Kocaeli’de Ekmek Zammından Sonra Gözler Simit ve Poğaçaya Çevrildi

Kocaeli’de Ekmek Zammından Sonra Gözler Simit ve Poğaçaya Çevrildi

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kocaeli Fırıncılar Odası, ekmek zammını duyurdu.

Yeni düzenleme ile 210 gram ekmek 200 grama düşürülerek, fiyatı %25 artışla 10 TL’ye çıkarıldı. Halk Ekmek ise 7,5 TL’den satılmaya başlandı. Ekmek zammının ardından, Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Aysel, simit ve poğaça için de maliyet hesaplaması yapılacağını bildirdi.

Simit ve Poğaçada Zam Beklentisi

15 Mayıs’ta İl Ticaret Müdürlüğü’ne bildirilecek maliyet hesaplarının ardından, Kocaeli’de simit ve poğaça fiyatlarına yapılacak zammın detayları netleşecek. Kocaelililer, ay sonuna kadar simit ve poğaça çeşitlerine gelecek olan zammı merakla bekliyor.

Ne Kadar Zam Gelecek?

Simit ve poğaça fiyatlarına ne kadar zam yapılacağı konusunda şimdilik net bir bilgi yok. Ancak, ekmek zammının ardından benzer bir artışın simit ve poğaça fiyatlarında da görülmesi bekleniyor. İlgili maliyet hesaplamalarının tamamlanması ve İl Ticaret Müdürlüğü’ne sunulmasıyla birlikte, Kocaeli’deki tüm simit ve poğaça severler yeni fiyatları öğrenebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.