Roman kahramanları 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda

Roman kahramanları 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda

Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan 13. Kocaeli Kitap Fuarı tüm heyecanıyla devam ediyor.

Dev organizasyon ile 7’den 70’e herkese okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki fuara özel olarak hazırlayıp, yapay zekâ ile tasarladığı “Roman Kahramanları” sergisi büyük ilgi görüyor. Sergide, Dünya ve Türk Edebiyatının önemli eserlerindeki kahramanların gerçek hayatta yaşasalardı nasıl görünebileceğini gelişmiş yapay zekâ uygulaması ile tasarlandı. Bu kapsamda kitapseverler okudukları romanlardaki sevdikleri karakterleri görme imkânı buluyor. Eğer siz de okuduğunuz romanlardaki karakterler için “Gerçek hayatta nasıl görünüyordu?” diyorsanız 13. Kocaeli Kitap Fuarı sizleri bekliyor.

KÜRK MANTOLU MADONNA

Kitap tutkunlarının büyük ilgisini çeken sergide gelişmiş yapay zekâ uygulaması ile Dünya ve Türk Edebiyatının önemli eserlerindeki kahramanların gerçek hayattaki görünüşleri vatandaşların beğenisine sunuluyor. Sergide yer alan karakterlerden birisi de Sabahattin Ali’nin kaleme aldığı Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Kürk Mantolu Madonna’nın baş karakteri Maria Puder. Aşk, yalnızlık ve yabancılaşmanın konu edildiği romanda Maria Puder, her okuyanın hayatında iz bırakmış bir karakter.

ÇALIKUŞU

Türk Edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alan Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922’de yazılmıştır. Ağırlıklı olarak Anadolu’da geçen ve arka planda Osmanlı’nın son yıllarını anlatan Çalıkuşu’nun ana karakteri Feride, Anadolu’nun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapar. Feride, idealist bir eğitimcidir fakat gittiği yerlerde güzelliği başına bela olur. İlk öğretmenlik deneyimi, Zeyniler köyü denilen hiçbir öğretmenin gitmeyi kabul etmediği kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdedir. Çalıkuşu Feride, güzelliğiyle 13. Kocaeli Kitap Fuarı “Roman Kahramanları” sergisinde vatandaşları karşılıyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ

Yine Türk Edebiyatının değerli eserlerinden Yaprak Dökümü 1930 yılında yayınlanmış psikolojik kurguya dayalı sosyal bir roman. Yaprak Dökümü’nün emekli memur babası Ali Rıza Bey, ahlaklı, inançlı, dürüst ve namuslu bir insandır. Tek amacı çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak ve doğru bir eğitim vermektir. Ali Rıza Bey de Büyükşehir’in hazırlamış olduğu “Roman Kahramanları” sergisinde yer alıyor. Ayrıca sergide romanların geçtiği dönemin etkileri ve yazarının kahramanı anlatırken verdiği ipuçlarından yola çıkılarak, 30 roman kahramanının daha gerçek hayatta nasıl görünebileceği çizildi.

AHMET ZEKİ AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.