Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

MAHALLENİN MUHTARLARI

MAHALLENİN MUHTARLARI

Bazı kulüplerin paradan daha çok, doğru, özverili ve şeffaf yöneticilere ihtiyacı vardır. Samimiyetin olduğu her ortam mutlaka destek bulur.

Gebzespor yöneticilerinin son günlerde samimiyete dayalı gayretli çalışmaları hatırı sayılır destekler buluyor. Basın sözcüsü Gökçer Kuşdil’in yaklaşımları yeni sezonda yönetici- medya ilişkilerinde problemi en aza indireceğe benziyor.

Yaklaşımları son derece içten, şeffaf ve insana değer vermeye yönelik. Bu tarz iyi insanların ortaya koyduğu mücadeleye önce saygı duymak gerek. Ardından da Gebze medyası olarak elimizden gelen desteği vermeliyiz.

Sonuç olarak ortak hizmet ettiğimiz takım bu kentin en büyük markası olan, bizi biz yapan Gebzespor’dur. Bu camianın menfaatleri her şeyden önemli olmalıdır.

Türkiye’nin en iyileri olabilecek kapasite de;   stoperde, orta saha da, forvette bu bölgeden fazlasıyla  çıkar. Yeter ki idman yapacakları tesisleri ve onlara doğru eğitim verdirecek bir sistemi kurabilecek yöneticiler olsun. Gebze’de futbolcu hazinesi var. Bunları keşfetmenin maliyeti de yok. Yılda en az iki tane profesyonel futbolcu çıkaramayacaksa o altyapı kapansın.

***

Altyapı tesislerinin içinde bulunduğu görüntü bu kentin resmidir aslında. Kimse kusura bakmasın ortak ayıbımızdır!

Sadece A takıma odaklanıp Altyapının yüzüne bakmayan, tüm paraları A takıma harcayan, sonrada para yok, destek yok diye sızlanan gelmiş geçmiş bütün yöneticilerin ayıbıdır.

3 kuruş yada 3 puan kazanacağım diye bu ayıba sesini çıkarmayan bir önceki antrenör demeye dilimizin varmadığı isimlerin ayıbıdır.

Bunları yeterince irdelemeyen gazetelerinde manşet yapmayan Gebze medyasının, bizlerin ayıbıdır.

İlgilenmeyen, takip etmeyen yerel idarecilerin ayıbıdır.

***

Ayrıca bu işlerin tüm sorumluluğunu Belediyelerin üzerine yıkıp kenardan izlemek,  destek vermemek, sadece eleştiri yapmakta doğru değil. Tüm samimiyetle saha da olmak gerek.  Gebze’nin yaptırım gücü çok büyük olan kurum ve kuruluşları oldukça fazla. Onların sorumlulukları vardır.

Gebzespor’un Mücahit Sak, Özgür Demirtaş, Selçuk Eleser, Orhan Ken gibi isimlerden oluşan altyapı antrenör kadrosu son derece heyecan verici. Ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanmazsa ortaya çok güzel işler çıkacağına inanıyorum.

***

Diliskelesispor’un idealist Başkanı Kenan Yılmaz’ın özverisi gençlere hizmet etme adına bölge futbolunda son derece değerli ve örnek teşkil edici. Futbol yöneticiliğinin zorlaştığı ve gittikçe azaldığı son dönemlerde  samimiyetini ortaya koyan her yönetici altın değerindedir ve sonuna kadar desteklenmelidir. Çetin Kılıç gibi değerli bir antrenörü göreve getirerek doğru iş yaptılar. Diliskelesispor  bu sezon ses getirir.

***

Sultanorhanspor  tükenmişlik sendromu yaşıyor. 

Büyük umutlarla başlanan sezonlar, sürekli harcanan ve karşılığı olmayan paralar ve sezon sonuna bırakılan hayal kırıklıkları ve ciddi borçlar artık Sultanorhanspor’un klasiği oldu. Böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi diyenler bir hayli fazla. Lige katılmamak gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum.

Gece 12.00’dan sonra gelen bir akılla bir bakmışsın sabaha yönetimi, hocası, futbolcusu belli olan idmanlara başlamış bir Sultanorhanspor’la kısa sürede karşılaşabiliriz. Karadeniz’in umudu bitince inadı başlar!

***

Bizlerin seçtiği mahallemizin muhtarları devlet adamlarıdır. Mahallenin liderleridir. Sözleri de her yerde geçmelidir. Son dönemlerde inanılmaz değer görmekteler. Yaptıkları işle karşılaştırılırsa maaşları da oldukça iyi.

Olaya sportif açıdan bakarak bir değerlendirme yapacak olursak;

Muhtarlar birçok sportif organizasyonlara davet ediliyor ancak kendilerini mahallelerinin spor takımlarına destek verirken görmüyoruz.

Beylikbağıspor gibi Türkiye şampiyonalarında mücadele eden, pırıl pırıl gençler yetiştiren bir takım var.

Beylikbağı bölgesinde 7-8 tane muhtar var. Onların küçük destekleriyle binlerce genç sokaktan spora kazandırılabilir. Ortaya üst düzey işler çıkar.

Devletin ve halkın onlara verdiği değeri onların da halka vermesi dileğimizle… Saygılarımla

Bu yazı toplam 8157 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi