Kocaeli'de Elektronik Denetim Sistemi (EDS) Aktifleşti! Cezalar Başlıyor

Kocaeli'de Elektronik Denetim Sistemi (EDS) Aktifleşti! Cezalar Başlıyor

Kocaeli'nin trafik güvenliğini ön planda tutarak kurulan Elektronik Denetim Sistemi (EDS), bugünden itibaren resmi olarak devrede. 2022 yılında tamamlanan bu sistem, trafik güvenliğinde yeni bir çığır açarak, çeşitli trafik ihlallerini otomatik olarak saptayıp, ilgili cezaları uygulayacak.

Kocaeli genelinde EDS tarafından denetlenen bölgelerde otomobiller için belirlenen hız limitleri ortalama olarak 70 ila 82 kilometre arasında değişiyor. Bugünden itibaren aktif hale gelen EDS'lerin ceza kesmeye başlamasıyla sürücüler bu hız limitlerine uymak zorunda. Peki, Kocaeli'nin hangi noktalarında EDS bulunuyor? Kırmızı ışık ve park ihlali denetimleri nerede yapılacak? Hız limitleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Ceza Yememek için Kurallara Dikkat!

EDS ve hız limitleri bazı sürücüler tarafından eleştirilse de, "Hız koridoru" olarak adlandırılan Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi bugün itibarıyla işlemeye başladı. Kocaeli'nin Gölcük ile Kirazlıyalı arasında 5 noktada hız koridoru bulunuyor, ancak Kartepe kesimindeki hız koridoru iptal edildi. Bu sistem, bugünden itibaren kural ihlali yapan araçlara ceza kesmeye başlayacak.

Hız Limitleri ve Toleranslar

Derince-İzmit arasındaki hız koridorunda otomobiller için belirlenen hız limiti 70 kilometre. Bu hızın yüzde 10 toleransı ile 77 kilometreyi geçen sürücüler ceza alacak. Diğer üç noktadaki hız koridorunda ise hız limiti 82 kilometre olarak belirlenmiş. Burada sistem, her araç için 91 kilometre ve üstündeki hızları tespit edecek ve bu sınırı aşanlar cezalandırılacak.

EDS Kurulu Noktalar

EDS sistemi, Kocaeli'nin stratejik noktalarına konumlandırılmış durumda. İşte EDS'nin bulunduğu bazı önemli noktalar:

Karamürsel: Kayacık Mahallesi, Amiral Caddesi (D130 Karayolu) ve Alirıza Aslanalp Caddesi kesişimi

Başiskele: Yaylacık Mahallesi, Karamürsel Caddesi ve Fakülte Caddesi kesişimi

İzmit: Sanayi Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı, İzmit Sanayi Sitesi 7. Cadde kesişimi

Kartepe: Ataevler Mahallesi, Sapanca Yolu Caddesi ve Sarımeşe Yolu Caddesi kesişimi

Gebze: Sultan Orhan Mahallesi, Terminal Caddesi ve Hükümet Caddesi kesişimi

Kırmızı Işık ve Park İhlali Denetimi

Kurulan EDS tabelaları ve mobeseleri sayesinde, hız ihlalleri anında tespit edilerek gerekli cezai işlemler otomatik olarak uygulanacak. Ancak, Kartepe'deki hız koridoru şu anda aktif değil. Ayrıca, 9 kavşak ve 21 noktada kırmızı ışık, 2 ayrı noktada ise park ihlali denetimleri gerçekleştirilecek.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.