Tehdit edilen ABD’den flaş açıklama

Tehdit edilen ABD’den flaş açıklama

İran ve Rusya tarafından tehdit edilen ABD’den flaş açıklamaSuriye'de Rus ve İranlı güçler ile Beşar Esad rejimini destekleyen milislerden oluşan bir...

İran ve Rusya tarafından tehdit edilen ABD’den flaş açıklama

Suriye'de Rus ve İranlı güçler ile Beşar Esad rejimini destekleyen milislerden oluşan bir ortak komuta merkezi, Şam rejimine ait hava üssünü vuran ABD'yi alenen tehdit etti. Öte yandan, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Trump'ın gerekirse Suriye'de yeni saldırılar düzenleyebileceğini" ifade etti.

İlam el Harbi (Savaş Medyası) tarafından yayınlanan açıklamada, “Amerika’nın Suriye’ye saldırı başlatması, kırmızı çizginin aşılması anlamına geliyor. Bugünden itibaren saldırgan ülkeye ya da kırmızı çizgiyi kim ihlâl ederse, ona güçle karşılık vereceğiz. Amerika da karşılık verme kabiliyetimizi biliyor” ifadesi yer aldı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise, Başkan Donald Trump'ın gerekirse Suriye'ye yeni saldırılar düzenleyebileceğini söyledi.

CNN’de yayınlanan “State of Union” programında konuşan Haley, Washington’ın Suriye meselesindeki önceliklerini şöyle sıraladı: “IŞİD’in mağlup edilmesi, İran etkisinin bertaraf edilmesi ve Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesi.”

Bir numaralı amacın IŞİD’in yenilmesi olduğunu vurgulayan Haley, rejimin başında Esad bulunduğu sürece siyasi bir çözümün mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Haley sözlerini şöyle sürdürdü: “Eylemlerine bakarsanız, duruma bakarsanız, Esad’la barışçıl ve istikrarlı bir hükümet zor görünüyor. Gerçekleşeceğini düşündüğümüz şey, rejim değişikliği.”

"Kaynak:Sözcü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.