Petrol-İş Gebze Şubesi, 1 Mayıs’a çağırdı

Petrol-İş Gebze Şubesi, 1 Mayıs’a çağırdı

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi, işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Gebze'de düzenlenecek mitinge çağırdı.

Petrol-İş Gebze Şubesi, işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Gebze'de düzenlenecek mitinge çağırdı. Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri Gebze Kent Meydanında açtığı stantta ve servis duraklarında bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs yaklaşırken Gebze'de Petrol-İş üyesi işyeri temsilcileri ve şube yöneticileri işçi ve emekçileri 1 Mayıs’a çağırdı. 1 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00'te Trafo Meydanına toplanma çağrısı yapılan bildirilerde şu ifadeler yer aldı:
“İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN ALANLARA!
Ülkemizin tüm değerlerini ve tüm güzelliklerini üreten İşçiler, emekliler, işsizler, kadınlar, gençler, emeğin en yüce değer olduğuna inananlar; insanca bir yaşam ve güzel bir gelecek isteyenler, insana yakışır çalışma koşulları ve onurlu bir yaşam isteyenler; 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun! Bu yıl 1 Mayıs’ta üzüntümüz derin, öfkemiz daha büyük… Hep birlikte yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Deprem felaketi nedeniyle on binlerce canımızı kaybettik. Eşimizi, dostumuzu, fabrikada çalışma arkadaşımızı kaybettik… Dayanışmayla bu zor günleri aşacağımızı biliyoruz.
“YAŞASIN 1 MAYIS!”
Emekçiler açısından bir başka yıkım, artan enflasyon karşısında alım gücümüzün hızla düşmesidir. Son bir yılda yoksullaştık, elimizde avucumuzda kalanı da kaybettik. Açlık sınırında yaşar hale geldik. Buna karşılık, şirketler kârlarına kâr katıyor. Ekonomide çarklar, işçiden alıp sermayeye vermek için dönüyor. Bugün susarsak, yarın sorunlarımız daha da ağırlaşacak. Susmayacağız! İşçiyiz, emekçiyiz, onurumuzla ve insana yaraşır bir şekilde çalışmak istiyoruz. Yaşasın, birlik, mücadele ve dayanışma! Emeğin sömürüsüne karşı bütün halkımızı alanlara davet ediyoruz. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın sınıf dayanışması! Toplanma yeri: Gebze Trafo Meydanı, saat: 15.00, miting alanı: GEBZE GÖLCÜÖNÜ MEYDANI” Denildi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.