Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

SİZ HİÇ AŞIK OLDUNUZMU

SİZ HİÇ AŞIK OLDUNUZMU

 

On beş yıldır bu çamurun içinde yaşıyorum debeleniyorum desem daha doğru olur. Tabi debelendikçe daha da çok batıyorum ve büyük acılar çekiyorum. Aslında farkında olmadan gıdım gıdım ölüyorum. Her seferinde etimden etler kopuyor. Herkes bir gün ölürken ben her gün saniye saniye yeniden ölüyorum. Çoğu insan bu anlattıklarımı inanmayacaktır. Zaten kimseden inanmasını da istemiyorum. Yoksulluk işsizlik ve devletsizlik yüzünden düştüm ben buralara geçindirmek zorunda olduğum insanlar var. Bende herkes gibi evlenmiştim. Üç yıl sonra birden bire dul kaldım. Burası çok uzun bir hikaye sonunda iş başa düştü çaldığım bütün kapılarda farklı beklentiler olanlar yüzünden…

X’in söylediği bu sözler bana üstat Dosteyevski’nin suç ve ceza isimli romanın kadın kahramanı Sonya’yı hatırlattı. Sonya Rusya’da tek oda pis rutubetli bir evde fuhuş yapmaktadır.

 

Onunda arkasında yoksulluk içinde olan kalabalık bir ailesi vardı. Ülkedeki işsizlik açlık ve çağın despotluğu Sonya’yı  fuhuş yapmaya zorlamıştır. Mesela Victor Hugo’nun Sefirıer isimli romanında yine kadın kahramanı aç olan yedi çocuğunu nasıl doyuracağını kardeşi Jan Valjenra tartışırken kardeşine ne yapıyım der işsizlik, açlık yüzünden fuhuşa ve daha başka kötü yollara düşen kadınların hakkında büyük romanlar yazılmıştır. Bu anlattığım hikâye bazı insanlara zırıltı gibi gelebilir. İşsizliği açlığı çekenler bilir bu durumu.

 

 

Birden bire dul kaldım hayatım daha çok zorlaştı bu zulme üç yıl dayana bildim diyor. X bu sözler bazı beyni bozuklar için hiç bir şey ifade etmez anılara göre bu ülkede demokrasi vardır. Herkes eşittir ve özgürdürler ve bu ülke cennettir. Onlara böyle öğretmişlerdir. Bütün adamların kadınlara bakış açıları çok farklıdır ve çok fenadır. Çoğu kadınları cinsel obje olarak görürler. Bu adamlar yerlere balgam atarlar. Trafiği ihlal ederler sokakta kadınları taciz ederler ve öldürürler. Şimdi x’in son sözlerini anlatacağım ben bu halimle de yaşamayı seviyorum. Yaptığım bu iş benim suçum değil bunu biliyorum. Yaşamak bir haktır. Yaşayacağım ve bu hakkımı sonuna kadar kullanacağım içim senin müdahale etmesine de izin vermeyeceğim beni hiç kimse ilgilendirmez ve namuslu bir kadınım saygı duymaktan başka ne diyebiliriz ki benim de gözüm de onurlu ve tertemiz bir kadınım ben de kadınım bende ona saygı duyuyorum. Yanlışlarım ve doğruların karşılığı yanlışları doğruları boğduğu bir ülkede yaşıyoruz. 

Bu yazı toplam 836 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi