Bunu da gördük! Hizmet Kavgasında Belediye İşçileri Birbirine Girdi

Bunu da gördük! Hizmet Kavgasında Belediye İşçileri Birbirine Girdi

Kocaeli İzmit İlçesinde sabah saatlerinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye İşçileri ile İzmit Belediyesinin işçileri, vatandaşa hizmet için birbirleri ile yarışmakla kalmadı. Kavgaya tutuştu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyelerinin olay yerine gelmesi ile olaylar daha da büyüdü.

İzmit İlçesi Tavşantepe ve Bekirdere Mahalle sakinleri, yeni açılan Şehir Hastanesi'ne daha kısa ve kolay yoldan ulaşmak için hem büyükşehir hem de İzmit Belediyesinden geçtiğimiz aylarda bir yol açılmasını talep etti. İzmit Belediyesi bu talep üzerine hastane duvarına bir merdiven koydu. Ancak, hastane yöneticileri izinsiz konulan merdiveni kaldırttı. Bunun üzerine, İzmit Belediyesi bölgede bulunan yolu asfaltlama programına alırken, Büyükşehir Belediyesi'nde gerekli izinleri alarak hastanenin duvarının ufak bir kısmının yıkılarak hastaneye yol açılması için program yaptı. Ancak, iki belediye işçileri sabah saatlerinde bölgede çalışma yapmak isterken karşı karşıya geldi. İşçiler arasında "Biz yapacağız" tartışması bir süre sonra kavgaya dönüştü.

HESABINI SORACAĞIZ
Olayların yatışması ile birlikte bölgeye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile CHP İzmit Belediye Meclis üyeleri geldi. Canlı yayın açıp açıklamalarda bulunmasının ardından, olay yerine AK Parti Belediye Meclis Üyeleri 'de gelince tartışmalar bir süre daha devam etti. Gerginlikler yaşandı. Fatma Kaplan Hürriyet,
Ekibime olan darbın ve fiziki olayın hesabını soracağım. Hiçbir fiziki müdahaleyi kabul etmiyorum. Yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YOK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ali Haydar Bulut ise yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:“İşçilerin kendi aralarında yaşanan bir durum. Tavşantepe’de bir merdiven durumu vardı. Vatandaşlarımız kestirme bir yol istiyordu. Ekiplerimiz de duvarı kesip, düz ayaklı yol yapmak istediler. Ancak yanlış anlaşılma olmuş. Büyütülecek bir durum yok. Çalışanlar arasında arbede olunca Fatma Başkan devreye girdi. Arkadaşlarla da konuştum. Vurma veya darp olayı olmadı. Sadece iti, kakış yaşandı. Olayın özeti iki tarafın da talimat aldığını belirtip, işi yapmak istemesi" dedi.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.