Soydaşlarımızın mücadelesinde yanlarındayız

Soydaşlarımızın mücadelesinde yanlarındayız

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve esi Selda Yavuz Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi Partisi Marmara Temsilciliği tarafından düzenlenen programa katıldı, ‘’Soydaşlarımızın hak mücadelesinde daima yanlarında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz’’dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve esi Selda Yavuz Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH) Partisi Marmara Temsilciliği tarafından düzenlenen programa katıldı.

HÖH Partisi Marmara Temsilciliği tarafından düzenlenen programa iştirak eden Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, davetleri için teşekkür ettiler.

Vali Seddar Yavuz, Bulgaristan’da gerçekleştirilecek seçimlerde Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH) Partisi’ne başarılar dilediği ve Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanmalarının öneminden bahsettiği bir konuşma gerçekleştirdi.5.jpeg

BULGARİSTAN’DAKİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİN

Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada: “Bulgaristan’da Türk varlığının, Türk kültürünün ve Türk medeniyetinin yaşatılması ve kardeşlerimizin kültürel, sosyal ve siyasal haklarını en üst seviyede kullanmaları en büyük hedefimizdir. Nitekim Bulgaristan’da yapılan seçimlere ilimizden katılımın sağlanması noktasında birçok katkıyı sunduk. Seçimlerde Kocaeli, nüfusa göre en fazla katılım oranı sağlayan illerden bir tanesi olmuştur. Bu buluşmaya katılmak üzere Bursa’dan, Yalova‘dan, benim doğduğum ve memleketim olan Eskişehir’den ve diğer illerden gelen konuklarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Lütfen Bulgaristan‘a ve Bulgaristan’daki kardeşlerimize sahip çıkmaya devam edin.” ifadelerini kullandı.​​​​​​​2.jpeg​​​​​​​

“SOYDAŞLARIMIZIN ​​​​​​​HER ZAMAN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bulgaristan ile kurulan iş birliklerinin arttırılması iki ülke için de refahın arttırılması demektir diyen Vali Yavuz şunları söyledi: “Biz ülke olarak Bulgaristan ile iyi ilişkiler kurmak ve kazan kazan politikası yürütmek hem Türk Devleti’nin hem de Bulgaristan’ın refahını arttırmak istiyoruz. Dolayısıyla iş birliklerimizi arttırmak istiyoruz. Bu kardeşliğimiz, bu birlik ve beraberliğimiz kimseye bir tehdit ve tenkit değildir. Tam aksine entegrasyondur, bu refahın daha fazla arttırılması, huzurun sağlanması, barışın tesisi ve oluşan refahın da hakça bölüşülmesi anlamına geliyor. Biz Bulgaristan ve Bulgaristan’da yaşayan Soydaşlarımıza böyle bakıyoruz. Soydaşlarımızın hak mücadelesinde daima yanlarında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”

4.jpeg

3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.