Öğüt: “Önce koşulları düzeltin”

Öğüt: “Önce koşulları düzeltin”

   CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli’de partililer ile buluşmasının ardından, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında,...

 

 

 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli’de partililer ile buluşmasının ardından, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, dershanelerin kapatılmak istenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğüt, “Devlet okullarının eğitim düzeyini geliştirmeden, dershanelerin kapatılması yanlıştır” dedi. Öğüt açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’de dershanelerin kapatılması demek 100 bin öğretmenin işsiz kalması demektir. 350 bin civarındaki atanmayan öğretmenler iş beklerken, dershaneleri kapatarak 100 bin kişinin de işsiz bırakılması kabul edilemez bir durumdur. Ülke genelinde dershane sayısı 4000, dershaneye giden öğrenci sayısı 1 milyon 250 bin, personel sayısı 100 bin civarındadır. Dershaneler kapatıldığında merdiven altı (kaçak) dershane sayısı 400 bine ulaşacaktır.

 

AYNI DÜZEYDE EĞİTİM YOK

 

Devlet olarak, devlet okullarını iyi bir şekilde donatılmış, öğretmen açığı kapatılmış ve sınıflarında daha iyi bir talebe yetiştiren kolejler ve zengin ailelerin çocuklarını okuttuğu lüks okullarda yetişen talebeler gibi, Devlet okullarında da yoksul aile çocuklarına aynı düzeyde eğitim verilmiş olsaydı zaten dershanelere ihtiyaç kalmazdı. Dünya’da Kore ve Japonya gibi ülkeler de dâhil olmak üzere Yunanistan, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde dershanelere giden öğrenciler %50 iken, Ülkemizde %8’dir.

AKP YASAKÇI ZİHNİYETTE

 

AKP bu yasakçı zihniyetten vazgeçmelidir. Zenginlere değil tüm yurttaşlara eşit imkân tanıması için dershanelerin kapatılmaması gerekir.  Devlet okullarının eğitim düzeyleri üst seviyeye çıkartılmadan dershanelerin kapatılması yanlıştır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.