Kocaeli Film Festivali ödül töreni belli oldu

Kocaeli Film Festivali ödül töreni belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve 454 başvurunun yapıldığı “Kocaeli Kısa Film Festivali” yelpazesini genişletti.

Bu yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Kocaeli Film Festivali” adıyla; Ulusal Uzun Metraj Belgesel, Kısa Film, Animasyon ve Öğrenci Filmleri olmak üzere 4 kategoriden oluştu. Toplamda birbirinden değerli 751 filmin yarıştığı festival sonuçlandı.

PROGRAM SDKM’DE

İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 5 Kasım tarihinde düzenlenecek programda dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Yönetmen, sinema oyuncuları, yapımcı ve sinema eleştirmenlerinin katılımıyla saat 16.00’da Ana-Fuayede Kültür ve Turizm Bakanlığı Aragem Geleneksel El Sanatçıları Sergi ve Atölyesi açılışı ve ardından saat 18.00’de ise Büyük Salonda ödül törenine geçilecek.

ETKİNLİK PROGRAMI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Gölcük Vehbi Koç Vakfı, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Kocaeli Kent Konseyi: Yerel Destek Programı, Doğumarsifed, Kocaeli Kaya, Sağlam Metal, Başiskele Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Kartepe Belediyesi ve 41 Burda tarafından desteklenen Kocaeli Film Festivalinde etkinlik ve gösterim programları da belli oldu.

ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Festival Direktörü Azer Şelte’den verilen bilgilere göre; Tüm etkinlikleri ücretsiz olmakla beraber 3 Kasım Cuma günü Başiskele Belediyesi'nde yönetmen ve oyuncu katılımıyla Mendilim Kekik Kokuyor, Gölcük Belediyesi’nde yapımcısının katılımıyla ‘Bekçi’, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneğinde film ekibi katılımıyla, festivalin finalist filmi Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri, Gölcük Vehbi Koç Vakfı: Gölcük Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde; Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurum/kuruluşlar ile özel gösterimi, Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 100.yıl etkinlikleri kapsamında “Mendilim Kekik Kokuyor” filminin gösterimi gerçekleşecektir.

ATÖLYE VE SÖYLEŞİ

4 Kasım Cumartesi ve 5 Kasım Pazar günü Başiskele Belediyesi, ArastaPark AVM ve ilin çeşitli yerlerinde film gösterimleri, atölye ve söyleşi programlarıyla festival devam ederken yine 5 Kasım Pazar günü Kocaeli Şehir Tiyatrolarında festival ödüllerinin takdim edileceği tören/gala programı gerçekleştirilecek. 6-7-8 ve 9 Kasım tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde sanatçı katılımlarıyla film gösterimleri, çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşi programları gerçekleştirilecek.

ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ

Yapılan açıklamada festivalin bu yıl onur ve emek ödüllerinin; tiyatro ve sinema sanatçıları, Ayşe Kökçü ve Gökhan Mete’ye, Sinema Emek ödülünün Bülent Emin Yarar’a; Sanata Emek Ödülünün ise Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’ya ödül töreninde takdim edileceği belirtildi.

TUĞÇE YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.