Kartepe’de kar kalınlığı bir metreyi geçti!

Kartepe’de kar kalınlığı bir metreyi geçti!

Türkiye’nin gözde kış turizm merkezlerinden biri olan Kocaeli ve İstanbul’da dahil olmak üzere kış aylarında yüzlerce vatandaşı ağırlayan Kartepe’de yoğun kar yağışı etkili oldu. Etkisini devam ettiren kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı bir metreyi geçti.

Yaz turizminin yanı sıra kış turizm konusunda da başarılı olan ve her yıl yaz kış farketmeksizin milyonlarca vatandaşı ağırlayan Kocaeli, çevre illerin de tercihi oluyor. Yaz aylarında Kandıra ilçesinin sahilleri çevre iller ve Kocaeli halkı tarafından tercih edilirken kış aylarında da Kartepe ilçesinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi, vatandaşların en uğrak mekanı oluyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kış mevsimi doya doya yaşayamayan Kocaeli halkı son 4 gündür Kartepe Kayak Merkezi’nde kuvvetli bir şekilde devam eden yağışla birlikte karla buluştu. Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı ile birlikte Kartepe Kayak Merkezi beyaza büründü.

ÇEVRE İLLERİNDE UĞRAK NOKTASI

Kış aylarında binlerce kişi ağırlayan, bir çok otel ile hizmet verilen Kartepe Kayak Merkezi’ne her sene olduğu gibi bu yılda ilk karın düşmesiyle yüzlerce vatandaşın akınına uğradı.. Sadece Kocaeli halkı tarafından değil, İstanbul ve bölge illerden de bir çok vatandaş karın düşmesi ile birlikte Kartepe Kayak Merkezi’ne geldi. Kimisi ailesiyle, kimisi arkadaşlarıyla gelirken, karla kaplı Kartepe'de bir çok güzel manzara ortaya çıktı.

KAR KALINLIĞI BİR METREYİ GEÇTİ

Kartepe Kayak Merkezi’nde kuvvetini her geçen gün arttıran kar yağışı etkisini hala sürdürmeye devam ediyor. . Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde son 4 gündür etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte Kartepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı an itibariyle bir metre 10 santimetreye ulaştı.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.