Halil Yeni

Halil Yeni

Seçimler ve Sosyalistler: Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

Seçimler ve Sosyalistler: Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

 

Gebze de siyasi çalışmaları bulunan Sosyalist parti yada mücadele platformlarının seçimler konusunda almış oldukları kararlara dair başlatmış olduğum yazı dizisinin bu haftaki konuğu Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)

 

 

 

BDSP SEÇİMLERE NEDEN KATILIYOR?

BDSP, Ankara, İstanbul, İzmir ve kente dair değerli çalışmalar yaptığı Kocaeli’nde seçimlere bağımsız Milletvekili adaylarıyla katılıyor. 7 Hazirana dair “Çözüm ne seçimde ne mecliste, çözüm işçi ve emekçilerin devrimci sınıf mücadelesinde! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” açıklamasında bulunuyorlar.  Seçimlere; Amerikancı düzen partilerinden hesap sorulması, Seçim aldatmacasına karşı işçi ve emekçilere gerçek kurtuluş yolunun gösterilmesi, bu düzenin içyüzünü sergilemek ve gerçek çözüm yolunu göstermek için, sınıfın, emekçilerin ve tüm ezilenlerin taleplerini haykırmak için, kokuşmuş düzeni yıkmak, yerine eşitliğe ve gerçek özgürlüğe dayalı bir toplum kurmak için, sosyalist işçi-emekçi cumhuriyeti kurmak için katıldıklarını bildiriyorlar.

 

 

FENİŞ DİRENİŞİ VE BDSP

50 yıldır Kocaeli’nin Gebze ilçesinde faaliyette bulunan FENİŞ alüminyum, hammadde tedarikçileriyle sıkıntı yaşadığını iddia edip üretimi durdurduğunu ve çalışanların iş sözleşmelerini feshettiğini bildirmiş, fesih sonrası kıdem ve ihbar tazminatının yanı sıra içerde kalan üç aylık maaşlarını alamayan işçilerde fabrikayı terk etmeyerek, mücadele başlatmıştı. Aylarca fabrika içinde nöbet tutan işçiler kentte defalarca eylemler yapmıştı. Direnişin ilk gününden beri yanlarında olan kurumlardan biride BDSP’ydi. BDSP’nin FENİŞ işçilerine verdiği desteği şimdi de FENİŞ işçileri BDSP’ye veriyor.

 

 

BDSP’nin ADAYI FENİŞ DİRENİŞÇİSİ

BDSP’nin Kocaeli Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan, O emek gücünü birebir sarf eden ve sömürü koşullarını bizzat yaşayan biri. Hayatı fabrikalarda geçen, 23 yıllık işçi. Son 15 yıldır da Feniş Alüminyum Fabrikası’nda çalışmış. İşçilik yaşamı boyunca emek-sermaye çelişkisini, ezen ve ezilenden oluşan sistemi çok net bir şekilde görmüş, yaşayarak öğrenmiş. Neden aday olduğu sorusuna şu cevabı veriyor. ‘’Patronlar zenginleşirken bizler gittikçe yoksullaşıyorduk, ne kadar çok çalışırsak çalışalım ancak bir sonraki iş gününe gidebilecek kadar kazanıyorduk. Bu nedenle yıllardır sınıf mücadelesini güçlendirmek, işçi ve emekçileri onurlu bir yaşam için mücadele saflarına çağırmak için mücadele ediyorum. Ben bu koşullarının değişmesi gerektiğini düşünen bir işçiyim. Bu dönem böyle bir düşünceyle işçi sınıfının devrimci programının sözünü söylemek için, aslında sömürü koşulları altında çalışan milyonlarca işçinin sözünü söylemek için aday oldum.’’

 

 

BDSP SEÇİMLERE NASIL HAZIRLANIYOR?

BDSP’nin seçimlere dair ana sloganı ‘’Tekyol Devrim’’.  Geçtiğimiz günlerde Çayırova da aday tanıtım etkinliği gerçekleştirdiler. Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca’da seçim çalışmaları yapıyorlar. Mahallelerde kapı kapı dolaşılarak BDSP’nin çıkarttığı seçim bildirgesi ile birlikte aday bildirilerinin dağıtımı yapılıyor. Yine geçtiğimiz günlerde Gebze Çarşı da seçim çadırı kurulmuş ve halk ile seçimlere dair görüşmeler yapılmıştı. Seçim çalışmalarını sadece Gebze ve çevresinde yapmakla yetinmeyen BDSP, seçim çadırını İzmit'de İnsan Hakları Parkı'na taşıdı. İzmit ve etrafına da Afişlemeler yaptı, bildir dağıttı,  adayını tanıttı. 

 

Bir köşe yazısının sınırları çerçevesinde önemli gördüğüm konulara değinmeye çalıştım. BDSP üye dost ve Milletvekili adayına seçim çalışmalarında kazanımlar ve başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 2019 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi