Kocaelispor’a 478 bin 500 TL ceza

Kocaelispor’a 478 bin 500 TL ceza

Trendyol 1. Lig'de mücadele eden yeşil siyahlı temsilcimiz Kocaelispor ile Manisa Futbol Kulübü’nün ,14 Ocak 2024 günü oynadığı karşılaşma sonrası, kulüp başkanı ve yöneticilerinin hakem hatalarını eleştirmesine PFDK'den ceza geldi. PFDK yaptığı açıklama ile Kocaelispor'a 478 bin 500 TL ceza uygulandığını duyurdu.

Kocaelispor, geçtiğimiz hafta Manisa Futbol Kulübü karşısında varını yoğunu ortaya koydu. Ancak, karşılaşmada yapılan hakem hataları hem taraftarı hem de kulüp başkanı ile yöneticilerini bir hayli öfkelendirdi. Maç sonrası kulübün yöneticilerinin yapmış olduğu açıklamalar ile kulübün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar PFDK'nın toplantısında gündem oldu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün yaptığı toplantı sonrası birçok kulübe ceza verdi. Bu kulüplerden birisi de Kocaelispor oldu.

KARARLAR ŞÖYLE

PFDK’nın bugün yaptığı toplantı sonrası Kocaeli ile ilgili aldığı kararlar şöyle:

Kocaelispor Kulübü hakkında, 14.01.2024 tarihinde oynanan Manisa Futbol Kulübü-Kocaelispor Trendyol 1. Lig müsabakasında, müsabaka sonrası kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,

Kocaelispor Kulübü’nün, idarecilerinin 15.01.2024 tarihinde basın mensuplarına yaptıkları ve kulüp resmi sosyal medya hesabından (YouTube) yayınlanan beyanlarda yer alan Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamalar ve Sportmenliğe Aykırı Hareketler nedeniyle 220.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kocaelispor Kulübü Başkanı Engin Koyun hakkında, müsabaka sonrası kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, Kocaelispor Kulübü Başkanı Engin Koyun’un, 15.01.2024 tarihinde basın mensuplarına yaptığı ve Kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamaları nedeniyle 200.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kocaelispor Kulübü idarecisi Tuncay Arıcan’ın, 15.01.2024 tarihinde basın mensuplarına yaptığı ve Kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan Sportmenliğe Aykırı Hareketi nedeniyle 19.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kocaelispor Kulübü idarecisi Ömür Öztürk’ün, 14.01.2024 tarihinde basın mensuplarına yaptığı ve Kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan Sportmenliğe Aykırı Hareketi nedeniyle 39.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.