Kocaeli Şehir Hastanesi yine karıştı

Kocaeli Şehir Hastanesi yine karıştı

Kocaeli Şehir Hastanesi öğle saatlerinde karıştı. Hastanede bulunan ve daha önce ruhsatsız oldukları için uyarılıp, kendilerine ek süre verilen işletmeler, iddialara göre hala gerekli evrak ve ruhsatları almaları nedeniyle, Belediye ekipleri ile karşı karşıya kaldı.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki 1 market, 8 kafe ve 1 yemek üretim tesisi ile 5 restoranın ruhsatsız olduğu belirlendi. işletmelerin faaliyetli işletme olduğu ancak iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca , İşletmelerin hastaneye ait yapı kullanma izin belgelerinin de olmadığı belirlendi. Ekipler tarafından işletmelere iş yeri ruhsatı almaları ve gerekli evrakı tamamlamaları konusunda uyarıda bulunulup süre verildi.


FİRMA VE BELEDİYE ARASINDA YAZIŞMALAR SÜRÜYOR

İş yerlerine ruhsat ve evraklarını almaları için süre tanınsa da, hastanenin iskanının bulunmaması nedeniyle, iş yerleri ruhsat ve diğer belgelerini tamamlayamadı. Öte yandan, olayla ilgili edinilen bilgilere göre; hastaneyi yapan firmanın, kamu binası yaptıkları için iskan bedelinden muaf oldukları nı bildiren bir yazı gönderdiğini, belediyenin ise firmanın yazısına kanun maddeleri ile cevap verdiği ve iskan bedelini ödemeye tabi olduğunu bildirdiği öğrenildi.


İŞLETMECİLER TEDİRGİN

Sonuç olarak, bugünde belediye ekipleri, hastanede herhangi bir işlem uygulamadan yine süre verip ayrıldı. Ancak, hastanede iş yeri bulunan işletmeciler bu durumdan oldukça endişeli ve ve tedirgin

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.