bugünkü bu hadise var. Bütün bunları alt alta ve üst üste koyduğumuzda ortaya Bir şey çıkıyor. Bu işte kimin faydası, imin zararı var. Ortaya çıkan gerçek şudur ki, bu topraklar üzerinde yaşayan bu ülkeye ve bu millete bağlı olan hiç kimsenin faydasına olan işler değil. Kimin faydası var. Bu ülkeye düşman, bu ülkeye ve coğrafyaya hesap yapanların faydası olduğu aşikardır.

TERÖR KOKUSU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Bu örgütlerin tek ortak paydasının akıttıkları kan olduğunu vurgulayan Tipioğlu, “ Bu ülkede birliğimizi ve beraberliğimiz bozmaya çalışıyorlar. 100 yıldır başaramadılar. Bundan sonrada başaramayacaklar. Allah'ın izniyle birlik ve beraberliğimiz bozulmayacak. Bu hadisede de bir terör kokusu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü seçime yönelik çalışan bir belediye bakanımızın seçim çalışmasına yapılan saldırı toplumsal barışı ve toplumsal birliği bozmaya yönelik saldırı olarak değerlendiriyorum ama netice itibariyle Türk Polisi bu konularda çok başarılıdır. Herkese söylüyorum, Türk istihbarat teşkilatları, Türk emniyet teşkilatları, İstanbul polisi bu olayın bütün faillerini yönlendiricileriyle birlikte , tetik çekenlerin, tüm maşaları en kısa sürede yakalayacaklar ve hakim önüne çıkartacaklardır” dedi.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.