Kartepe Eşme Nerede? Eşme'ye Nasıl Gidilir?

Kartepe Eşme Nerede? Eşme'ye Nasıl Gidilir?

Kocaeli'nin doğa harikası mekanlarından biri de Kartepe İlçesi ile Sakarya sınır arasında kalan Eşme bölgesidir.

Sapanca Gölü'ne kıyısı bulunan Eşme, son günlerde hem Kocaeli'den hem de il dışından pek çok misafiri ağırlıyor. Onların paylaştığı fotoğraf ve görüntüleri gören pek çok kişi de bu doğa harikası bölgeyi merak ederek araştırıyor. Peki, “Eşme Nerede?” , “ Eşme'ye Nasıl Gidilir?, “Eşme'de nerede oturulur?” işte Eşme hakkında tüm merak ettikleriniz...

Eşme'ye Nasıl Gidilir?
Kocaeli'nin Kartepe İlçesine bağlı olan Eşme, D-100 Karayolu üzeri Sakarya Yolu üzerinde yer almaktadır. Eşme'ye İzmit'ten 20 dakikada, İstanbul'dan 1 saat 45 dakikada ulaşabilirsiniz. Ankara'dan gelmek isteyenler ise Anadolu Otoyolu'ndan 3 buçuk saatlik bir yolculuk sonrası bu güzel mekana ulaşacaklardır.

Eşme'de Ne Yapılır?
Sakarya ile Kocaeli sınırında bulunan ve Tektonik oluşumlar sonucu meydana gelen Sapanca Gölü'ne kıyısı bulunan Eşme'de Mavi ve Yeşil'in her tonunu görmek mümkün. Burada Kartepe Belediyesi tarafından oluşturulan ücretsiz piknik alanlarının yanı sıra, çay bahçeleri ve çocuk parkları yer almaktadır. Bölgede turistik gezilerin yanı sıra, Sapanca Gölü'nde sportif amaçlı faaliyetlerde bulunulabilir. Ayrıca, Eşme sahilde bulunan kayıklarla Sapanca gölüne açılabilir, oltanız var ise av sezonunda balıkta tutabilirsiniz. İçme ve kullanma suyu kaynağı olmasının yanı sıra göçmen kuşlarında konakladığı Eşme sahilinde enfes fotoğraf ve videolar da çekebilirsiniz.

EŞME'DE NEREYE GİDİLİR?
Eşme'ye gittiğinizde, kıyı şeridini gezdikten ve pikniğinizi yaptıktan sonra, bir mekana gidip enfes doğa ve göl manzarasında, çay yada kahvenizi içmek, tatlı birşeyler yemek veya soğuk içecekler ile serinlemek isterseniz. En doğru adres Bostanlar Kafe olacaktır. Eşme Mahallesi Mustafa Kacaoğlu sokak No:4'de sahilin en uç noktasında bulunan mekan, her anlamda bölgenin en iyileri arasında yer alıyor. Siz çay ve kahvelerinizi yudumlayıp hoş sohbetler ederken, çocuklarınız kıyı şeridinde göle girerek serinleyebilir. Yakın zamanda yenilenen ve el değiştiren mekanda, bölgeyi en iyi anlatan, bölgenin en güzel manzaralarını fotoğraflayabilirsiniz. Öte yandan kendinizinde olduğu doğa ve göl manzaralı fotoğraf ve videolar ile unutulmaz anılarınızı kayıt altına alabilirsiniz. Dolayısıyla Eşme Sahilinde en doğru tercih Bostanlar Kafe olacaktır.

SUKAY PARK
Eşme Sahili'nin diğer ucunda bulunan SEKA Kamp Yanında yer alan Kartepe Sukay Park'a gidebilir, burada da hem kafe hem de restaurant olarak hizmet veren tesiste Su Kayağı yapabilirsiniz. Gölete Sıfır manzarada çay ve kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.