Millet İttifakı’ndan üçü bir arada projeler

Millet İttifakı’ndan üçü bir arada projeler

Millet İttifakı’ndan Darıca Belediye Başkanlığı’na aday olan CHP’li Yakup Törk ile KBB’ye aday olan İYİ Partili Serdar Kaman, Darıcalı kadınlarla buluştu. Törk; çocuk kreşi ve kadın merkezi ile Hanımeli Pazarı, Kaman; kadın emeği pazarı ve şiddete karşı Y

1-109.jpg4-117.jpg5-047.jpg9-008.jpg11-006.jpg16.jpgkapak-yakup-tork-millet-ittifaki-kadinlar-2.jpg

Darıca Belediye Başkanlığı’na Millet İttifakı adayı olarak giren CHP’li Yakup Törk, Darıcalı kadınlarla Medeni Kanun’un kabul edilişinin 93’ncü yıldönümüne denk gelen 17 Şubat 2019 Pazar günü buluştu. Oya Akdeniz başkanlığındaki CHP Darıca Kadın Kolları’nın Fevzi Çakmak Mahallesi, Şato Klas Düğün Salonu’ndaki düzenlediği programda 03 Mart’ta açıklayacağı proje ve vaatlerinden bir kısmına yer verdi.

ÇOCUK KREŞİNE ENTEGRE KADIN MERKEZİ

Yakup Törk her mahalleye 1’er milyon TL maliyetle çocuk kreşi ve 2’şer milyon TL maliyetle kadın merkezi vaat etti. Törk çocuklara güvenilir ortamda okul öncesi nitelikli eğitim ve dar gelirli çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini bu projeyle sağlayacağını; çalışmak isteyen kadın ile sosyalleşmek isteyen kadının çocuk kreşlerine entegreli kadın merkezleri ile kadın emeğinin ekonomik getiriye dönüşeceği Hanımeli Pazarı açılacağını söyledi.

ŞİDDETE UĞRAYAN KADIN

İÇİN YUVAM PROJESİ

Toplantıya sonlarına doğru Millet İttifakı’nın İYİ Partili KBB adayı Doktor Serdar Kaman da katıldı. Kaman kısa tuttuğu konuşmasında Törk’e uyum sağlayarak kadına yönelik projelerinden söz etti. Meral Akşener şahsında kadın lidere sahip İYİ Parti’nin kurumsal kimliğiyle kadınlara özel önem verdiğini kaydeden Kaman, kadınların üretiminin ekonomiye dönüşeceği, ürettiklerini pazarlayacakları merkez ile birlikte şiddete maruz kalan kadının sığınacağı Yuvam Projesi vaatlerinde bulundu.

GÜLÜMSER AYHAN SÜRPRİZİ

Programda sunumu sürpriz bir isim; bir dönem CHP’den İzmit Belediye Meclis Üyeliği ve bir süre gazetecilik de yapan Emekli Öğretmen Gülümser Ayhan üstlendi. Ayhan parti görevlendirmesiyle geldiğini kaydetti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa CHP ve İYİ Partili kadınların yanı sıra Darıca’nın çok sayıda mahallesinden kadınlar, çocukları ile katıldı.

Etkinliğe katılanlar salonun girişince CHP Darıca Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz ve yönetimi tarafından ağırlandı. CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım ve eşi, sonlarına doğru İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Özer Yıldız; CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurhan Banu Üner, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve Gebze Kadın Kolları Başkana Yaşa Erdoğan ile CHP ve İYİ Parti’nin Darıca İlçe yöneticileri de programa katıldı.

YAKUP TÖRK O DESTEĞİ ALDI

Programda ilk CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya konuştu. Kaya kısa tuttuğu selamlama konuşmasında toplumun yarısını oluşturduğunu hatırlatıp, “Kadının doğanın özüdür. Kadının varlığını yanımızda hissettiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu biliyoruz” dedi. Songül Kaya, Belediye Başkan adayı Yakup Törk’ün o gücü arkasına aldığını kaydetti. Kaya ayrıca şunları söyledi:

BAHARI İLMEK İLMEK İŞLEYECEĞİZ

“Biz toplumda ötekileştirilen, ne giyeceğimizden, kaç çocuk yapacağımızdan hangi saatlerde nerede dolaşacağımıza şekil, biçim verilmek istenen toplumun paydaşlarıyız. Ama kim ne yaparsa yapsın bizim sosyal yaşamımız ve özgürlüğümüze karışamayacak. Biz baharı Yakup Törk’ün projeleriyle ilmek ilmek işleyeceğiz. Özgürlüğünüz ve çocuklarımızın geleceği için işleyeceğiz. Sizlerle baharı Darıca’da yansıtacağız. Birlikte başaracağız.”

İKİ ADAY/YOL VAR

Programa eşi Esra Törk ile birlikte katılan Yakup Törk  sözlerine Darıca’daki değişim talebine ses verip her mahalleden programa katılan kadınlara teşekkür ederek başladı. Törk, “Darıca’da iki aday/yol var. Biz Darıca’ya hak ettiği değeri vermek için değişim talebiyle yola çıktık. İki yolun biri bu.

