Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ÖZGÜR VURUR GEBZESPOR

ÖZGÜR VURUR GEBZESPOR

 

Gebzespor, Maltepe ve Kartal Bulvar yenilgilerinin ardından sezonun kırılma maçına Adapazarıspor karşısında çıktı. Yeni Teknik Direktör Özgür Vurur, yeni transfer Bebbe ve yepyeni bir oyun formatıyla; herkes bir değişim, umut veren futbolla birlikte net bir galibiyet bekliyordu Gebzespor’dan...

Saha içinde kötü giden bir işleyiş vardı. Maltepe ve Kartal Bulvar maçlarında özgüvenini kaybetmiş, dağınık ve saha içinde ne yaptığını bilmeyen bir Gebzespor vardı.-

 Bunun sonuçlarını da ağır yenilgilerle aldı.  Yeni Teknik Direktör Özgür Vurur ilk değişimi takıma özgüven ve hırs yükleyerek yapmış. Kadro tercihi de genel olarak doğruydu, sabırla pas yapan, defanstan pas oyunuyla çıkıp sahanın her yerini kullanan ve oyunun tek hakimi olan ve futbolunu rakibine kabul ettiren bir Gebzespor izledik. Uzun bir aradan sonra. Bunda Özgür Vurur’un oyun anlayışı etkili oldu. Özgür Vurur kenarda oyuna ve olaya hakim bir görüntü verdi. Panik yapmadı 75 te defans çıkarıp forveti ikileyerek cesaretini ortaya koydu. Gebzespor gibi hedefleri olan büyük camiaların hocaları gerektiği yerde panik yapmadan risk alabilmeli. Skorun 2-1 olması, galibiyet golünün son dakikalar da gelmesi maçı izlemeyenleri yanıltmasın uzun bir aradan sonra Gebzespor panik yapmadan, topu yere indirerek, net pozisyonlar yakaladı. 2 günlük idmanla Bebbe gol atamasa da kalitesini ortaya koydu. Sorumluluk aldı hep doğruları yaptı. Serdal’la iyi bir ikili olacakları kesin. İlerleyen haftalarda maç alan bir Bebbe izleyeceğimizi umut ediyorum. Adapazarıspor’dan Gebzespor deplasmanında oynadığı gibi diğer maçlarda da varını yoğunu ortaya koymasını bekliyoruz. Rakipler Gebze Alettin Kurt stadında oynadığı her maça final havasında çıkıyor. Gebze'ye gelen herkes aslan kesiliyor. Özgür Vurur oyun formatına mutlaka ilk 20 dakikada gol bulmayı eklemeli. Golü erken bulamadığımız ve skoru ele alamadığımız her maç rakibin direncini arttırdığı gibi takımı da strese sokuyor. Maltepe, Beylerbeyi mutlaka takılacak Gebzespor seri galibiyetler alarak yoluna kenetlenerek devam etmeli. Bir an önce iç hesaplaşmalar bitmeli. Vicdanlı olan, Gebzespor’un başarısını isteyen, küçük olsun benim olsun demeyen herkes bu takımın etrafında birleşmeli. Birleşmiyorsa susmalı. Gebzespor kimsenin egolarını tatmin eden bir oyuncak olmamalı.

SERKAN ESEN VE ESKİÇARŞI

Gebzespor’un 10 numarası ve kaptanı Serkan Esen’in 14-15 yaşlarında olduğu dönemlerde ‘yerli İniesta’ başlıkları atarak yeteneğine vurgu yapmıştık. Orta saha da pas oyunu oynayan, oyunu kanatlara yayan ve topla içeri dripling yapan sık sık skor üreten bir oyuncuydu. Yaklaşık 10 yıldır profesyonel seviyede forma giydi. Gebzespor’a dönüşü ve ortaya koyduğu performansı bizler gibi onu da memnun etmiyordur. İzlemek istediğimiz 10 numaralı Serkan Esen topu ayağına aldığında fark yaratsın, topu alıp gitsin, aralara oynasın, dripling yapsın, topu yana oynamasın istiyoruz. Serkan’da o yetenekte var. 10 numaralı formayı değil de 8 numarayı giyse bu kadar eleştirilmez. Dünyanın her yerinde 10 numaralı futbolcudan beklenti yüksektir. Her şeye rağmen takımı 1-0 geride olan bir taraftar 25.dakikadan itibaren kaptanını her ayağına top geldiğinde ıslıklamamalıydı.  Sonuç olarak bu kriz aslında Gebzespor’un kazanmasına katkı yaptı. Takım Serkan Esen için oynadı. Serkan’da ilk golün asistini yaptı. Her şerde bir hayır var. Beraberlik golünü atan Sırat’a ayrı bir parantez açmak gerek. Yüreğiyle oynuyor, hep doğru yerde oluyor. Müthiş bir gelişim sağladı. Gelişimini devam ettirirse onu birkaç yıl için daha üst liglerde görebiliriz.

YUSUF ÇOLAKOĞLU

Gebzespor'un ilk yarıda aksamadan en iyi işleyen hattı ön libereo mevkisiydi. Ne olduysa devre arasında takımın tartışmasız en başarılı futbolcularından biri olan Yusuf Çolakoğlu kesik yedi. Yusuf Çolakoğlu'suz Gebzespor daha ağır bir görüntü çiziyor. Orta saha geçişlerini son derece yavaş yapıyor. Adapazarı maçında Yusuf oyuna girdikten sonra Gebzespor daha seri çıkışlar yaptı. Orta saha geçişleri daha hızlı oldu. Gafurov- Yusuf ikilisi Gebzespor'un emniyeti olur. Bana göre burada başka arayışlara hiç gerek yoktur. Saygılarımla..

Bu yazı toplam 3839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi