Taksiciler Esnaf Odası: Taksi toplu taşımadan ucuz

Taksiciler Esnaf Odası: Taksi toplu taşımadan ucuz

Taksi ücretlerinin yüzde 65 oranında artırılması talebinde bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul’da taksi ücretlerinin ucuz olduğunu savundu.

İstanbul’da ağustos ayında taksi tarifelerine yapılan zam ile indi-bindi ücreti 70 TL, açılış 19.17 TL, kilometre başına ücret ise 13.75 TL olmuştu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), taksi tarife ücretlerine yeniden yüzde 65 oranında zam yapılması talebinde bulundu.

Elips Haber’den Betül Vural’ın haberine göre, İTEO Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul’da taksi ücretlerinin toplu taşımaya kıyasla ucuz olduğunu savundu. Giderlere gelen artışlar sebebiyle zam talebinde bulunduklarını söyleyen Aksu, akaryakıt, yedek parça, işçilik ve araç fiyatı gibi unsurların zam yapılmasını gerektirdiğini ifade etti. Her yılın sonunda İstanbul’da ulaşım ücretleri değişikliği olduğunu hatırlatan Aksu, “Biz de şimdiden talepte bulunduk” dedi.

Zam talebinin vatandaşlarda nasıl bir karşılık bulduğunu aktaran Aksu, “Vatandaşlar, ‘İstanbul’da taksimetre ücretleri çok ucuz’ diyorlar, normal karşılıyorlar. Biz toplu taşımadan ucuzuz” ifadelerini kullandı. Zam talebi kabul edilmezse izlenecek yolun ‘heyetle anlaşmak’ olduğunu söyleyen Aksu, “Zaten bir şekilde Aralık ayında zam getireceklerini ifade ettiler” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Toplu Ulaşım Hizmet Müdürlüğüne yapılan zam talebi kabul edilirse, taksi indi-bindi ücreti 115 liraya, kilometre başına ücret 22,69 liraya, taksimetre açılışı ise 31,63 liraya yükselecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.