MEMNUN OLMAYANLAR DEĞİŞİMİ DESTEKLEMELİ

Bu seçimde, ‘Memnunuz. Devam edin’ diyenlerle, ‘Hayır. Yönetenler bu kenti yönetti. Onlar sadece bir zümreye, kendilerine oy verenlere hizmet etti’ diye oy verilecek. AK Parti ve MHP hizmetlerinden memnun olmayan kadınların bu değişim talebine destek vermesi lazım. Sizlere şu sözü veriyorum. Yönetimi teslim ederseniz, 01 Nisan sabahından itibaren 200 bin insana; öncelikle kadın, genç ve çocuklara ayrımsız hizmet sözü veriyorum” dedi.

SÖZ ALDI, SÖZ VERDİ

Darıcalı’nın önünde değişim için önemli fırsat olduğunu, değişimin kadınların sahiplenmesiyle hayat bulacağını kaydeden Törk, “Adaylığımdan bu zamana 100 gün geçti, gün sayıyoruz” deyip toplantıya katılan kadınlardan değişime destek sözü alıp 31 Mart’a kadar değişimi sağlamak için zaman farkı gözetmeksizin çalışma sözü verdi. Törk şöyle devam etti:

YÜZDE 60 İLE DEĞİŞTİRECEĞİZ

“Yola çıktığımızda, ‘Ceket koysalar kazanırlar. Yüzde 50 alan bir parti var’ diyorlardı. Bu kentte artık siyaset değil adayların nitelikleri, vizyonları, misyonları, vaat ettikleri konuşuluyor. Bu kentte zor koşullarda yetişmiş bir kardeşiniz olarak şunu müjdeliyorum: AK Partilisi’nden MHP’lisine, İYİ Partilisi’nden Saadet Partilisi’ne, HDP’lisinden CHP’lisine hiç fark etmez değişim talebine sımsıkı sarılan Darıca var. Ve bu talep ile, en az yüzde 60 ile inşallah değişimi başaracağız.

SİYASETE GİRME SEBEBİM BU

Son 42 günü aynı heyecanla çalışarak değerlendirmelisiniz. İnsanların evlerine gidip ikna etmelisiniz. Kocaeli’nin nüfus olarak en büyük üçüncü ilçesiyiz. Kadınlar, sizlere bugüne kadar yaşam alanları sunuldu mu? Kadınlarımızın kendini ifade edebildiği merkezler, el becerisini sergileyip müzik, resim türü yeteneklerinizi düşünen bir belediye yönetimi var mı? İşte 9 yıl önce, siyasete girme sebebim tam olarak bu. Ötekilerin, kentin nimetlerinden yararlanamayanların, kendini ifade edemeyen gençlerimizin, kadınlarımız, dar gelirlilerin ve onların çocukları için siyasete girdim.

PABUÇ PAHALI! HALK DEĞİŞİM İSTİYOR

Darıca’nın eğitim, kültür, turizm ve spor kenti olması için adayım. Darıca’nın tüm sorunları bilen, çözüm önerilerini belediye başkanına anlatan biriyim. Değişim isteyen bu kardeşinizi artık iktidar partisi takip ediyor, projelerini kopyalıyor taklit ediyor. Çünkü milletin derdiyle dertlenmekten vaz geçtiler. Dediler ki, ‘Ceketimizi koysak kazanırız’ ama artık pabuç çok pahalı. Halk faturayı kesiyor. Her partiden, her siyasi düşünceden insanımız sahip çıktı ve değişim Darıca’da gerçekleşiyor.

HER MAHALLEYE ÇOCUK KREŞİ

Darıca’ya dair tüm projelerini 03 Mart’taki toplantıda açıklayacağını belirtip toplantıda iki projesine yer veren Törk özetle şunları kaydetti: “Kadınlara çocuklara yatırım yapmaz sosyal kültürel önünü açmazsak Darıca’dan istediğimiz verimi alamayız. Çocuklarınızın doğal şekilde, modern oyun alanlarında, güvenle oyunlar oynayıp okul öncesi eğitim aldığı çocuk kreşlerini her mahalleye kazandıracağız. Alıntı değil; mühendis ve mimarlarımızın önerilerimizle tasarladığı, her mahalleye kuracağımız kreşlerin maliyeti 1 milyon TL olacak.

KADIN MERKEZLERİ

Yıllık 200 milyon TL geliri olan kent bunu yapmak zorundadır. Yapmazsak benden hesap sorun hesap. Bu kreşlerde sadece çocuğu değil, çalışıyorsa ve çalışmak istiyorsa anneyi de rahatlatacağız. Ev hanımıysa da çocuğunu bize bırakacak. Çocuğu kreşe giderken kendisi eş zamanlı olarak, 2’şer milyon TL’ye mal edeceğimiz kadın merkezlerinde sosyalleşecek. Müzik, resim gibi yeteneklerini değerlendirecek.

AYIRIMSIZ HİZMET. ŞARTSIZ İŞ

Kadının rahatlıkla ulaştığı, hiçbir ayırımın yapılmadığı her evden kadının geldiği merkezler olacak. Biz kimsenin partisine bakmayacak, işe girmesi için parti üyeliği dayatmayacağız. Çünkü bize en çok oyu AK Partililer, MHP’liler verecek. Ellerindeki o iktidar gücüne rağmen milletten sakındıkları hizmeti yerine getirmek bize nasip olacak.

HANIMELİ PAZARI

Ayrıca kadının emeğinin ekonomiye dönüştüğü Hanımeli Pazarı kuracağız. Bizim iktidarımızda, bizim belediyeciliğimizde kadınlarımıza hak ettiği değer verilecek. Darıca derdimiz. Bu kardeşinizin arkasında sizin gibi güzel yürekler var. Kazanacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.