Kaya: Enerji verimliliğini hayatın  her alanına topyekun sokmalıyız

Kaya: Enerji verimliliğini hayatın her alanına topyekun sokmalıyız

Kocaeli Valiliği’nde, Valilik enerji yöneticisi olarak da görev yapan Kocaeli Vali Yardımcısı Şenol Kaya, MMO’nun Gebze’deki kongresinde enerji verimliliğini “Memleket meselesi” gibi tanımladı: Ülkemizde enerji verimliliğini hayatın her alanına süratle yaymalıyız

Dosya Haber / Enerji

Kocaeli Vali Yardımcısı Şenol Kaya, enerji verimliliğini adeta “Memleket meselesi” gibi izah edip topyekûn mücadele çağrısında bulundu.

Kaya; TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın ilimizde, Kocaeli Şube’nin yürütücülüğünde Gebze Teknik Üniversitesi’nde ulusal ölçekli düzenlediği, “Üretimden Tüketime Enerji Verimliliği” sloganlı 6’ncı Enerji Verimliliği Kongresi’nde konuştu. Kocaeli Valiliği’nde enerji yöneticisi olarak da görev yapar Kaya, “Konumuz enerji verimliliği ve konunun çok çok önemli olduğunu fark ettik” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi:

EKONOMİDE ÖNEMLİ MESAFELER ALDIK

107.jpg

“Ülke ekonomimiz kalkınma ve gelişme yolunda önemli mesafe aldı, artık eskisi gibi geri kalmış ülkeler olarak nitelendirmiyoruz. Gelişmekte olan bir ekonomiyiz. Gelişmemizi henüz tamamlamış değiliz ama önemli mesafeler aldık.

ÜYELERİMİZİ DE DAHİL ETMELİYİZ

131.jpg

Enerji bizim maliyetlerimizin en önemli sorunlarından biri. Belki en önemlisi, bunu sanayicilerimiz, işletmecilerimiz çok daha iyi biliyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de süratle enerji verimliliğini, uygulamalarını, stratejilerini hayatımızın her alanına süratle sokmamız gerekiyor. Bu konuya tüm sivil toplum örgütlerimizi, özel sektör kurumlarımızı, kamu kurumlarımızı, bina yöneticilerimizi hatta üyelerimizi dahil etmeli, enerji verimliliğini gündemimize almalıyız.”

HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Kaya sözlerini, “Kongredeki konuşmacılarımız konuya bizlerden daha vakıf. Konunun önemini bizlerden çok daha iyi anlatacaktır. Makine Mühendisleri Odası’na, paydaş üniversitemize, emeği geçen her kişi ve kuruma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongrenizin başarılı, hayırlı olmasını diliyorum” diyerek tamamladı.

SİYASETÇİ IŞIK VE TARHAN İLE SENDİKACI AYDIN’IN HEMŞERİSİ

Komünist başkanın

ilçesinde de görev yaptı

senol-kaya.jpg

1976 yılında Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde dünyaya geldi. Eski Başbakan Yardımcısı, Bakan ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli eski Milletvekili Tahsin Tarhan, DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın’ın da aralarında bulunduğu Şiranlı siyasetçi ve sendikacıların hemşerisi olan Kaya, ilk orta ve lise tahsilinden sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 2004 yılında Kütahya’da kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Kütahya’nın Dumlupınar ve Altıntaş ilçeleri ile Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulunan Şenol Kaya, 2007 yılında Çankırı’nın Korgun ilçesine asaleten kaymakam olarak atandı.

KUZEY’DEN GÜNEY’E

DOĞU’YU TAVAF ETTİ

Daha sonra 2014 yerel seçimlerinde TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu’nun (Türkiye’nin TKP’li ilk ilçe belediye başkanı ve 2019’da Türkiye’nin ilk komünist il belediye başkanı) belediye başkanı seçildiği Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde 2009-2010 yıllarında görev yaptı. Ardından Mardin’in Dargeçit ilçesinde kaymakamlık yapan ve en son Artvin Vali Yardımcısı iken Iğdır Vali Yardımcılığı görevine atanandı. 2014 yılında Kastamonu Vali yardımcılığı görevine atandı.

Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine 31 Ağustos 2022’de atandı.

Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları’nın ilimizdeki birimleri ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan sorumlu. Valilik’te Enerji Yönetim Birimi ve Aydınlatma Komisyonu Başkanı. Başiskele ve Karamürsel’in ilçe kaymakamının izin başta olmak üzere geçici süreyle görevinde olmadığı zamanlarda, Kaymakamvekili.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.