Nevşehirliler Derneği Darıca’da kuruldu

Nevşehirliler Derneği Darıca’da kuruldu

Merkezi Darıca'da bulunan Kocaeli Nevşehirliler Derneği, İbrahim Pilavcı başkanlığında kuruldu.

Resmi olarak kuruluş aşamasını tamamlayan Kocaeli Nevşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ilgili açıklamada bulunan Dernek kurucu Başkanı İbrahim Pilavcı, "Kocaeli Nevşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 41-037-191 Kütük numarası ile 16.04.2024 tarihinde, saat 11:42'da kurulmuş, kayıt işlemleri tamamlanmış ve Başkan olarak kaydımız yapılarak resmiyet kazanmıştır." dedi.

300 ÜYE İLE START VERİLDİ
Kocaeli’nde yoğun bir nüfusa sahip olan Nevşehirlilerin, yeni bir oluşuma duyulan ihtiyaç sonrasında, fikir ve hemşeri birlikteliği ile başlayan çalışmaların, dernek kurulumu ile sonuçlandığını ifade eden Başkan Pilavcı yaptığı açıklamada, ‘’Milli ve yerli temel değerler doğrultusunda, siyasi kaygıdan uzak, farklı fikirleri ve yöremizin zenginliklerini ele alıp ön plana çıkartacak bir oluşum gerçekleştirdik. İlk etapta 300 üyemizle start verdik ve yönetimimizi oluşturduk. Çalışmalarımızda bu fikriyatımızı ortaya çıkartacak nitelikte olacaktır. Herkesi kucaklayan ve asıl amacı kültürel zenginliklerimizi yaşamak, yaşatmak olan bir anlayış içinde olacağız.’’ dedi.

10 BİN CİVARINDA NEVŞEHİRLİ
Kocaeli Nevşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu Başkanı İbrahim Pilavcı, "Hala hazırda Darıca da bin, Gebze de 5 bin, Çayırova ve çevresinde 3 bin olmak üzere Kocaeli de yaşayan yaklaşık 10 bin civarında Nevşehirli hemşehrilerimiz bulunmaktadır. Kocaeli de yaşayan tüm Nevşehirli hemşerilerimize sahip çıkacağız." dedi.

Kaynak Darıca Gazetesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.