“Karanlık işler”den görme  engelliyle duygudaşlık çıktı

“Karanlık işler”den görme engelliyle duygudaşlık çıktı

Kocaeli Beyazay Derneği Başkanı Furkan Uğur Eşitti’nin bir süredir, “Karanlık işler” mottosuyla sosyal medyadan yaptığı paylaşımların altından gerçekten de karanlık iş çıktı: 30 engelli dostu, 30 görme engelliye akşam yemeği ısmarlayacak, yemeğini gözüne uyku bandı çekip yiyecek

Bugüne kadar yaptığı özgün çalışmalar ile ismini Çayırova, Gebze ve Kocaeli’nin yanı sıra geniş bir coğrafyada duyuran Kocaeli Beyazay Derneği, yine çok iddialı bir çalışma için kolları sıvadı.

“KARANLIK İŞLER” DİYORDU..

KARANLIK BİR İŞ ÇIKTI!

Derneğin nitelikli esprileri ile de tanınan Başkanı Furkan Uğur Eşitti’nin bir takım ziyaretlerinde “Karanlık işler” temalı paylaşımının altından gerçekten de “karanlık” bir iş çıktı: 30 engelli dostu, 30 görme engelliyi şahsının sponsorluğunda akşam yemeğinde ağırlayacak. İkili bir masada karşılıklı oturacak. Engelli dostu yemek esnasında gözünü uyku bandı ile kapayıp o esnada, yaklaşık bir saat boyunca görme engelliyle duygudaş olacak.

GAZETEMİZE DEĞERLENDİRDİ

Projeyi, gazetemizi Çayırova Belediyesi’nin Özgürlük Mahallesi, Erişler Mevkii’ndeki Şelalepark Sosyal Tesisleri’nde ağırlayarak anlatan Dernek Başkanı Furkan Uğur Eşitti’ye o esnada dernek yönetiminden Oğuzhan Doğan ve belediye emekçisi Ümit Okan Yıldız eşlik etti.

İstanbul’da benzer bir etkinliğin gerçekleştiğini belirten Başkan Furkan Uğur Eşitti, “İstanbul’daki etkinlikte, etkinliğe destek veren görme yetisine sahip kişilerin gözlerini uyku bandı ile kapatıp görme engelli kişiye çay ısmarlayıp karşılıklı içmesini sağlamışlar. Biz çıtayı yükselttik. Yemeklisini düzenlemeye karar verdik” dedi.

karanlik-isler-1.jpg

O etkinlikte çok önemli geri dönüşler alındığını kaydeden Eşitti, “Etkinliğin destekçileri, ‘Bir saat süreyle de olsa gözümüzü kapattık. Gözümüzün kıymetini anladık. Sizin neler yaşayabileceğinizi hayal ettik’ dediler.

ÇORBA, İSTEĞE BAĞLI

Yemeğin menüsünde çorba, pilav üstü döner, sütlaç, gazlı içecek ve çay yer aldığını kaydeden Eşitti, “Öte yandan arkadaşlar ile yaptığımız değerlendirmede görme engelli olmayan birinin gözlerini kapatarak çorba içmesinin riskli içerdiğine kanaat getirdik. Döküp üzerindeki kıyafeti kirletmesi bir yana, sıcak servis edilen bir tür. Bu yüzden isteğe bağlı tutacağız.

TÜKETİCİ HAKKI

Doğal bir şekilde endişesi olan katılımcılar talep etmesi halinde, gözü bantlı şekilde çorba içmeyecek. Ancak katılımcılar gerek kendileri, gerekse bir engelli için fiks menü fiyatı ödeyecek. Tüketici hakkının çiğnenmesinin önüne geçmek için de ilgili kişinin etkinliğe başlamadan veya bittikten sonra, gözü açık şekilde parasını ödemiş olduğu çorbayı içmesini sağlayacağız” dedi.

30 ENGELLİ DOSTUNDAN

30 GÖRME ENGELLİYE İKRAM

Etkinlik kapsamında 30 engelli dostu, 30 görme engelliyi Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki akşam yemeğinde ağırlayacak. Engelli dostu, yemek ısmarladığı görme engelli ile karşılıklı oturacak ve ona duydudaş olmak için o yemeği, gözüne uyku bandı çekilerek, görmeden yiyecek.

AYDIN, ÇAKIR, EMER VE

TOPÇU ŞİMDİDEN YAZILDI

İlk başta 50’ye 50 tasarlanan ancak mekandan ötürü 30’a 30 şeklinde uygulanacak çalışmada hedeflenen 30 destekçi, şimdiden 20’ye doğru azalma gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Darıca Belediye Başkan adayı Serap Çakır,

karanlik-isler-5.jpg

“Çayırova’da yapacağımız karanlık işlerimizden kıymetli Serap Çakır ablamıza da bahsettim. İşbirlikçilerimizden birisi de kendisi olacak.”

CHP İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın,

“Kıymetli dostum Baran Aydın karanlık işlerin Çayırova‘da başarılı olacağına inanıyor.”

2022’de kaybettiğimiz Çayırova Belediye Meclisi AKP eski üyesi merhum Mehmet Emer’in oğlu ilçe esnaflarından İsmail Emer,

karanlik-isler-7.jpg

“Kim demiş İsmail Emer karanlık işlere bulaşmaz diye.”

Merkez Hastanesi’nden Doktor Koray Topçu etkinliğin kesin destekçileri arasında.

“Çayırova’da bir takım karanlık işler yapacağız. Merkez Hastanesi mesul müdürü değerli dostum Dr. Koray Topçu ile detayları konuştuk. Gebze’den, Darıca’dan kısacası tüm Kocaeli’den sürpriz işbirlikçilerimiz olacak. Detayları çok yakında paylaşacağım…”

İKİ KİŞİNİN YEMEĞİ 400 TL

Etkinliğe katılan her engelli dostu destekçi, kendisinin ve ikramda bulunduğu kişinin yemek bedelini, toplamda 400 TL olarak ödeyecek. Ancak tesisin belediye tesisi, derneğin sosyal bir dernek olması ve etkinlik gerekçesiyle derneğe ekonomik fayda getirisinin hedeflenmemesinden ötürü, rakamın biraz daha aşağı çekilme olasılığı var.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.