Kocaeli’de 14 Suç Örgütüne Darbe

Kocaeli’de 14 Suç Örgütüne Darbe

Kocaeli'nin 3 aylık asayiş değerlendirme toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli'de 3 aylık süreçte 14 suç örgütünün çökertildiğini ve 97 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

2024 yılı ilk üç aylık asayiş, güvenlik, terör, uyuşturucu ve diğer alanlarda yapılan mücadelelerle ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, genel asayiş değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, 12 ilçe kaymakamları da katıldı.


14 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar neticesinde, son üç ay içerisinde 7'si mafya tipi olmak üzere, 5 kaçakçılık ve 2 mali suç örgütü çökertildi. Vali Yavuz, ayrıca terörle mücadele kapsamında 38 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 97 kişinin gözaltına alındığını, 16'sının tutuklandığını belirtti.

59 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kentte 2024’ün ilk 3 ayında yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.Göçmen kaçakçılığı konusunda da etkili operasyonlar yürütüldüğünü ifade eden Vali Yavuz, gerçekleştirilen 46 operasyonda 59 organizatörün yakalandığını, 29'unun tutuklandığını açıkladı. Bu dönemde 818 düzensiz göçmenin yakalandığı, bin 245 kişinin ise sınır dışı edildiği bilgisini paylaştı.


UYUŞTURUCU İLE MÜCADELENİN BİLANÇOSU
Vali Yavuz, uyuşturucu ile mücadelenin de kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Bin 909 operasyonun gerçekleştirildiğini, 2 bin 349 şüpheliden 194'ünün tutuklandığını, operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade etti. Ele geçirilen maddeler arasında 42 kilogram eroin, 26 kilogram metamfetamin ve daha birçok uyuşturucu madde bulunuyor.


SUÇ ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK OPERASYONLAR
Vali Yavuz, güvenlik güçlerinin vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine yönelik mücadelesine de değindi. Bu kapsamda 23 operasyon düzenlendiğini, 117 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 24'ünün tutuklandığını aktardı. Ayrıca, bu operasyonlar neticesinde çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini belirtti.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELENİN SONUÇLARI
Vali, kaçakçılıkla mücadelede de önemli sonuçlar alındığını vurgulayarak, gerçekleştirilen 97 operasyon ve yakalanan 153 kişi hakkında bilgi verdi. Bu operasyonlarda ele geçirilen kaçak mallar arasında tütün, akaryakıt, alkollü içkiler, eski eser ve sikke, kaçak sigaralar ve makaronlar yer alıyor.


SİBER SUÇLARLA MÜCADELE
Vali Yavuz, dijitalleşmenin getirdiği siber suçlarla mücadelede de yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Bu alanda gerçekleştirilen 49 operasyon sonucunda, çeşitli bilişim suçlarından şüpheli görülen 41 kişi hakkında işlem yapıldığını belirtti.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.