TAHSİLATTA İLK SIRADA YER ALDI  Kocaeli Türkiye'yi sırtlıyor

TAHSİLATTA İLK SIRADA YER ALDI Kocaeli Türkiye'yi sırtlıyor

Tahsilat oranı en iyi il yüzde 94,9 ile sanayi şehri Kocaeli oldu. Kocaeli 511 milyar liralık vergi tahakkukuna (vergi borcu) karşı 485 milyar lira vergi ödedi.

Kocaeli Türkiye ekonomisine katkı ve artı değer sunmaya devam ediyor. Kocaeli’nin bu başarısında Gebze bölgesinin payı büyük.
Tahsilat oranı en iyi il unvanını İstanbul'un yanı başındaki sanayi şehri Kocaeli yüzde 94,9 ile göğüsledi. Kocaeli 511 milyar liralık vergi tahakkukuna (vergi borcu) karşı 485 milyar lira vergi ödedi. İkinci İstanbul'u yüzde 88,6 ile Zonguldak ve onu da yüzde 88,4 ile Mersin takip etti.
Geçen yıl Türkiye'de 5,3 trilyon lira vergi tahakkuk eden vatandaş ve şirketler 4,5 trilyon lira vergi ödedi. Verginin 2,1 trilyon lirasını İstanbullular ödedi.

VERGİNİN YÜZDE 87,8'İNİ 10 KENT ÖDÜYOR
İstanbul'un yanı sıra Kocaeli ve Ankara'nın da aralarında olduğu Türkiye'de en çok vergiyi ödeyen 10 şehir 3 trilyon 951 milyar lira ile toplam vergi gelirlerinin yüzde 87,8'ini karşıladı. İstanbul ve Kocaeli toplam vergi gelirlerinin yüzde 59'unu ödeyen şehirler oldu. En fazla vergi ödeyen iller içinde tahsilat oranı en düşük şehir ise yüzde 59,2 ile Tekirdağ.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.