KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI OĞUZHAN KELEŞ:  Fahiş çimento zamlarını kabul etmiyoruz!

KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI OĞUZHAN KELEŞ: Fahiş çimento zamlarını kabul etmiyoruz!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, seçim arifesinde “çimento ve beton” ürünlerine ortalama %25 civarı zamlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Başkan Keleş, ‘’Fırsat buldukça insafsız bir şekilde inşaat sektör maliyetlerini, dolayısıyla konut maliyetlerini artıran ÇİMENTO üreticilerinin, seçim arifesinde “çimento ve beton” ürünlerine ortalama %25 civarı zam yapmalarını müteahhitlik sektörü olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz.
Ne oldu da bu zammı yapma gereği duydunuz?
Her fırsatta
Maliyetinizin ortalama % 50’sinin enerji olduğu sizler söylüyordunuz.
6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?
6 Şubat’ta yaşanan büyük felaketin yaralarını sarmaya çalışan “Deprem Risk Kuşağı” altında olan ülkemiz de, ayrıca kentsel dönüşüm bekleyen Kocaeli şehrimizde bu zamlar ile kentsel dönüşüm daha da zora girecektir.

BUNUN MAKUL BİR SINIRI OLMALIDIR
ÇİMENTO üreticilerinin, seçim arifesinde “çimento ve hazır beton” ürünlerine ortalama %25 civarı zam yapmalarını müteahhitlik sektörü olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz.
Tabii ki iş insanları olarak emeğiniz ve yatırım sermayeleriniz oranında kazanmanıza karşı değiliz ama bunun makul bir sınırı olmalıdır.
2021 yılının Nisan ayında, ülkemizde çimento ton fiyatı ve beton metreküp fiyatı ortalama 130 TL civarında iken, geçen 36 ay içerisinde yani bugün geldiğimiz noktada ortalama 2.500 TL ile 20 kat artması, maliyet artışı diye izah edilemez. Maliyet girdileriniz belli, enerji fiyatlarındaki artış O günden bu güne % 600-700 civarda olmasına rağmen, sizlerin bu zamları %2.000’ ( ikibin)lere çıkarmanızı kınıyoruz.

KARLILIK ORANI YÜKSEK

Zira çimento sektörü olarak son iki yıldır borsaya bildirdiğiniz karlılık oranlarınızın % 2000 (iki bin) lerde olması herşeyi açıklamaktadır.
Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin en büyük inşaat sektör temsilcisi olan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonumuz (İMKON) ve İmkon’a bağlı olan Kocaeli Müteahhitler Birliğimiz ayrıca yine konfederasyona bağlı 51 ayrı şehrimizin birlik başkanlarımızla beraber İMKON Genel Başkanımız Sn.TahirTellioğlu başkanlığında fahiş çimento fiyatları ile ilgili toplantı gerçekleştireceğiz.
Sektörün çatı kuruluşu İMKON olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ilgili bakanlarımızın konuya müdahil olmalarını önemle arz ediyoruz.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.