Halil Yeni

Halil Yeni

Savaşın Değil Barışın Sesini Yükseltelim

Savaşın Değil Barışın Sesini Yükseltelim

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, hayatını kaybeden askerler ve polis yakınlarıyla bir etkinlikte buluşmuş yaptığı açıklamada skandal bir benzetmede bulunmuştu.

 

 

Basında çıkan haberlere göre, programa yarım saat geç gelen Emine Erdoğan yaptığı konuşmada ‘’Sizler, şehit yakınları, bu adayışı en fedakâr biçimde gerçekleştirdiniz. Bir adanış ve teslimiyet bayramı olan Kurban Bayramını sizler çoktan idrak ettiniz.” ifadeleriyle şehit olan askerleri “kurbanlık koyuna” benzetmişti.

 

 

Pazar günü ise "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingi yapıldı. Şehitleri anmak için organize edildiği iddia edilen buluşmada türküler söylendi, şarkılar çalındı.

 

 

Şehitleri anmak için şarkılarla türkülerle başlayan buluşma ilerleyen saatlerde AKP’nin seçim mitingine dönüştü. Şehitlerin anılacağı iddia edilen buluşmada Başbakan Davutoğlu HDP’yi kastederek ‘’ 1 Kasım’a kadar çok çalışacaksınız, onları baraj altında bırakacaksınız, 1  Kasım’da AK Parti’yi yeniden tek başına iktidara getireceksiniz.’’ Dedi. Şehitlerin anılacağı bildirilen mitingde katılımcılardan oy istedi.   

 

Bitmedi. Yine Şehitlerin anılacağı iddia edilen buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP Milletvekillerini kastederek şehitleri anmak için gelenlere siparişi verdi. ‘’Benim bugün buradan milletimden bir ricam olacak. 1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 tane yerli milli bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi?’’ dedi. Anladık ki miting seçim mitingiydi.

***

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım beni Çayırova’da yapacakları etkinliğe davet etti. Davetiyenin üzerinde ‘’Savaşa karşı, barışın sesini yükseltiyoruz’’ yazıyordu. Birilerinin sokaklarda savaş naraları attığı, iç savaş haberlerinin ekranlarda bir kahramanlık edasıyla verildiği, Kürt olduğu için mevsimlik işçilerin dövüldüğü, esmer tenli olduğu için insanların yolunun kesilip kimlik sorulduğu, yol kenarlarında pusu kurup Doğuya giden arabaların taşlandığı, kimi işyerlerinin basıldığı, kitap evlerinin, dernek ve parti binalarının yakıldığı bir dönemde inatla ve ıslarla barışın sesini yükseltmenin çok kıymetli, değerli bir iş olduğunu düşünüyorum.

 

 

Kocaeli SODAP ve Dayanışma Evi’nin düzenlemiş olduğu Halk Konseri 27 Eylül Pazar günü Çayırova Muhlis Akarsu Parkında Saat: 19:00-23:00 arasında gerçekleşecek olup, halkların barışından ve kardeşliğinden yana olan değerli sanatçıları Abdal - Haluk Tolga İlhan, Hasan Ali ve Agire Jiyan’da ezgileriyle etkinlikte yerini alacak. Ve etkinliğe katılanlar Savaşın Değil Barışın Sesini Yükseltecek.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi