Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sağlık turizmi yetki belgesi

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sağlık turizmi yetki belgesi

Türkiye, son yıllarda coğrafi konumu ve sunduğu kaliteli sağlık hizmetleri sayesinde sağlık turizminde dünya çapında tercih edilen bir destinasyon haline geldi. Kocaeli'de ise sağlık turizmi vermek üzeri yetki alan 58 sağlık kuruluşunun ardından, Kocaeli Şehir Hastanesi 'de yetki belgesini almaya hak kazandı.

Sağlık Turizm'inde öne çıkan şehirlerden biri olan Kocaeli, uzman doktorları, kapsamlı sağlık hizmetleri ve geniş sağlık kuruluşları ağı ile büyük dikkat çekiyor. Şehir, kamu, üniversite ve özel hastaneleriyle sağlık turizminin gelişimine önemli katkılar sunan Kocaeli'de, bu alanda hizmet vermek üzere 58 sağlık kuruluşu hizmet veriyor. Yetki belgesi almak için müracaatta bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucunda uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi almayı başardı. Bu önemli gelişme sonrası Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, belgeyi Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bahri Elmas’a takdim etti.

RESMEN BAŞLADI

Törende konuşan Pehlevan, Kocaeli'nin gelişmiş altyapısı ve doğal güzellikleriyle sağlık turizmi için elverişli bir konumda olduğunu vurguladı. Ayrıca, şehrin bu alanda ilerleme kaydetmesinde Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası ve diğer ilgili kurumların katkılarının büyük olduğunu belirtti. Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bu yetki belgesiyle birlikte sağlık turizmi alanındaki faaliyetlerine resmen başladığını duyurdu.

106 BİN HASTA HİZMET ALDI

2023 yılında Kocaeli'de 106 bin hasta sağlık turizmi hizmeti aldı. Bu rakamın gelecek yıllarda daha da artması bekleniyor, bu da şehrin sağlık turizmi alanında daha fazla öne çıkacağını gösteriyor.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.